کد خبر: 1475339
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۴
آیت‌الله نمازی تأکید کرد:

اهتمام به جهل‌زدایی از جامعه؛ مبنای نظام آموزشی و تربیتی اسلام

کانون خبرنگاران نبأ/ روح‌الله باقری: امام جمعه کاشان گفت: در نظام آموزشی و تربیتی اسلام مبنا مبارزه با جهل و اهتمام به جهل‌زدایی از جامعه است و در اسلام عنصری ارزشمندتر از علم وجود ندارد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، آیت‌الله عبدالنبی نمازی، امام جمعه کاشان، 28 آبان‌ماه در دیدار با جوانان بسیجی کاشان اظهار کرد: دوران جوانی حساس‌ترین دوران زندگی انسان است و هر فردی به هر موفقیتی دست پیدا کرده، نتیجه جهاد و تلاش در دوران نوجوانی و جوانی وی بوده است.

وی گفت: نخستین توصیه‌ای که نظام تعلیم و تربیت توحیدی به جامعه اسلامی دارد دغدغه داشتن نسبت به مدیریت عمر به‌عنوان سرمایه‌ای است که جایگزینی برای آن قابل تصور نیست.

امام جمعه کاشان با تأکید بر نظم داشتن در کارها، بیان کرد: جوانی را باید ارج نهاد و از ساعات شبانه‌روز به بهترین شکل بهره گرفت و نباید فرصت‌ها را با تبعیت از جو و کارهای بیهوده از دست داد.

نمازی با بیان اینکه نخستین کار در زندگی مدیریت عمر است، عنوان کرد: انسان دارای تولد و مرگی است که نسبت به آن اختیاری ندارد و تنها مقطعی از زندگی که می‌تواند اختیار آن را در دست بگیرد دوران پس از تولد و پیش از مرگ و دوران فعالیت و رشد است که از نوجوانی آغاز می‌شود.

وی بهره‌گیری از خلوت برای رسیدن به مدارج عالی را یادآور شد و افزود: در تاریخ مردان بزرگی که به مقامات عالی رسیده‌اند از نوجوانی و جوانی خود به ویژه در خلوت‌ها و مواقع تنهایی به خوبی بهره گرفته‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در کاشان، آگاهی را عامل دیگر کمال جامعه و تکامل انسان دانست و گفت: معرفت عامل کمال بوده و منشأ عقب‌گرد و سقوط انسان جهل و ناآگاهی است.

نمازی تأکید کرد: در نظام آموزشی و تربیتی اسلام مبنا مبارزه با جهل و اهتمام به جهل‌زدایی از جامعه است و در اسلام عنصری ارزشمندتر از علم وجود ندارد.

وی در ادامه با بیان اینکه امروز در عرصه جهانی مبارزه سخت با دنیا داریم، عنوان کرد: عاملی که پیروزی ما را در جنگ اقتصادی، سیاسی، نظامی، فرهنگی و رسانه‌ای تضمین می‌کند علم است و تنها عنصر دانش می‌تواند در شرایط کنونی که در محاصره تهاجم گسترده دشمن هستیم پاسخگوی نیازهای ما باشد.

امام جمعه کاشان با اشاره به دستاوردهای نظامی اخیر نظام اسلامی، رسیدن به اقتدار نظامی را در سایه قدرت علمی و فناوری قلمداد و اضافه کرد: بسیجی عنصر متفکر، فعال و آگاه در عرصه آموزش و فراگیری مسائل علمی است.

نمازی با اشاره به اینکه نباید تصور شود که بسیجی حوصله مطالعه ندارد و تنها از این عنوان به دنبال فرصتی برای بهره‌برداری است، تصریح کرد: چنانکه پس از آنکه در دوران بعد از جنگ شورای انقلاب فرهنگی تشخیص داد امتیازاتی را باید برای رزمندگان و بسیجیان قائل شوند زمزمه‌هایی در دانشگاه‌ها شنیده شد که این رزمندگان و بسیجیان به دلیل عدم علاقه به درس و توانمندی علمی به جبهه رفته‌اند اما بعدها مشخص شد این افراد جزو دانش‌آموزان و دانشجویان ممتاز در زمینه درسی خود بوده‌اند.

وی همچنین طهارت و پاکی را در کنار توجه و اهتمام به فراگیری علم مهم دانست و گفت: جوان بسیجی همان‌طور که در عرصه علمی باید جایگاه ممتازی داشته باشد در عرصه معنوی و طهارت و پاکی روح نیز باید در صف نخست قرار گیرد.

به گفته وی، طهارت و پاکی نقطه تمایز میان دانشجو و طالب علم در نظام توحیدی و غیر توحیدی است و در غیر این صورت تفاوتی میان این دو نگاه وجود ندارد.

نمازی در بخش دیگری از سخنانش به مسئله هسته‌ای اشاره کرد و یادآور شد: حسادت دشمنان ملت ایران در مسئله هسته‌ای آشکار است و آن چیزی که غربی‌ها را عصبانی و ناراحت می‌کند پیشرفت جمهوری اسلامی در عرصه علمی است. در شرایط کنونی سخت با دنیا درگیر هستیم و تنها علم می‌تواند کشور را بیمه کند.

captcha