کد خبر: 1476236
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۷
یاوری از ارزش‌ها و ناگفته‌‌ها می‌گوید:

آیه‌ای که برای بازیکنان فوتبال می‌خواند

گروه اجتماعی: مربی و پیشکسوت فوتبال با بیان اینکه به جای توجه به برد و باخت در فوتبال به فکر اثر وضعی خود باشیم، گفت: بهتر است اثر وضعی مثبتی برای تماشاگران به جای بگذاریم؛ من همیشه برای بازیکنانم آیه ۴۲ سوره بقره را می‌خوانم.

محمود یاوری، مربی و پیشکسوت فوتبال در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به ضرورت اخلاق‌مداری در ورزش گفت: من همیشه برای بازیکنانم آیه 42 سوره بقره را می‌خوانم. در این آیه آمده است که «لاَ تَلْبِسُواْ الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَکْتُمُواْ الْحَقَّ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ» (حق را به باطل درنیامیزید و حقیقت را با آنکه خود مى‌‏دانید کتمان نکنید).
وی افزود: در عرصه ورزش باید به این آیه توجه شود، چرا که امروز حق را ناحق کردن و ناحق را حق کردن در ورزش حاکم است.

الزامات اخلاق‌گرایی در ورزش
یاوری در مورد الزامات اخلاق‌گرایی در ورزش گفت: اولین مسئله فرهنگ خانواده است؛ پس از آن در مدرسه و دانشگاه‌ها باید به این مسئله توجه شود اما مهم‌ترین مسئله، جامعه است که افراد نیازهای خود را در آن تأمین می‌کنند؛ بعضی با توکل به خدا نیازشان را برطرف می‌کنند، بعضی‌ها با بالارفتن از دیوار دیگران! هر چند بالارفتن از دیوار کار آسانی است اما یک روزی گرفتار می‌شود.

این پیشکسوت فوتبال با تأکید بر اینکه هیچ راهی جز داشتن صداقت نداریم، اظهار کرد: من یک زمانی هشت دوره مربی اخلاق لیگ شدم؛ کریم باقری هم در بین بازیکنان این عنوان را گرفت. در یکی از جلسات تجلیل از برترین‌های لیگ به من اصرار کردند که در جمع صحبت کنم و من تنها به یک کلمه بسنده کردم و آن هم «صداقت» بود. آقای کفاشیان بعد از آن گفت «یک کلمه گفتی صد معنا داشت».
یاوری ادامه داد: واقعیت این است که با یکدیگر صادق نیستیم و صداقت نداریم و هیچ عدالت و انصاف و روابط حسنه‌ای در ورزش نیست؛ هیچ کس سرجایش نیست برای همین هر کسی به خود اجازه می‌دهد که با دیگران برخورد شخصی کند، نه برخورد فنی؛ با این کار ورزش ما دچار ضررهای زیادی شده است.
این مربی فوتبال در مورد توجه باشگاه‌ها به امور فرهنگی گفت: من بعید می‌دانم توجه داشته باشند.
وی با اشاره به تأثیر مدیران و مربیان بر باشگاه‌ها و بازیکنان اظهار کرد: من 2 سال از ابتدای لیگ مربی شاهین بوشهر و فجر سپاسی شیراز بودم و در هر 2 سال عنوان تیم اخلاق را گرفتم چرا که ابتدا از خودم شروع کردم؛ خودم سعی کردم به داور اعتراض نکنم، به مسئولان پرخاش نکنم، به مردم احترام بگذارم. مربی اخلاق شدم و تیمم نیز تیم اخلاق شد.
یاوری تصریح کرد: تیم تحت تأثیر رفتارهای مربی و مدیران است؛ اگر فرد بی‌انضباطی باشیم تیم هم بی‌اخلاق می‌شود؛ همانطور که امروز می‌بینید افرادی که با یکدیگر پرخاش می‌کنند چطور تیمشان اداره می‌شود.
وی گفت: امیدوارم روزی بتوانیم از محبت‌ها و الطاف خداوند کمال استفاده را کنیم و با یکدیگر ارزشی برخورد کنیم.
این پیشکسوت فوتبال خاطرنشان کرد: زمانی که در فجر سپاسی بودم، عنوان «فرهنگی ـ ورزشی» داشت که من گفتم اسمش را بگذارید فرهنگی ـ ارزشی؛ چرا که مهم انجام یک کار ارزشی است؛ به هر حال در فوتبال ما یا می‌بریم یا می‌بازیم اما مهم این است که هر جا می‌رویم اثر وجودی از خود به جای می‌گذاریم و چه بهتر است که این اثر وجودی مثبت باشد.

captcha