کد خبر: 1473010
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۷
مدیر دارالقرآن اسلامشهر:

ریشه تمام خوبی‌ها در اخلاص است

کانون خبرنگاران نبأ/ ساسان حق‌شناس: حجت‌الاسلام صفری‌تبار با بیان اینکه ریشه تمام خوبی‌ها در اخلاص است، گفت: خاندان اهل بیت(ع) مصداق کامل اخلاص در راه خدا هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی صفری‌تبار، مدیر دارالقرآن شهرستان اسلامشهر در گفت‌و‌گو با خبرنگار کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در زمینه مبحث اخلاص و نقش آن در قیام عاشورای حسینی اظهار کرد: اخلاص از موضوعات مهم در کتاب الهی قرآن مجید و دین مبین اسلام  است و می‌دانیم ریشه تمام خوبی‌ها در بحث اخلاص است.

وی با بیان اینکه در آیات و روایات آمده است، عمل اندک همراه با اخلاص ارزشمندتر از عمل کثیر بدون اخلاص است، افزود: خداوند متعال در قرآن مجید می‌فرماید هر کس بدون اخلاص عملی را بیاورد، مانند دانه‌ای در روی صخره‌ای سفت و محکم است که با یک سیل از بین می‌رود و محو می‌شود.

صفری‌تبار گفت: در آیات قرآن و روایات است که در روز قیامت برخی انسان‌ها حاضر می‌شوند و پس ار دیدن نامه اعمال خود تعجب کرده و سؤال می‌کنند که خداوندا چرا این نامه خالی و به حالت دود شد و به آسمان رفت؟ و می‌گویند، ما در دنیا اعمالی مانند خدمت به قرآن، نماز اول وقت و ... داشتیم و در قرآن این مورد به حبط عمل تعبیر می‌شود و خداوند متعال جواب آنها را این‌گونه بیان می‌فرماید: من در عمل شما شریک بودم و خودتان قضاوت کنید که تمام اعمالتان به دور از اخلاص و با ریا بوده است.

وی عنوان کرد: پیامبر اسلام(ص) در حدیثی فرمودند: من در آخرالزمان(عج) از چند دسته بیزار هستم، سؤال شد آنها چه کسانی هستند و پیامبر(ص) فرمود: عالمان و قاریان قرآن، و دلیل آن را این‌گونه بیان فرمودند: علما به سخنی که خود گفتند، عمل نکردند و قاریان قرآن نیز به ظواهر امر توجه کردند و آیات قرآن را با اخلاص و درک عمق آن تلاوت نکردند.

مدیر دارالقرآن شهرستان اسلامشهر افزود: ایمان واقعی به خداوند متعال زمانی کامل می‌شود که در مقابل خداوند متعال شریک نیاوریم و از مصادیق ریا و نفاق دوری کنیم و بدانیم این کار بسیار سخت است و در روایات آمده است ریا و شرک مانند مورچه سیاهی است که در دل شب و روی سنگ سیاهی راه برود و تعابیر به معنای خفی و پنهان آمده است.

حجت‌الاسلام صفری‌تبار با بیان اینکه مصداق کامل اخلاص در راه خدا، خاندان عصمت و طهارت(ع) هستند، اظهار کرد: در واقعه عاشورا حضرت سیدالشهدا(ع) وقتی تمام عزیزانش به شهادت رسیدند و وقتی حضور دشمن را در کنار حرم اهل بیت(ع) خود دیدند و وقتی در گودال قتلگاه بودند، هیچ چیزی از خداوند متعال درخواست نکردند و همه اینها را در راه خداوند متعال با اخلاص کامل هدیه کردند.

وی با اشاره به نقش حضرت زینب(س) در واقعه کربلا، گفت: حضرت زینب(س) در ماجرای کربلا با وجود اینکه به تازگی ازدواج کرده بودند، امام زمان(عج) خود را تنها نگذاشتند و دوری از امام حسین(ع) را تحمل نکرده و در عصر عاشورا پیکر مطهر امام حسین(ع) را بر روی دستان خود گرفتند و فرمودند خداوندا این قربانی را از ما بپذیر و ذره‌ای شرک را در عمل خود قرار ندادند.

مدیر دارالقرآن شهرستان اسلامشهر در پایان به بخش مهمی از بحث اخلاص در واقعه عاشورا پرداخت و تأکید کرد: حضرت امام حسین(ع) در تمامی عرصه عاشورا با رها‌ یاران خود را آزمایش کردند و به آنها فرمودند: اگر کسی به خاطر دنیا و هوای نفس آمده است، برگردد، که یاران در جواب گفتند: «اگر هفتاد بار زنده و بعد کشته شویم، دست از امام خود برنمی‌داریم». در صحنه کربلای حسینی حافظان قرآن و کاتبان وحی مانند حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه بودند که به شهادت رسیند و ذره‌ای شرک و ریا در کارشان نبود و امام حسین(ع) به آنها صحنه محشر و جایگاهشان را در روز قیامت نشان دادند.

captcha