کد خبر: 2614094
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۶

سوره نبأ و نازعات با صدای اللیثی + دانلود/ فساد عقیده؛ سرچشمه فساد عمل

گروه فعالیت‌های قرآنی: قطعه‌ای از تلاوت محمد اللیثی از آیات ۳۱ تا ۴۰ سوره نبأ، آیات ۲۶ تا ۴۶ سوره نازعات و سوره انفطار ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد اللیثی پس از مراجعت و بازگشت از سفر ایران در سال 1379 ه.ش، احساس کرد که حنجره‌اش دیگر توان قرائت قرآن همانند گذشته را ندارد، به همین منظور به پزشک مراجعه کرد، اما درمان موفق حاصل نشد و وی پس از اینکه شش سال تحت مداوا بود و بالاخره پنجم مارس سال 2006 میلادی مطابق با 14 اسفند سال 1384 هجری شمسی به دیدار معبود شتافت.
محتوای سوره نبأ
این سوره مکى است و داراى 40 آیه است. محتواى این سوره را می‌توان در چند بخش خلاصه کرد؛ سؤالى که در آغاز سوره از حادثه بزرگ یعنى روز قیامت مطرح شده است، سپس به بیان نمونه‌‏هایى از مظاهر قدرت خداوند در آسمان، زمین و زندگى انسان‌ها و مواهب آن - به عنوان دلیلى بر امکان معاد و رستاخیز- مى‌‏پردازد.
در بخش دیگرى قسمتى از نشانه‏‌هاى آغاز رستاخیز را بیان مى‏‌دارد و در قسمتی دیگر گوشه‌‏اى از عذاب‌هاى دردناک طغیانگران را بیان می‌کند و در ادامه به دنبال آن قسمتى از نعمت‌ها و مواهب شوق‌‏انگیز بهشتى را شرح مى‌‏دهد. سرانجام با انذار شدیدى از عذاب قریب و سپس ذکر سرنوشت غم‌‏انگیز کافران سوره پایان مى‌‏گیرد. ضمنا نامگذارى این سوره به خاطر تعبیرى است که در آیه دوم آن آمده است و گاه از آن به عنوان سوره عمّ به تناسب آیه نخستین آن تعبیر مى‌شود «عَنِ النَّبَإِ الْعَظِیمِ‏». (تفسیر نمونه، ج 26، ص 4)
در این آیات سخن از مؤمنان راستین و پرهیزکاران به میان می‌آورد و بیان می‌کند که برای مؤمنان راستین پیروزى عظیم و رسیدن به خیر و سعادت بزرگى است و سپس به شرح این فوز و سعادت و مواهب پرهیزکاران و عطایاى متقین و کیفرها و مجازات‌هاى طغیانگران می‌پردازد.( تفسیر نمونه، ج 26، ص 57-50)

محتوای سوره نازعات
این سوره مکى است و داراى 46 آیه است. در این آیات اشاره کوتاه و گذرایى به داستان موسى و سرنوشت فرعون طغیانگر دارد که هم مایه تسلى خاطر پیامبر(ص‏) و مؤمنان است و هم هشدارى به مشرکان طغیانگر و هم اشاره‌‏اى است به اینکه انکار معاد انسان را به چه گناهانى آلوده مى‏‌کند.(تفسیر نمونه، ج 26، ص71)
در بخش بعد، نمونه‌‏هایى را از مظاهر قدرت خداوند در آسمان و زمین که خود دلیلى است براى امکان معاد و حیات بعد از مرگ بر مى‌‏شمرد و بار دیگر به شرح قسمتى دیگر از حوادث وحشتناک آن روز بزرگ و سرنوشت طغیانگران و پاداش نیکوکاران مى‌‏پردازد.
سرانجام در پایان سوره بر این حقیقت تأکید مى‌‏کند که هیچکس از تاریخ آن روز با خبر نیست، ولى همین اندازه مسلم است که نزدیک است. رستاخیز و سرنوشت خدا ترسان و هواپرستان در آن روز بازمى‏‌گردد، مى‌‏فرماید: هنگامى که آن حادثه عظیم، رخ دهد نیکوکاران و بدکاران هر کدام به جزاى اعمال خویش می‌‏رسند «فَإِذَا جَاءَتِ الطامَّةُ الْکُبرَى»
دراین آیه «فَأَمَّا مَن طغَى‏» اشاره به فساد عقیدتى آنها مى‌‏کند زیرا طغیان ناشى از خود بزرگ‌‌بینى است و خود بزرگ‌بینى ناشى از عدم معرفة الله است. کسى که خدا را به عظمت بشناسد خود را بسیار کوچک و ضعیف مى‌‏بیند و هرگز پاى خود را از جاده عبودیت بیرون نمى‌‏گذارد.
و در آیه دیگر «وَ ءَاثَرَ الحَْیَوةَ الدُّنْیَا» اشاره به فساد عملى آنها است چرا که طغیان سبب مى‌‏شود که انسان لذات زودگذر دنیا و زرق و برق آن را بالاترین ارزش حساب کند و آن را بر همه چیز مقدم بشمرد. این دو در حقیقت علت و معلول یکدیگرند طغیان و فساد عقیده، سرچشمه فساد عمل و ترجیح زندگى ناپایدار دنیا بر همه چیز است و سرانجام این دو آتش سوزان دوزخ است.(تفسیر نمونه، ج 26، ص107- 95)

محتوای سوره انفطار
این سوره در مکه نازل شده و داراى 19 آیه است. درون‌مایه این سوره در چند بخش خلاصه می‌شود یکی بیان حوادث عظیمى که در پایان جهان و در آستانه قیامت رخ مى‏‌دهد، توجه انسان به نعمت‌هاى خداوند که سراسر وجود او را فرا گرفته و شکستن غرور او، تا خود را براى معاد آماده سازد، اشاره به فرشتگانى که مأمور ثبت اعمال انسان‌ها هستند. در ادامه به بیان سرنوشت نیکان و بدان در قیامت می‌پردازد و سپس گوشه‌‏اى از سختی‌هاى آن روز بزرگ را بیان می‌کند.

تلاوت سوره نبأ، آیات 31 تا 40، سوره نازعات، آیات 26 تا 46 و سوره انفطار با صدای اللیثی

تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سه‌شنبه، جمعه یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوت‌های ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای خبرگزاری ایکنا قرار می‌گیرد.

captcha