کد خبر: 2618759
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۴
متولیان توضیح داد:

کنگره «جهادگران پیشکسوت» تجلیل از آبادگران دفاع مقدس است

گروه جهاد و حماسه: مدیر روابط‌ عمومی و امور فرهنگی سازمان بازنشستگی شهرداری تهران با اشاره به برگزاری کنگره «جهادگران پیشکسوت» عنوان کرد: در این کنگره از رزمندگان، آزادگان و جانبازانی کمتر دیده شده‌ای که عمران شهر و جبهه‌ها را برعهده داشتند، تجلیل می‌شود.

علی‌محمد متولیان، مدیر روابط‌ عمومی و امور فرهنگی سازمان بازنشستگی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره برگزاری کنگره جهادگران پیشکسوت شهرداری تهران عنوان کرد: این کنگره برای نخستین بار و با نگاه متفاوت به موضوع دفاع مقدس برگزار می‌شود.
وی با اشاره به رویکرد این کنگره در مقایسه با دیگر کنگره‌ها عنوان کرد: در این کنگره از افرادی تجلیل به عمل می‌آید که در دوران جنگ، هم وظیفه عمران و آبادانی شهر را برعهده داشتند و هم در عرصه دفاع مقدس حضور پیدا می‌کردند.
به گفته متولیان، این افراد از جمله کسانی بودند که فعالیت‌های شهری و عمرانی را در سطح شهر انجام می‌دادند و در کنار انجام این اقدامات و حضور در جبهه که نوع متفاوتی را شامل می‌شد، فعالیت‌های عمرانی مثل سنگرسازی، جاده‌سازی و فضاسازی دفاع مقدس را طی هشت سال جنگ انجام می‌دادند.
ورود متفاوت کنگره به بحث دفاع مقدس
متولیان با اشاره به اینکه چنین رویکردی سبب شد تا این افراد به نسبت فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس کمتر مورد توجه قرار بگیرند، گفت: با این رویکرد به بحث‌ سال‌های دفاع مقدس ورود پیدا می‌کنیم.
وی افزود: این کنگره در اصل نوعی افتتاحیه برای کنگره اصلی است تا با اعلام فراخون طی آن، آثار موجود در این حوزه را گردآوری کنیم. به این منظور، دبیرخانه این کنگره نیز راه‌اندازی شده است.
ارائه مستندات و منشورات در قالب کتاب و فیلم
متولیان از برگزاری کنگره اصلی که در آن از صاحبان آثار شاخص تجلیل خواهد شد، طی سال آینده خبر داد و اظهار کرد: در این مدت زمان، مستندات و منشورات به دست آمده در قالب کتاب و فیلم‌های مستند در مراسم برپایی کنگره ارائه خواهند شد.
وی ادامه داد: آثاری که طی فراخوان قصد گردآوری آنها را داریم، شامل عکس، دلنوشته، خاطره، وصیت‌نامه و فیلم‌هایی است که از آن دوران به یادگار مانده است.
حضور 400 خانواده شهید، جانباز و ایثارگر
متولیان با تأکید بر اینکه به دنبال آن هستیم که تاریخ همزمان عمران و آبادانی شهر و جبهه‌های جنگ طی هشت سال دفاع مقدس را برای سال آینده آماده کنیم، اظهار کرد: در این مراسم از 400 خانواده شهید، جانباز، آزاده و ایثارگر دعوت می‌شود.
وی درباره مدعوین این کنگره عنوان کرد: خانواده‌های دعوت شده شامل خانواده شهدا و ایثارگران بازنشسته شهرداری تهران هستند که دیگر فعالیت نمی‌کنند و به عنوان جهادگر پیشکسوت از آنان به همراه خانواده‌هایشان به منظور تقدیر دعوت به عمل می‌آید.
متولیان یادآور شد: سخنران و مهمان ویژه این مراسم، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران است. دلیل انتخاب وی آن بوده است که وی هم اکنون مسئولیت مدیریت شهری را در کشور برعهده دارد، همچنین از جمله جهادگران و رزمندگان در طول هشت سال دفاع مقدس بوده است.
برنامه‌های جنبی
این مسئول سازمان بازنشستگی شهرداری تهران همچنین گفت: برنامه‌های جنبی نیز مانند اجرای حامد زمانی، بیان خاطرات اصغر نقی‌زاده از بازیگران فیلم‌های دفاع مقدس را در برنامه داریم.
وی از اجرای تئاتر فاخر «خورشید کاروان» در این برنامه یاد کرد و افزود: این تئاتر توسط سازمان هنری رسانه‌ای اوج ساخته شده است که در این مراسم اجرا می‌شود.
متولیان درباره تجلیل از خانواده شهدا نیز اظهار کرد: بیش از 10 خانواده شهید در این مراسم مورد تجلیل قرار می‌گیرند. همچنین از جمعی از آتش‌نشانان که بازنشسته هستند و در سال‌های جنگ و بعد از آن به خدمت‌رسانی پرداختند نیز در این مراسم دعوت شده که از آنها تجلیل می‌شود.

captcha