به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری تشریح برنامههای آموزش و پرورش در هفته بزرگداشت قرآن، عترت و نماز و اعلام برنامههای سیوسومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزی پیش از ظهر امروز، 24 آذر با حضور محمدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
محمدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در ابتدای این نشست با بیان اینکه 23 تا 30 آذرماه هفته بزرگداشت قرآن، عترت و نماز نامگذاری شده است، گفت: سیوسومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزی همزمان با این هفته در سطح مدارس آغاز شده است که دانشآموزان طی این هفته در رشتههای قرائت، حفظ، مفاهیم قرآن، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، مداحی، اذان، احکام و انشای نماز با هم رقابت میکنند.
برگزاری مسابقات قرآن دانشآموزی در 4 مرحله
وی افزود: سی و سومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزی در چهار مرحله مدرسهای، منطقهای، استانی و کشوری برگزار میشود که در این دوره از مسابقات تأکید بر مدرسهای کردن این مسابقات داشته و تلاش داریم بیشترین برنامهریزی را در رقابتهای مرحله مدرسهای داشته باشیم تا شاهد استقبال بیشتر دانشآموزان در مدارس و شناسایی استعدادهای قرآنی بیشتری باشیم.
توجه ویژه به مسابقات قرآن دانشآموزی در مرحله مدرسهای
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش ادامه داد: مسابقات قرآن در مرحله استانی و کشوری که سیر طبیعی خود را دارند و با حضور برگزیدگان مدرسهای برگزار میشوند و آنچه اهمیت دارد توجه به مرحله مدرسهای است زیرا مشارکت حداکثری دانشآموزان در مدارس موجب بروز و ظهور استعدادهای درخشان قرآنی میشود و زمینهای برای انس دانشآموزان با قرآن را فراهم میکند.
وی در ادامه گفت: غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان با قرآن، عترت و نماز، شناسایی استعدادهای قرآنی میان دانشآموزان، معرفی دانشآموزان با استعداد قرآنی به مراکز و مجامع خاص آموزشی از جمله مراکز دارالقرآنها و... و حضور دانشآموزان در فضای رقابتی سالم از جمله اهدافی هستند که در برگزاری مسابقات قرآن دانشآموزی دنبال میکنیم.
مسیبزاده با بیان اینکه مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزی در 9 رشته برگزار میشود، اظهار کرد: مسابقات قرآن در رشتههای حفظ، قرائت و تفسیر، مسابقات نماز در رشتههای اذان، احکام و انشای نماز و مسابقات عترت در رشتههای نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و مداحی برگزار میشود.
داوری مسابقات قرآن دانشآموزی توسط 140 داور
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش با اشاره به داوری مسابقات قرآن دانشآموزی توسط 140 نفر از داوران برتر مسابقات قرآن، افزود: بسیاری از قاریان کشوری و بینالمللی که در سطح ملی و بینالمللی افتخاراتی کسب کردهاند از همین مسابقات قرآن دانشآموزی رشد کردهاند و در آموزش و پرورش شناسایی شدهاند. به برکت دارالقرآنهای آموزش و پرورش و مدارس قرآن بوده است که قاریان و حافظان قرآن زیادی به جامعه معرفی شدهاند.
وی درباره سایر برنامههای وزارت آموزش و پرورش در هفته قرآن، عترت و نماز گفت: در طول سال سه دوره محافل انس با قرآن کریم در مدارس و ادارات آموزش و پرورش برگزار میشود که اجرای دوره اول این محافل قرآنی همزمان با هفته قرآن، اجرای دوره دوم همزمان با ایامالله دهه فجر انقلاب اسلامی و اجرای دوره سوم نیز همزمان با هفته گرامیداشت مقام معلم است.
فضای مدارس قرآن در این هفته قرآنی میشود
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در ادامه عنوان کرد: تمامی مدارس کشور در هفته قرآن، عترت و نماز به اجرای برنامههای قرآنی برای دانشآموزان میپردازند و فضای مدارس در این هفته با اجرای برنامههای متعدد قرآنی، برگزاری مسابقات قرآن، برپایی نمایشگاههای قرآن و عترت و... کاملا قرآنی است.
وی افزود: تشکیل شورای قرآن، عترت و نماز در استانها، ارسال شیوهنامه هفته قرآن به مناطق و آموزشگاهها، برنامهریزی به منظور آغاز مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزی در مرحله مدرسهای، برگزاری جلسه هماهنگی و توجیه مدیران و مربیان توسط مناطق و استانها، برگزاری نمایشگاههای قرآن، عترت و نماز در مدارس، برگزاری نشستهای پرسش و پاسخ و رفع شبهات با حضور علما و اساتید حوزه و دانشگاه، دیدار با علما و ائمه جماعات استانها، برپایی نماز جماعت در مدارس و ادارات آموزش و پرورش و... از جمله برنامههای پیشبینی شده برای این هفته بوده است.
اجرای سه فعالیت محوری در حوزه قرآن، عترت و نماز
مسیبزاده در این بخش از سخنان خود به سه فعالیت محوری که در سال تحصیلی جاری اجرا میشود، گفت: در حوزه «نماز»، اجرای سند جامع تقویت، توسعه و اقامه نماز در مراکز آموزشی را دنبال میکنیم و در حوزه «عترت» نیز طرح محوری «مصباح الهدی» را با هدف امامشناسی و آشنایی دانشآموزان با سیره و زندگی ائمه اطهار(ع) اجرا میکنیم.
وی ادامه داد: حفظ موضوعی قرآن نیز از اقدامات محوری ما در حوزه «قرآن» است که این طرح با عنوان «نورباران» برای مقاطع تحصیلی متوسطه اول و متوسطه دوم پیشبینی شده است و دانشآموزان علاقهمند در هر پایه تحصیلی 40 آیه از قرآن که برای آنها انتخاب و جداسازی شده است، حفظ میکنند.
تعطیلی مدارس قرآن به دلیل نبود اعتبارات و بودجه
مسیبزاده درباره تعطیلی 10 هزار مدرسه قرآن و راهاندازی دارالقرآنهای آموزش و پرورش عنوان کرد: 10 هزار مدرسه قرآن در هر نیم سال که فعالیت داشتند 25 میلیارد تومان بودجه میخواستند که در صورت فعالیت یک و نیم ساله نیازمند 75 میلیارد تومان بودجه بودند و به دلیل مشکلات مالی که در آن سالها روبهرو شدیم این مدارس به تعطیلی کشیده شدند.
وی ادامه داد: البته هنوز هم برخی از مدارس قرآن با وجود نداشتن اعتبارات و بودجه مورد نیاز به فعالیت خود ادامه میدهند و هیچگاه با فعالیت این مدارس مخالفتی صورت نگرفته است.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش افزود: در دوره جدید، وزیر آموزش و پرورش بر ارزیابی فعالیتهای قرآنی تأکید داشتهاند که براین اساس تصمیم بر آن شد 700 دارالقرآن که قبل از راهاندازی مدارس قرآن فعالیت داشتند دوباره احیا شوند که در نهایت از ابتدای سال تحصیلی جاری 600 مرکز دارالقرآن در سراسر کشور احیا شد و این دارالقرآنها هماکنون به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی یادآور شد: در شاخصهایی که برای توسعه مراکز دارالقرآن آموزش و پرورش پیشبینی شده است وجود دو دارالقرآن در هر منطقه آموزش و پرورش است و با توجه به بیش از 700 منطقه که در آموزش و پرورش وجود دارند تلاش سال آینده تعداد دارالقرآنها را از 600 به هزار و 400 دارالقرآن توسعه دهیم.
مسیبزاده در ادامه افزود: فعالیتها دارالقرآنها هم در شیفت صبح و هم در شیفت بعد از ظهر است و دانشآموزان در هر شیفت میتوانند از برنامههای دارالقرآنها در شیفت مخالف استفاده کنند.
گزارش تصویری را اینجا ببینید!