به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از ادارهکل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی در آغاز سخنان خود در این نشست درباره ضرورت ایجاد تمدن جدید اسلامی در عصر حاضر که در جمع اساتید و دانشجویان ایراد شد، تفاوتهای فرهنگ و تمدن را یادآور شد و سپس از بذرپاشی تمدن اسلامی از آغاز اسلام سخن گفت.
وی در ادامه افزود: فرهنگ و تمدن اسلامی یک حقیقت و واقعیت و دارای شخصیتی اصیل است؛ گر چه در شکلگیری این تمدن، از تمدنهای یونان، هند و ایران، استفاده شده است.
بیان و قلم؛ عناصر شکلگیری تمدن اسلامی
ابراهیمیان سپس به دو نعمت بیان و قلم به عنوان عناصر شکلگیری تمدن اسلامی اشاره و تأکید کرد: اگر این دو نعمت نبودند، تمدنها از جمله تمدن اسلامی، شکل نمیگرفت.
وی در ادامه از غفلت مسلمانان نسبت به پیشرفتهای همهجانبه سخن گفت و اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران، امروز در حال ساخت فرهنگ و تمدن جدید اسلامی، است. این تمدن نوین، دو جنبه دارد؛ اول جنبه ابزاری و دوم جنبه حقیقی.
رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: جنبه ابزاری آن پیشرفتهای علمی و تکنولوژی است و جنبه حقیقی یعنی پیروی از سبک زندگی اسلامی در همه مناسبات حیات انسانی.
پروفسور سفیان، از معاونان دانشگاه اسلامی شهر «مدان» نیز طی سخنانی در این نشست گفت: اهمیت خاورمیانه بر کسی پوشیده نیست و در این میان، نقش ایران در معادلات منطقهای بیبدیل است.
وی افزود: ما از رایزن فرهنگی ایران در اندونزی دعوت کردیم تا در خصوص مهمترین موضوع امروز جهان اسلام، یعنی تمدن اسلامی سخن بگوید. اندونزی برای ایجاد تمدن جدید دغدغه جدی دارد و بهرهمندی از تجربیات ایران به عنوان کشور اسلامی در حال رشد، برای ما قابل استفاده خواهد بود.