عباس سلیمینمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مورد توجه رسانهها به مسائل اخلاقی به ویژه اخلاق دینی گفت: رسانهها در بحث تأثیرگیری از آموزههای دینی و قرآنی بسیار ضعیف هستند؛ علیالقاعده نظر من این نیست که مطبوعات وارد حوزه آموزش قرآن بشوند، بلکه باید شاهد تقویت اصول اخلاق قرآنی و اسلامی در رسانهها باشیم.
وی با ابراز ناخشنودی از فضای برخی رسانهها اظهار کرد: بعضاً در برخی رسانهها زبان نامناسب استفاده میشود؛ بعضاً از منظر خصومت با یکدیگر برخورد میکنند، در حالی که بر اساس آموزههای قرآن حتی با دشمنان خدا نیز باید با زبان لیّن سخن گفت و بر روی آنها تأثیر گذاشت.
سلیمینمین ادامه داد: از این جهت زبان برخی رسانهها خیلی راضی کننده نیست و چرا که آموزههای قرآنی را در رسانهها جاری و ساری نمیبینم.
وی با بیان اینکه این رسانهها متأثر از احزاب و سهمطلبی احزاب هستند و نه متأثر از آموزههای قرآنی گفت: حل این مشکل نیاز به یک رشد فرهنگی دارد که در این رابطه زمان تأثیرگذار است.
سلیمینمین خاطرنشان کرد: رشد فرهنگی به گونهای نیست که ما بتوانیم دادههایی را منتقل کنیم تا به نتیجه برسیم؛ باید افراد به یک خودآگاهی برسند و درک کنند که آنچه دارند انجام میدهند به زیان خودشان است و با این رفتارها خوشان را تقلیل میدهند و به تنزل میرسند؛ تا به این نقطه نرسند شاهد تحول فرهنگی و رویکرد به مضامین قرآنی در رسانهها نخواهیم بود.
وی در پاسخ به این سؤال که چطور میشود که رسانهها به ویژه رسانهها افراطی خود را معیار حق میدانند و بر همان مشی رفتار میکنند، گفت: در اینجا بحث حق مطرح نیست، بلکه بیشتر سهمطلبی است که در فضای سیاسی ما حاکم شده است برای همین جریانها میخواهند با سرعت بسیار زیاد قدرت خود را بسط دهند و خیلی سریع رقیب را از صحنه دور کنند.
سلیمینمین خاطرنشان کرد: این سهمطلبی رسانهها را به شیوههایی نزدیک میکند که با آموزههای قرآنی تطابق زیادی ندارد.