حجتالاسلام والمسلمین ولیالله حسنزاده، رئیس اداره کنگرهها و یادبودهای بنیاد شهید، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در مورد اقداماتی که برای برگزاری دومین یادواره سورههای سرخ صورت گرفته است، گفت: آماده کردن زندگینامه و تهیه یک بسته فرهنگی برای هر کدام از این شهدا جهت چاپ کتابی با این موضوع از جمله کارهایی بوده است که به خوبی عملیاتی شده است.
وی افزود: اولین گامی که برای این یادواره برداشته شد، بحث شناسایی شهدای قرآنی بود که این کار مدت زمانی نسبتاً زیادی را صرف خود کرد، گام دوم استخراج زندگینامه، وصیتنامه و مواردی که امکان چاپ آن در کتاب وجود داشت، بود. تمام مراحل کار مربط به شهدای قرآنی شهر تهران فراهم شده است و مقرر شده تا از هر استان یک نفر، معرفی شود تا شهدای قرآنی سایر استانهای کشور نیز شناسایی و معرفی شوند.
حسنزاده در ادامه در مورد مشکلاتی که در راه شناسایی شهدای قرآنی وجود داشت، تصریح کرد: با توجه به اینکه اطلاعات ما اطلاعات مبنایی خانوادههای شهدا بوده است و خود ما شناخت خاصی از این شهدا نداشتیم، لذا بسیاری از این شهدا، شهدایی هستند که به لحاظ نوع فعالیتشان ناشناخته بوده است. این آمار باید به مرور زمان و با اطلاعرسانی بیشتر به خانوادههای شهدا، تکمیلتر شود.
رئیس اداره کنگرهها و یادبودهای بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: در بین این شهدا برخی افراد شاخص حضور داشتند که به خوبی شناسایی شدند، برخی نیز در مراجعات بنیاد به خانوادهها شناسایی شدهاند و برخی نیز خود خانوادههای شهدا معرفی کردهاند، بنیاد شهید آمار شهدا را تقریباً از این سه طریق شناسایی کرده است. اما بسیاری از شهدای قرآنی هنوز شناخته نشدهاند به این دلیل که خانوادهها هنوز اطلاعی از جمعآوری این اطلاعات ندارند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری این یادواره باعث میشود تا اطلاعرسانی بسیار خوبی در این زمینه صورت بگیرد و خانوادههای شهدا با چنین فعالیتی آشنا شوند و نسبت به معرفی شهدایی که فعالیت قرآنی داشتهاند، ترغیب شوند و مستندات مربوط به این موضوع را ارائه دهند، به اعتقاد من شهدای ما همه قرآنی بودهاند و در این هیچ شکی وجود ندارد که با الهام از قرآن از مهین اسلامی دفاع کردهاند اما اینکه فعالیتهای قرآنی در زمینههای مختلف داشتهاند یا نه باید از طریق ارائه مستندات از سوی خانوادهها ثابت شود.
حسنزاده بیان کرد: تجربههایی که در موارد دیگر داشتهایم این بوده است که با برگزاری این یادوارهها و کنگرهها چه به صورت ملی و چه به صورت استانی و شهرستانی به مرور آمار شهدا احصاء و تکمیلتر شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: متأسفانه در خصوص شهدای قرآنی نیز سایر برنامهها با وجود اینکه برنامههای فراوانی در سطح کشور برگزار میشود، اما باز هم کارهای کمی صورت گرفته است. یکی از ویژگیهایی که چنین یادوارههایی میتوانند داشته باشند و امام راحل و مقام معظم رهبری نیز بر روی آن تأکید داشتهاند که این برنامهها باید با قوت اجرا شود، این است که الگوهای عینی را در مقابل چشم جوانانی که به دنبال الگو هستند، قرار میدهیم.
رئیس اداره کنگرهها و یادبودهای بنیاد شهید یادآور شد: با ارائه این الگوهای عینی میتوانیم فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت در برابر استکبار جهانی را در بین جوانان کشورمان همچنان بارور نگه داریم.