کد خبر: 2553581
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۲

مساجد، ظرفیت تبدیل به كانون تحولات فكری و روحی برای اقشار مختلف جامعه را دارند

گروه اجتماعی: مسئول دبيرخانه كانون‌های مساجد ايلام با تبيين نقش سازنده مساجد در جوامع اسلامی، تصريح كرد: با شناسايی و استفاده صحيح از جايگاه مساجد، اين مراكز اسلامی می‌توانند كانون همه تحولات فكری و روحی اقشار مختلف مردم به‌ويژه جوانان باشند.

حجت‌الاسلام علی چراغی‌پور، مسئول دبيرخانه كانون‌های مساجد استان ايلام در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه ايلام، با تبيين نقش سازنده مساجد در جوامع اسلامی، تصريح كرد: با شناسايی و استفاده صحيح از جايگاه مساجد، اين مراكز اسلامی می‌توانند كانون همه تحولات فكری و روحی اقشار مختلف مردم به‌ويژه جوانان باشند.
وی با بيان اينكه مساجد از صدر اسلام تاكنون منشأ بسياری از رويداد‌های بزرگ اسلامی بوده است، گفت: توجه به مساجد از سه منظر يعنی توجه به نماز، قرآن و خود مسجد با اهميت بوده و كانون‌های مساجد، مراكزی برای تقويت اين سه مقوله بسيار مهم و اساسی دين مبين اسلام هستند.
مسئول دبيرخانه كانون‌های مساجد استان ايلام با اشاره به اينكه در كشورمان با ورود اسلام، مساجد شكل گرفتند كه به يكی از نهادهای تأثيرگذار در زندگی مردم اين سرزمين تبديل شدند، افزود: مساجد در شكل‌گيری نهضت‌های مختلف سياسی و اجتماعی ايرانيان در ادوار گذشته، مانند قيام سربداران، نهضت مشروطه، قيام گوهرشاد و انقلاب اسلامی نقش بسيار مهمی ايفا كرده‌اند.
حجت‌الاسلام چراغی‌پور با بيان اينكه در روند شكل‌گيری و پيروزی انقلاب اسلامی، مساجد يكی از عمده‌ترين مراكز مبارزاتی در مقابل حكومت طاغوتی شاه بود، اظهار كرد: تجمع جمعيت كه عامل مهمی در شكل‌گيری جريان‌های سياسی است، نقش بسزايی در برپايی تظاهرات و اعتراضات مردمی عليه رژيم شاه داشت، كه ريشه اين حركت‌ها همه از مساجد نشأت گرفت.
اين كارشناس مذهبی مساجد را عمده‌ترين ابزار روحانيت برای ارتباط پويا با اقشار مختلف جامعه معرفی كرد و گفت: ايجاد روحيه انقلابی، شجاعت و توانايی از همين منابر مساجد با افشاگری‌های روحانيون مبارزی مانند امام خمينی(ره) سرچشمه گرفت، از اين طريق پيام انقلاب و روحانيت به گوش مردم ‌رسيد.
وی در ادامه به نقش مساجد در دوران دفاع مقدس اشاره كرد و افزود: عامل اصلی بسيج اقشار مختلف جامعه همين مساجد بودند، كه منجر به حماسه 8 ساله دفاع مقدس و پيروزی ايران اسلامی شد؛ بنابراين در انقلاب اسلامی، از ظرفيت مساجد به عنوان يكی از اركان عمده انقلاب بايد در زمينه‌های مختلف بيشتر از پيش استفاده شود.
مسئول دبيرخانه كانون‌های مساجد استان ايلام با اشاره به وجود بيش از 470 مسجد و حسينيه در اين استان، بيان كرد: در حال حاضر 220 كانون فرهنگی ـ هنری در سطح مساجد مناطق مختلف شهری، روستايی و عشايری استان برای خدمت‌رسانی در زمينه‌های مختلف تأسيس شده است.
حجت‌الاسلام چراغی‌پور با بيان اينكه 135 كانون فرهنگی ـ هنری عشايری و روستايی در مناطق محروم ايلام در حال فعاليت‌ هستند، افزود: 18 مركز خانه نور در استان عهده‌دار فعاليت‌های قرآنی ويژه كودكان و نونهالان در استان هستند و آموزش روخوانی، روانخوانی، حفظ و قرائت و ترتيل و نونهالان و نوجوانان را برعهده دارند.
captcha