کد خبر: 2616175
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۲
آیت‎الله حائری شیرازی:

علوم انسانی غرب طعمه برای مسلمانان است/ ضرورت تبیین قرآنی وقایع غدیر و عاشورا

گروه حوزه‎های علمیه: استاد سطح خارج حوزه علمیه، علوم انسانی غرب را طعمه دانست و گفت: اگر می‎خواهیم وضعیت دانشگاه را تحلیل کنیم باید وقایع عاشورا، غدیر و بعد از رحلت پیامبر(ص) را از منظر قرآن تحلیل کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‎الله محی‌الدین حائری شیرازی، استاد حوزه علمیه یکشنبه‌شب، 16 آذر، در جمع تعدادی از دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع) که در دارالقرآن علامه طباطبایی حضور داشتند در سخنانی به رسالت دانشگاه در دوره کنونی اشاره و تصریح کرد: در عاشورا دو جریان در مقایل یکدیگر ایستادند که یکی از بعد از وفات پیامبر(ص) از نور به سمت ظلمت حرکت کرد و دیگری نیز از ظلمت به سمت نور رفت و در دانشگاه‎ها نیز این دو جریان در ابتدای انقلاب وجود داشت.

وی با بیان اینکه دو جریان«واعتصموا بحبل الله» و دیگری «امرای خودخوانده» در دانشگاه‌ها وجود داشت، اظهار کرد: دانشگاه‌ها روزی اتاق فکر گروهک‌ها بود اما به برکت انقلاب در آن تحول ایجاد شد اما امروز هم باید به ویژه در تولید علم خصوصا در علوم انسانی مراقب باشیم؛ زیرا در علوم تجربی و پزشکی و ... می‌توانیم از علم دیگران بهره ببریم اگر چه برای ما مصیبت و عیب است که دیگران تولید کنند و ما فقط مصرف کننده باشیم.

حائری شیرازی بیان کرد: اگر در همین رشته‎ها هم تولید علم نکنیم فتنه درست می‎شود زیرا برخی عوام می‎گویند که مسیحیت چرا این همه توانسته علم تولید کند ولی مسلمانان نتوانسته‌اند ولی در علوم انسانی قضیه کاملا متفاوت است زیرا علوم انسانی غرب طعمه برای جوانان مسلمان و به خصوص ایرانی است.

استاد سطح خارج حوزه علمیه عنوان کرد: صیاد طعمه حقیقی را ارائه می‌کند اما در داخل آن قلاب می‌گذارد تا صید را به دام بیندازد و در داخل علوم انسانی غرب نیز طعمه است تا ما را شکار کنند؛ اگر دانشجویان و طلاب ما از تعطیلی خوششان آمد و جشن گرفتند و خود را مشغول کتاب های ذهن پرکن و بی محتوا کردند و از حضور و غیاب نفس خود غافل شدند در دام علوم انسانی غرب افتاده‌اند.

وی تاکید کرد: دانشگاه اسلامی ظرفیت ساز است ولی دانشگاه استعماری آنقدر درس در ذهن جوانان می کند که فقط به فکر خواندن آن باشند و از فکر کردن به مسایل کشورشان باز بمانند و ما را مانند سربازخانه بار می‌آورند در حالی که اسلام می‌گوید باید فرد با انگیزه درس بخواند و بفهمد.

وی در ادامه به تبیین قرآنی وقایع غدیر، سقیفه ساعده و کربلا پرداخت و تصریح کرد: عاشورا بزرگ شده عملیات بعد از رحلت پیامبر است، در غدیر و بعد از رحلت و عاشورا اتفاقاتی افتاد که باید آنها را در یک نگاه جامعی تحلیل کنیمف در غدیر تکلیف «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعُواْ اللّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ»(آیه 59 سوره 4) مشخص شد و این اطاعت در جوف «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ»(103 سوره 3) قرار گرفت؛ کثرت به وحدت تبدیل و نظام سازی الهی صورت گرفت و ازتفرقه و تشتت جلوگیری شد.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: اما بعد از رحلت پیامبر(ص) اولی الامر از امیرالامرا منفک، وحدت به کثرت و راه تفرقه باز شد و نظام خودساخته ایجاد شد که تفرقه آن دیگر جمع شدنی هم نیست؛ امروز تکفیر که ما را داخل در مذهب نمی‌داند و خون ما را هدر می‌دهد خود را از اسلام ناب می‌داند و ما به آنها می‌گوئیم شما که اسلام ناب را از خود می‌دانید «حبل الله» را چه می‌دانید.

وی بیان کرد: دعوای عالم اسلام از برداشت‌های نادرست از قرآن است، زیرا قرآن به تنهایی و بدون حبل الهی رفع اختلاف از مسلمان نمی‌کند به همین دلیل خدا همراه با این کتاب، افرادی را فرستاد تا اعتصام به حبل الله تحقق پیدا کند.

حائری شیرازی عنوان کرد: در عاشورا نیز دو گروه با هم روبرو شدند یک گروه که اعتصام به حبل الله کردند و گروه دیگر که به منفصل از حبل الله شدند و عاشورا میوه فعالیت‌های 50 سال قبل یعنی بعد از رحلت بود که میوه آن را هر دو گروه نور و ظلمت چیدند ولی یکی میوه تلخ گرفت و دیگری میوه شیرین.

اسلام منهای امامت ذلت است

وی افزود: اسلام منهای امامت، ذلت است چیزی که سالیان درازی است در برخی کشورهای اسلامی مشاهده می کنیم که مدت‌های مدیدی مستعمره کشورهای اروپایی بوده و یا زیرسلطه آنان هستند چون اسلام منهای ولایت بهترین بستر و محمل برای استعمار شدن و حرکت از سوی نور به ظلمت است.

در ابتدای این جلسه، مرتضی نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی در سخنانی گفت: بیت علامه طباطبایی از مصادیق «فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَیُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ»(36 سوره 24) است و علامه 13 سال آخر عمر شریف خود را در این مکان مقدس به تفسیر قرآن پرداختند.

وی بیان کرد: در این مکان کتب، البسه و آثار علامه طباطبایی نگهداری می شود و برنامه های تفسیری و جلسات علمی در تمامی سطوح حوزه در طول سال در حال اجرا و برگزاری است.

captcha