به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی، احمدمیدری، امروز در همایش ملی «رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه» که درمحل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با اعلام این خبر اظهار کرد: از بودجه یاد شده 40 هزارمیلیارد تومان به پرداخت یارانه نقدی اختصاص داده شده و از 50 هزار میلیارد تومان باقی مانده 4 هزار و 500 میلیارد تومان یعنی رقمی کمتر از 10 درصد به دستگاههای اصلی کاهش فقر در ایران اختصاص داده شده است .
وی گفت: همچنین بودجه اندکی بین دستگاههای اجرایی برای موضوع رفاه تقسیم می شود .
میدری با اشاره به تجارب سالهای 92 و 93 در توزیع سبد غذایی گفت: در سال 92 بودجه حمایت غذایی در اختیار وزارت بازرگانی قرار داده شد که کالا خریداری کند و وزارت کار، اطلاعات افراد را در اختیار قرار دهد و سپس کارت مردمی که میخواستند کالا دریافت کنند شارژ شود.
رئیس همایش ملی رفاه اجتماعی دربرنامه ششم توسعه ادامه داد: از15 میلیون خانواری که قرار بود کالا دریافت کنند، تنها 11.5 میلیون خانوار سبد کالا دریافت کردند و 20درصد خانوارها مردم سبد کالای خواربار خود را دریافت نکردند.
معاون رفاه اجتماعی بیان داشت: در سال 93 ساختار به گونهای طراحی شد که بانک مرکزی کارتهای دریافت کالا را شارژ میکرد که باز هم 30 درصد از واجدین شرایط مراجعه نکردند و بقیه منابع در اختیار بانک مرکزی ماند.
وی تاکید کرد: درصورتی که برای تخصیص بودجههای رفاهی این گونه عمل کنیم میتوانیم 20تا 30درصد کارایی را افزایش دهیم.
میدری گفت: سال آتی یکهزار و 300 میلیارد تومان دراختیار نظام بانکی قرارمیگیرد که تا مردم کم درآمد بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.20بانک عامل برای این کار مشخص شده است. همچنین 10دستگاه حمایتی برای این منظور درنظر گرفته شده است.
رئیس همایش ملی رفاه اجتماعی دربرنامه ششم توسعه با اشاره به موضوع تحریمهای اقتصادی و تجارب دیگر کشورها در این زمینه گفت: کشور آلمان در زمان جنگ جهانی دوم با سرابی که از سوی دولت ناکارآمد برای مردم ترسیم شد اقتصاد آن کشور را با مشکلات عمدهای مواجه کرد.
وی ادامه داد: در صورتی که میتوان با تشکیل دولت رفاه شرایط تحریم را به گونهای در کشور فراهم کرد که مردم با سرابهای غیر واقعی دچار سردرگمی نشوند بلکه همبستگی را در جامعه افزایش داد.