کد خبر: 2611607
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶
علی‌اکبر بابایی عنوان کرد:

گستره شبهات مستشرقان و رسالت انجمن قرآن‌پژوهی حوزه برای پاسخگویی

گروه حوزه‌های علمیه: به گفته عضو انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه، منشا اصلی بیشتر شبهات در حوزه قرآن‌پژوهی مستشرقان هستند، زیرا اطلاعات بسیار اندکی از مصادر و منابع شیعه دارند و منابع اهل سنت را نیز به صورت ناقص عنوان می‌کنند.

‌حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر بابایی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) ضمن اشاره به عضویت در انجمن قرآن‌پژوهی، گفت: با وجود عضویت در این انجمن، فعالیت زیادی در آنجا ندارم و مدتی است که نشست علمی هم برگزار نشده است.

رسالت حوزه علمیه

وی با اشاره به رسالت حوزه علمیه و این انجمن در توسعه مباحث قرآن‌پژوهی اظهار کرد: وقتی مسئولیت انجمن با آقای مودب بود، به ایشان عرض کردم که باید شبهات توسط انجمن شناسایی شود تا از طریق مختلف از جمله رسانه‌ها و سایت‌ها و ... به آن پاسخ داده شود.

بابایی عنوان کرد: ظاهرا یکی از موانع در فعالیت انجمن، بحث بودجه است که سبب شده تا فعالیت‌ها با رکود مواجه باشد.

وی ادامه داد: منشا اصلی بیشتر شبهات در حوزه قرآن‌پژوهی مستشرقان هستند، زیرا مستشرقان قرآن‌پژوه اطلاعات بسیار اندکی از مصادر و منابع شیعه دارند و عمدتا به منابع اهل سنت رجوع می‌کنند و همان را هم به صورت ناقص عنوان می‌کنند.

اندیشه‌های مستشرقان؛ ریشه بیشتر شبهات

نویسنده کتاب مکاتب تفسیری بیان کرد: اگر در جاهای دیگر نیز شبهاتی مطرح می‌شود، بیشتر برگرفته از همین شبهات مستشرقان است که آنان هم از منابع اهل سنت مطالبشان را اخذ کرده‌اند.

بابایی تصریح کرد: مثلا گلدزیهر در کتابی با نام مذاهب التفسیر الاسلامی، تفاسیر شیعه را به صورت بسیار ناقص مطرح کرده است و این طیف محققان به علت بینش ناقصی که نسبت به منابع اسلامی دارند، شبهاتی را مطرح می‌کنند و افرادی هم هستند که باز به علت کم‌دانشی این نوع شبهات برای آنان جذاب است و دنبال آن را می‌گیرند و پر و بال می‌دهند.

استاد حوزه علمیه گفت: رسالت حوزه علمیه این است که عقاید واقعی و درست اسلام و شیعه درباره قرآن و اعتقادات را بیان و تبیین کند و تبیین درست همین معارف زمینه ایجاد شبهات را از بین خواهد برد.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های قرآن‌پژوهی الازهر نیز باید رصد شود تاکید کرد: تفسیر المنار یکی از کارهای برجسته تفسیری در مصر در دوره معاصر بوده است و اگر فعالیتی در سال‌های اخیر انجام شده باید پیگیری شود.

یادآور می‌شود، انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه بنا به گفته حجت‌الاسلام والمسلمین مهاجرنیا دارای صد عضو است و یکی از فعال‌ترین انجمن‌های حوزه به شمار می‌رود.

برگزاری همایش مترجمان قرآن و برگزاری نشست‌ها و گردهمایی‌های مشترک با دارالقرآن علامه طباطبایی از جمله فعالیت‌های این انجمن در چند سال اخیر محسوب می‌شود.

captcha