حسین همتی، معاون مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه در دو سال گذشته بیشتر فعالیتهای این مرکز بر روی حوزه تبلیغ و ترویج تمرکز یافته بود، گفت: علاوه بر حوزه تبلیغ و ترویج، فعالیت در حوزه آموزشی بخش دیگری از فعالیتهای ما بود اما در حوزه پژوهشی ورود چندانی نداشتیم، به این دلیل که امکان زیادی برای فعالیت وجود نداشت و همچنین نیروهایی که توانمندی انجام کارهای پژوهشی را داشته باشند، وجود نداشت.
وی افزود: در حوزه تبلیغ و ترویج برگزاری جشنوارههای مختلف قرآنی و حضور در فعالیتهای مشترک بین دستگاهی همچون برپایی نمایشگاه بینالمللی قرآن و جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور بیشتر نمود داشت.
ارائه آموزشهای ضمن خدمت به 4000 نفر از کارکنان
همتی تصریح کرد: در حوزه فعالیتهای آموزشی هم در دوره قبل کارهای جدیدی صورت گرفت که از جمله آن میتوان به برگزاری دورههای آموزش ضمن خدمت اشاره کرد که کار بسیار خوبی بود و توانستیم جای پایی از قرآن در فعالیتهای آموزشی ضمن خدمت وزارت بهداشت و دانشگاههای آن ایجاد کنیم. در این دورهها در سال گذشته بیشتر از چهار هزار نفر آموزشهای ضمن خدمت دیدند.
معاون مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت اظهار کرد: علاوه بر این فعالیتها یک سری فعالیتهای زیربنایی نیز صورت گرفت، در این بخش تلاش کردیم تا تیمهای داوری متناسب با فعالیتهای دانشگاهی را آموزش دهیم تا این تیمها بحث داوری مسابقات قرآن را برعهده بگیرند.
تلاش برای دانشگاهیتر کردن جشنوارههای قرآنی
وی با بیان اینکه در دوره گذشته قصد ورود به حوزه محتوایی را نیز داشتیم، بیان کرد: در سیستم جدید، رویکردهایی که مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت مد نظر دارد، علاوه بر ادامه دادن تمامی فعالیتهای صورت گرفته در گذشته و ادامه دادن آنها با قوت و قدرت بیشتر، تلاش داریم تا فعالیتها را بیش از پیش متناسب با دانشگاهها گردانیم و رشتههای مسابقات قرآن را سر و شکلی دانشگاهیتر بدهیم تا رشتههای جشنواره دانشگاهی محور شوند.
اضافه شدن چند برنامه به برنامههای تبلیغی و ترویجی
همتی خاطرنشان کرد: در رویکرد جدید این مرکز چند عنوان برنامه به برنامههای تبلیغی و ترویجی اضافه خواهد شد، یعنی در حال حاضر که مشغول تدوین برنامههای سال 93 و 94 هستیم اضافه کردن برخی برنامههای تبلیغی و ترویجی را نیز مد نظر قرار دادهایم.
معاون مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در ادامه به برخی از این عناوین اشاره کرد و گفت: از جمله این برنامهها میتوان به برگزاری اولین دوره مسابقات گروهی قرآن کریم اشاره کرد. این مسابقات بسیار نو، بهروز و تأثیرگذار است و اگر دستگاههای دیگر همچون صدا و سیما نیز همکاری خوبی داشته باشند شاهد اثرگذاری بسیار زیادی در فرهنگسازی قرآنی دانشگاهیان خواهیم بود.
وی افزود: در حوزه آموزش نیز چه آموزش ضمن خدمت و چه آموزش خانوادههای کارکنان وزارت بهداشت و دانشگاهها را برنامهریزی کردهایم که در صورت تصویب نهایی اجرایی خواهد شد. این کار هم فعالیتی جدید است و ما از این پس در بحث کارکنان تنها جشنواره قرآنی خانوادههای کارکنان را نخواهیم داشت، بلکه ابتدا آموزشهای مقدماتی به آنها داده خواهد شد و بعد جشنواره هم در ذیل آن به عنوان یکی از برنامههای آموزشی برگزار خواهد شد.
تهیه محتوای قرآنی مناسب با رشتههای دانشجویان
همتی یادآور شد: در بحث محتوایی نیز با توجه به اینکه در سطح دانشگاهی از محتوایی که در سطح عمومی جامعه ارائه میشود، استفاده میکنیم، نیاز به تغییراتی وجود دارد و نیاز است این محتوا تقویت شود تا به سمت دانشگاهیتر شدن حرکت کنیم، در حال حاضر اقدامات اولیه برای تهیه محتوای مرتبط به حوزه بهداشت و سلامت برای دانشجویان و اساتید این حوزه آغاز شده و در حال آماده شدن است تا از سالهای آینده موضوعات قرآنی مرتبط را به دانشجویان ارائه دهیم. به عنوان مثال، دانشجویی که در رشته پزشکی تحصیل میکند باید تمام منابعش در جشنوارهها و مسابقات متناسب با رشتهاش باشد.
تشکیل کارگروه ایدهپردازی
معاون مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت تصریح کرد: در حوزه پژوهشی و کمیسیون نیز در حال حاضر جلسات هماهنگی پیش از کمیسیون برگزار میشود و یکشنبه هفته آینده اولین جلسه آن در شورای هماهنگی کمیسیون برگزار خواهد شد. در آن جلسه اساتید مبرز حوزه قرآن و طب حضور خواهند داشت. یکی دیگر از فعالیتهای ما کارگروه ایدهپردازی قرآنی است که فعالیتهایش شروع شده است و دو جلسه از جلسات آن نیز برگزار شده و ایدههای خوبی هم اخذ شده است.
وی در پایان در مورد زمان اجرایی شدن رویکردهای جدید در دانشگاهها نیز گفت: در حال حاضر در فاز برنامهنویسی هستیم، البته در کنار آن برخی کارها و فعالیتهای اجرایی را نیز شروع کردهایم. در اسناد بالادستی هم یک سری احکام وجود دارد که ما را به اجرای برخی فعالیتها ملزم کرده است که در ادامه بسیار دقیقتر به آنها خواهیم پرداخت خصوصاً مواردی که در شورای توسعه فرهنگ قرآنی از ما خواسته است و در منشور آمده است که کمیسیون باید به آن پردازد.