به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری هشتمین جشنواره فیلم شهر امروز 18 آذرماه با حضور امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سیاوش حقیقی، دبیر و یزدان عشیری، مدیر روابط عمومی جشنواره در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
در ابتدای این جشنواره یزدان عشیری در سخنانی اظهار کرد: این رویداد سینمایی که پس از چهار سال وقفه، پنجمین دوره خود را برگزار میکند با رویکرد سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی و توجه به هویت دینی برگزار میشود. این رویداد سینمایی سعی دارد با استفاده از فرهنگ عاشورا، فرهنگ ارزشمند و ولایی را در جامعه شهری رواج دهد.
وی افزود: این جشنواره قدمتی 4 ساله دارد که دوره پنجم آن بنا به دلایلی با یک سال وقفه برگزار خواهد شد. برای بهتر برگزار شدن این رویداد نیز، حمایتهایی همه جانبه از طریق شهردار تهران انجام شد، زیرا همه مدیران شهرداری به ویژه سازمان فرهنگی هنری شهرداری بر این مهم واقف هستند که سینما زبانی بسیار مهم برای انتقال پیامهای ارزشی است.
پس از سخنان عشیری، عبدالحسینی معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری هم در سخنانی اظهار کرد: حجتالاسلام والمسلمین شهاب مردای به هنر توجهی ویژه دارد این نگاه در تمامی بخشهای سازمان فرهنگی هنری شهرداری به صورت تخصصی مشاهده میشود. نکته دیگر اینکه سازمان فرهنگی هنری شهرداری به هنر به این دید مینگرد که این رسانه ابزاری برای ارتقای فرهنگ شهروندان شود تا هنر هفتم قادر باشد سبک زندگی شهروندان را به سمت آموزههای اسلامی و ایرانی هدایت کند.
وی افزود: ما در حوزه هنر تئاتر هم جشنوارهای با همین رویکرد (توجه به هویت دینی) برگزار کردیم. این رویداد هم که پنجمین دوره آن است سعی دارد به صورت حرفهای و تخصصی به گونهای عمل کند تا بتواند آسیبهای جامعه را با زبان فیلم شناسایی کند، چون در این شرایط پژوهشگران و شهروندان میتوانند از آن بهره گیرند تا در نهایت فرهنگ عمومی جامعه شهری ارتقا پیدا کند.
عبدالحسینی ادامه داد: سازمان فرهنگی هنری در حال تدوین سندی است تا به واسطه آن بتوانیم راه تعالی و عملکرد سازمان فرهنگی و هنری شهرداری را هموارتر کنیم.
در ادامه نشست، سیاوش حقیقی دبیر جشنواره نیز در سخنانی تصریح کرد: جشنواره فیلم شهر بر مبنای 18 محور اصلی که در سازمان فرهنگی هنری شهرداری مدون شده برگزار میشود، البته سعی میکنیم شعار شهرداری تهران را که «مهربانی» است در جشنواره فیلم شهر لحاظ کنیم. همچنین سعی داریم به واسطه این رویداد سینمایی روحیه صبر را که از بخشهای اصلی فرهنگی اسلامی – ایرانی است، در جامعه اشاعه دهیم.
دبیر جشنواره ادامه داد: از دیگر آموزههای مهم مدنظر جشنواره، توجه شهروندان به ارزشها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، آشنایی شهروندان با تغییرات فرهنگی نامطلوب و آسیبهای آن، تحکیم بنیان خانواده و بیان جنبههای مثبت افزایش جمعیت و تغییرات نامطلوب فرهنگی و تحکیم بنیاد خانواده است که به صورت جدی به آن پرداخته خواهد شد.
دبیر جشنواره در ادامه تصریح کرد: جشنواره در دو بخش سینمای ایران و بینالملل برگزار خواهد شد. در بخش سینمای ایران نیز شاهد شش بخش رقابتی خواهیم بود. درباره تعداد آثار هم باید گفت که حجم زیادی از فیلمها به دستمان رسیده که از سال 90 تا به امروز هستند، پس از این میان تنها 15 فیلم هستند که پیشتر به نمایش در آمدهاند، ولی کارهای دیگر هنوز فرصت اکران پیدا نکردهاند.
حقیقی اضافه کرد: تندیس زرین بهترین فیلم (به تهیهکننده)، جایزه ویژه هیئت داوران، تندیس زرین بهترین کارگردانی، تندیس زرین بهترین فیلمنامه، تندیس زرین بهترین بازیگر زن، تندیس زرین بهترین بازیگر مرد و تندیس زرین بهترین دستاورد فنی هنری را برای فیلمهای سینمایی و بلند ویدئویی برگزیدگان این دوره از جشنواره خواهند بود. در ضمن در این جشنواره، بخش فیلم کوتاه، مستند، عکس، پوستر و آنونس فیلم سینمایی نیز خواهیم داشت.
وی درباره بخش ویژه، جشنواره هم چنین توضیح داد: در بخش بینالملل، بخش جنبی و غیررقابتی «قدس و غزه» را خواهیم داشت که در آن فیلمهای مربوط به شهر قدس و غزه به نمایش درخواهد آمد. این بخش نیز به این دلیل برگزار میشود که نگاهها را با زبان سینما بیشتر به سمت قدس متمرکز کنیم.
دبیر جشنواره تاکید کرد: در این رویداد سینمایی سعی داریم از حاشیهها پرهیز کنیم برای همین میخواهیم از طیفهای مختلف در این رویداد سینمایی حضور داشته باشد. در ضمن آثاری در این رویداد به نمایش در خواهند آمد که مجوز لازم را برای نمایش از سوی وزارت ارشاد کسب کرده باشند. نکته پایانی اینکه این رویداد به صورت بینالمللی برگزار میشود. برای همین سعی میکنیم امکان نمایش آثار را در برخی سینماهای کشورهای خارجی فراهم کنیم.
در این گزارش لوحهای معرفی مدیران بخشهای مختلف به آنها اهدا شد. این رویداد سینمایی در بهار 94 برگزار میشود.