به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست نقد و بررسی فیلم «پوسته» به کارگردانی مصطفی آلاحمد، امروز یکشنبه 18 آبان در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.
براساس این گزارش، حمید فرخنژاد، بازیگر نقش اول این فیلم در ابتدا درباره دلایل پذیرش نقش در این فیلم اظهار کرد: مصطفی آلاحمد دارای یک روحیه نوگرا و تجربهگرا است و این بزرگترین مشوق من برای پذیرش این نقش بود؛ در حالی که در سیستم سیاستگذاری و مدیریت کشور به گونهای است که کارهای تکراری و امتحان پسداده تولید شود.
حمید فرخنژاد در ادامه اظهار کرد: این فیلم یک اثر تصویرمحور و کمدیالوگ است و این برای بنده تجربه جالبی بود و این را هم باید بگویم که همواره بار سینما بر عهده عوامل اجرایی فیلم است. سینمای هنری ما همواره در مظان توقیف بوده است و این امر نهایتا به دلیل سردرگمی در اکران، مخاطب را گیج میکند. از این منظر این سینما، سینمای سختی است. نکته دیگری که باید دانست این است که همواره آثار فاخر سینمایی ما با این ژانر یعنی ژانر تجربهگرا مرتبط بوده است.
وی تأکید کرد: همواره برچسبهای مختلفی به این سینما خورده و سیاهنماییهایی در این زمینه شده است اما من معتقدم این سینما غیرتمند و باارزش است.
بازیگر نقش اول فیلم پوسته اظهار کرد: به نظرم باید به اندازه نیازهای هرجامعه در ژانرهای مختلف فیلم تولید شود و نکته مهم دیگر این است که چون طبیعتا مخاطبین عام، کمتر از فیلمهای تجربهگرا استقبال میکنند، باید از این جنس سینما که آبرومند و فرهنگساز است، حمایتهای بیشتری صورت گیرد.
سپس مصطفی آلاحمد، کارگردان فیلم «پوسته»، اظهار کرد: ما گمان نمیکردیم که این فیلمنامه به لحاظ ساخت، اکران و تولید دارای مشکلی باشد چراکه ما به این سینما و این فرهنگ اعتقاد داریم و استقبال مخاطبین از آن نشان میدهد که نباید این سینما را هدایت کرد وگرنه سینمای ایران همواره قابل تحسین بوده است اما متأسفانه امروزه این سینما اشکال مبتذلی پیدا کرده است.
وی افزود: ما برای ساخت این فیلم، بهترین عوامل را انتخاب کردیم تا یک فیلم مناسب ساخته شود و اکنون تجربه نشان میدهد که ساختن فیلمهایی از این قبیل کار درستی بوده است.
آلاحمد درباره دلایل اکران نشدن شش ساله این فیلم اظهار کرد: اداره نظارت از من خواست سکانس آخر این فیلم را عوض کنم و من اینکار را انجام داده و دوباره به اداره نظارت ارئه دادم و چون نقش اصلی این فیلم در پایان میمیرد از من خواستند که نباید این اتفاق برای او بیفتد. حرفهای پوچ و تنگنظرانه و بدفهمی باعث این اتفاق شد و متأسفانه کشور ما در سال 88 دچار یک فضای سیاسی بود و این امر هم باعث شد که از این فیلم برداشتهای سیاسی شود.
کارگردان فیلم پوسته اظهار کرد: در این مدت شش سال که این فیلم با محدودیت اکران و فضاسازیهای بسیار مواجه بود تلاشهای بسیاری در بخشهایی از سینما برای از رده خارج کردن این نوع فیلمها وجود داشت اما همزمان برای بنده فرصتی بود تا تغییراتی را در این فیلم ایجاد کنم. همچنین به نظرم بازی حمید فرخنژاد در این فیلم بسیار عالی بود و چهره تازهای را از فرخنژاد و شاکردوست در این فیلم شاهد خواهیم بود.
وی افزود: عمده این حاشیههایی که برای این فیلم درست شد ترفندهایی در شورای داوری و شورای اکران برای حذف این فیلمها و درخشان شدن فیلمهای خودشان بود؛ چراکه گروهی از تهیهکنندگان سینما اعتقاد دارند که کل سینما به آنان تعلق دارد. اگر امروزه به سینمای هنری و تجربهگرا اجازه فعالیت داده نشود، خیانت به هنر این کشور است.
همچنین سیدجمال ساداتیان، مشاور تهیهکننده این فیلم اظهار کرد: به نظرم سینمای ما بلاتکلیف است و ما نه برای تولید و نه برای پخش، برنامهریزی نداریم و بسیاری از فیلمها در شهرستانها اکران نمیشوند و از فیلمهای فرهنگی حمایتی صورت نمیگیرد و اگر فیلمی بخواهد وارد نقدهای اجتماعی شد با مشکلاتی مواجه میشود.
وی تأکید کرد: درباره حواشی فیلم پوسته باید عرض کنم که این حواشی، کاذب و به دور از واقعیت است و فرصتی هم برای دفاع به افراد داده نمیشود.