به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، این مراسم روز جمعه، 26 مهرماه، با حضور نوريان، سركنسول ايران در حيدرآباد، برگزار شد و نوریان طی سخنانی گسترش روابط فرهنگی دو كشور را همچون همكاری در ساير عرصههای سياسی و اقتصادی در حال افزايش و توسعه عنوان كرد.
وی با اشاره به موافقتنامه فرهنگی بين دو كشور به برخی ظرفيتهای قابل گسترش همچون زمینه های فرهنگی، جشنوارههای سينمايی و تسهيلات گردشگری را يادآور شده و همكاری بيشتر در اين زمينه را خواستار شد.
حسن حسنخانی، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ايران در بمبئی، جايگاه و استقبال از سينمای ايران در هند، توجه به روابط و عواطف انسانی و نمايش جلوههايی از تقويت روح تعهد در انسان را از ويژگیهای سينمای اصيل ايران دانست و گفت: پيشرفتها و توجهات خاص و عام به سينمای ايران پس انقلاب اسلامی به جهت بازنمايی مسير رشد و تعالی انسان است.
وی گفت: برخلاف ديدگاهی كه به سينما تنها در پرتو ارزشها و آرمانهای اعتقادی و دينی عنوان صنعت و تجارت مینگرد، دارای قهرمانانی از ميان مردم جامعه عادی و داستانی روان و باور پذير و مهمتر از آن دارای بار معنوی و ارزشی است لذا از قهرمان پروریهای كاذب و ايجاد هيجانات بی ثمر و غير واقعی دوری میكند.
حسنخانی در ادامه افزود: در عين حال از بهره گيری هدفمند از جلوهها و جاذبههای موضوعی و تصويری سينما برای جذب مخاطب غفلت نمیكند و اخلاق، معنويت، انسانی نگريستن در پرتو ارزشها و آرمانهای اعتقادی و دينی رسالت سينمای معاصر و لازمه پيام و محتوای آموزنده و سازنده فيلمها است.
ساشی دارا، رئيس انجمن فيلم ساچيترا با تشكر از حمايتهای خانه فرهنگ ايران در برگزاری جشنواره، گسترش همكاریهای سينمايی دو طرف در آينده را خواستار شد.
ناراهاری رائو، از سينماگران برجسته هند نيز در آيين گشايش اين جشنواره، با تمجيد از موفقيتهای چشمگير فيلمهای ايرانی در هر دو عرصه موضوعی و تكنيكی و گونههای مختلف گفت: فيلمسازان ايرانی در چهارچوب باورهای دينی اعتقادی و بدون توجه و استفاده عوامل عامهپسند و تجاری در سينما به چنان شهرت و موقعيتی دست يافتهاند كه امروزه برگزاری فستيوالهای معتبر بينالمللی بدون آثار سينمای ايران از رونق و جذابيت لازم برخوردار نيست.
یادآوری میشود، طی دو ماه گذشته تاكنون جشنواره فيلمهای ايرانی در شهرهای حيدرآباد و وايزك و مشاركت فيلمهای ايرانی در جشنواره معلوليت چنای(مدرس) در جنوب هند با حمايت اين نمايندگی برگزار شده است.
انجمن فيلم ساچيترای بنگلور، يكی از قديمیترين مؤسسات سينمايی در هند است كه در زمينه تهيه و تبادل آثار سينمايی و همچنين تربيت سينماگر در زمينههای مختلف فعاليت دارد.