کد خبر: 2524270
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۹

برگزاری هفتمين همايش بين‌المللی تقريب مذاهب اسلامی در لندن

گروه بين‌الملل: هفتمين همايش بين‌المللی تقريب بين مذاهب اسلامی با عنوان «نقش تقريب در رويارويی با فرقه‌گرايی و حمايت از جامعه»، 30 شهريورماه سال جاری به همت مركز اسلامی انگليس برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی مركز اسلامی انگليس، اين همايش 30 شهريورماه از ساعت 9 صبح به وقت محلی با حضور علما، اساتيد و پژوهشگران جهان اسلام در محل مركز اسلامی انگليس در لندن آغاز می‌شود و تا ساعت 18 ادامه دارد.
مركز مذكور با صدور بيانيه‌ای درباره اين دوره از همايش اعلام كرد: اين مركز شش سال است كه همايش‌های بين‌المللی به‌منظور بررسی مسائل مهم و ضروری مربوط به اصل تقريب و ضرورت آن و همچنين حمايت از قرآن و پيامبر(ص) برگزار می‌كند و در اين همايش‌ها مسئله تقريب به عنوان عامل تقويت‌كننده وحدت اسلامی و نقش آن در پيشرفت و ساخت آينده امت مورد توجه قرار گرفته است.
در اين بيانيه آمده است: موضوع «بيداری اسلامی ـ جهانی، از طريق طرح وحدت و تقريب بين مسلمانان» نيز در اين همايش‌ها بررسی شده است و اين چشم‌اندازها و ابعادی كه در همايش‌های تقريبی مطرح شده، همچنان نيازی حياتی برای امت اسلام به شمار می‌آيد و همايش‌های برگزارشده از روند چالش‌های پيش روی امت و چشم‌اندازهای آن برای آينده‌ای بهتر غافل نبوده است.
بنابر اين گزارش، «رويارويی با چالش‌ها»، «فرقه‌گرايی ناپسند» و «توسعه جوامع» سه محور اصلی مورد بررسی در اين همايش خواهد بود و در قالب اين محورها نيز مباحثی همچون «خطرات فرقه‌گرايی و تكفير برای سلامت جامعه»، «خطرات جهل و افراط‌گرايی برای سلامت جامعه» و «چالش خارجی برای تقريب و راه‌های رويارويی با آن» بررسی خواهد شد.
«چالش‌های تهديد‌كننده بيداری اسلامی و راه‌های رويارويی با آن»، «تقريب؛ شيوه‌ای شجاعانه، چرا دشمنان از آن می‌هراسند؟»، «نقش علما، انديشمندان و متفكران در رويارويی با چالش‌ها عليه تقريب» و «جهانی‌شدن اسلامی ـ ايمانی در رويارويی با جهانی‌شدن الحادی غرب» از ديگر مباحث مورد بررسی در همايش است.
بخش ديگری از همايش نيز به بررسی مباحثی همچون «جريان تقريب‌گراها چگونه ارزش‌های تقريب را در جوامع نهادينه می‌كنند؟»، «حفظ حاكميت و استقلال از اركان وحدت اسلامی»، «هم‌زيستی و تعامل با ديگران»، «ظهور فرقه‌گرايی در جامعه؛ دلايل و عوامل كمك‌كننده»، «چگونه دشمن از فرقه‌گرايی به عنوان سلاح بهره می‌برد؟»، «رويارويی با فرقه‌گرايی؛ راهكارها و ايده‌ها»، «فرقه‌گرايی و سلب هويت» و «از فرقه‌گرايی ملت‌ها تا تقسيم كشورها» اختصاص يافته است.
قرار است در هفتمين همايش تقريب لندن، موضوعاتی همچون «نقش علما و انديشمندان در رويارويی با فرقه‌گرايی»، «مكانيسم همگرايی در برابر فرقه‌گرايی»، «ايده‌ها و اصول در رد فرقه‌گرايی و از بين‌بردن آن»، «توسعه در جامعه فرقه‌گرا و غير فرقه‌گرا»، «دلايل انحلال جوامع»، «عناصر قدرت در جامعه»، «تقريب‌گراها؛ جريانی برای ساخت جامعه» و «منشور وحدت اسلامی؛ اهداف و محتوا» نيز بررسی شود.
«اركان جامعه شايسته در قرآن»، «فرقه‌گرايی و تقسيم؛ چالش‌های توسعه اجتماعی»، «صلح اجتماعی و توسعه»، «تقريب؛ نبرد آگاهی عليه جهل»، «نقش تقريب در برقراری امنيت اجتماعی و تأثير آن بر توسعه اجتماعی» و «دلايل هراس از انتشار بيداری اسلامی» نيز در همايش لندن بررسی خواهد شد.
captcha