کد خبر: 2616466
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۱
گلعلی بابایی:

کتب دفاع مقدس پرتیراژترین آثار کشور هستند/ عدالت در داوری رعایت شده است

گروه جهاد و حماسه: رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس در نشست خبری امروز عنوان کرد: در این دوره از جایزه تلاش شد تا عدالت رعایت شود و همه آثار منتشرشده در سال‌های ۹۰ ـ ۹۲ ارزیابی شوند تا حقی از نویسنده‌ای تضییع نشود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس، در نخستین نشست جایزه کتاب سال دفاع مقدس که امروز، 17 آذرماه، با حضور جواد محقق، دبیر این جایزه و نصرت‌الله صمدزاده، رئیس کتابخانه تخصصی جنگ حوزه هنری برگزار شد، عنوان کرد: این جایزه از قدیمی‌ترین جوایز ادبی بعد از انقلاب است.
وی افزود: 20 سال از تاسیس این جایزه ادبی می‌گذرد و شانزدهمین دوره آن در حال برگزاری است. این جایزه در حالی دوره‌های گذشته را سپری کرده است که در هفت دوره آن، رؤسای جمهور، چهار دوره، وزرای فرهنگ، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح یا رئیس مجلس حضور داشته‌اند.
بابایی با تأکید بر اینکه تلاش داریم تا این دوره را با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی برگزار کنیم، ادامه داد: همه کتاب‌های منتشرشده در سال‌های 90 ـ 92 را مورد ارزیابی قرار دادیم و سعی کردیم اثری از قلم نیفتد.
وی به تدبیر اندیشیده شده در این دوره از جایزه اشاره کرد و گفت: با تفاهم‌نامه امضاشده میان بنیاد حفظ آثار و حوزه هنری، به جای خریداری همه کتاب‌هایی که با موضوع دفاع مقدس تاکنون منتشر شده‌اند، از کتابخانه تخصصی جنگ حوزه هنری کمک گرفتیم و آثار را از این طریق گردآوری کردیم.
بابایی ادامه داد: بر این اساس، گروه‌های داوری این جایزه در حوزه هنری مستقر شدند و همه آثار مختلف با موضوع دفاع مقدس را مورد بررسی قرار دادند. این اقدام از آن رو حائز اهمیت بود که همه آثار دفاع مقدس قابل دسترس بودند و در اسرع وقت در دسترس داوران قرار گرفتند.
رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس افزود: بالغ بر 2500 اثر مورد بررسی اولیه قرار گرفتند. در این راستا همه دسترسی را آسان کردیم و هم در خریداری آثار صرفه‌جویی به عمل آمد و داوران با خیال آسوده به ارزیابی همه آثار، بی‌کم و کاست پرداختند.
بابایی درباره اهداف این جشنواره گفت: آثار دفاع مقدس طی سال‌های اخیر در حوزه ادبیات کشورمان جای پایی برای خود باز کرده است و پرتیراژترین آثار کشور را می‌توان برخی از آثار دفاع مقدس برشمرد که در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی نشان داده‌اند.
وی با اشاره به این مطلب تصریح کرد: بنابر این روند که کتاب‌های دفاع مقدس طی کرده‌اند، جای داشت که جایزه‌ای برای آن تدارک دیده شود که در شأن آن باشد و با فرهنگ مردم نیز همنوا باشد و بتواند دوره پرافتخار و پرتنشی را به نسل آینده انتقال دهد.
بابایی افزود: شناسایی، گردآوری و بررسی آثار دفاع مقدس، معرفی آثار نمونه جنگ، تقدیر و تجلیل از نویسندگان، مولفان و مترجمانی که همراه رزمندگان به خلق آثار پرداخته‌اند، شناسایی و شناساندن آثار ارزشمند دفاع مقدس به عنوان میراث فرهنگی، برانگیختن توجه و اهتمام مسئولان برای سرمایه‌گذاری مادی و معنوی و تقویت کتابخانه‌ها و تکمیل مخازن آثار دفاع مقدس کتابخانه‌ها از جمله اهداف این جایزه است.
وی همچنین از جاری کردن روح دفاع مقدس در جامعه و مراکز آموزشی و سازمان‌های نظامی، ایجاد حرکت پویای علمی در جهان با شناسایی مؤلفه‌های جنگ و ایجاد زمینه مناسب کاوش نویسندگان و اندیشمندان برای بررسی ابعاد قوت و ضعف آثار دفاع مقدس، به عنوان دیگر اهداف برپایی این جایزه ادبی دفاع مقدس یاد کرد.
بابایی تصریح کرد: تلاش کردیم که در داوری‌ها عدالت را برقرار کنیم تا حقی از نویسنده‌ای در این حوزه زایل نشود. بر این اساس از داوران باتجربه نیز استفاده شد. البته سلایق در داوری‌ها متفاوت است و این احتمال وجود دارد که پس از معرفی برگزیدگان، انتقاداتی وارد شود.
وی به نویسندگان اطمینان داد که در این جایزه به عنوان فرد امینی از سوی آنها، تلاش کرده‌اند که حقوق همه نویسندگان دیده و حق به حق‌دار برسد.

captcha