کد خبر: 2625340
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۵
رئیس جمهور اظهار کرد:

کاهش نرخ تورم کشور از ۴۰ درصد به ۱۷ درصد / آغاز رونق شکوفایی کشور

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام روحانی با اشاره به اینکه در سه ماهه اول، کشور دارای رشد بوده در واقع از رکود عبور کرده و آغاز رونق شکوفایی و حرکت به جلو بوده است، گفت: بعد از ۱۶ ماه از آغاز کار دولت توانسته‌ایم تورم را از ۴۰ درصد به ۱۷ درصد کاهش دهیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور امروز، سوم دی‌ماه در جمع مردم بیرجند ضمن تشکر از ارادت مردم در ماه محرم و صفر که عشق به خاندان رسالت را نشان داده‌اند، گفت: روز اول ماه ربیع الامولود و روز هجرت پیامبر اسلام(ص) از مکه به مدینه بوده و می‌دانیم که مبدأ تاریخ مسلمان‌ها هجرت نبی اسلام از شهر مکه به مدینه بوده که داستان‌ها و عبرت‌های بسیاری برای ما دارد.

وی با اشاره به اینکه مبدأ تاریخ اسلام هجرت پیامبر اسلام(ص) است، بیان کرد: مبدأ تاریخ کشورهای غربی اروپایی و در واقع کشورهای غیراسلامی تاریخ میلادی است و مبدأ تاریخ مسلمان‌ها چه هجری شمسی و چه قمری مبدأ ان هجرت پیامبر اسلام(ص) است.

رئیس جمهور در ادامه گفت: این استان گرچه به ظاهر خشک بی‌آب و کم‌آب بوده اما استانی است که دارای نعمت بزرگی چون مردمان فرهیخته، عالم، دانشمند، ادیب، فقیه، فیلسوف و مردان بزرگ بوده که از تاریخ این سرزمین برخاسته و شهدا و ایثارگرانی داشته که از کشور و دین و عزت به خوبی دفاع کرده‌اند.

روحانی با اشاره به اینکه خوشحالم که در سفر به خراسان رضوی چند ماه قبل در جوار مرقد امام هشتم خطاب به ملت ایران طبق آمار آن روز اعلام کردم که کشور از رکود خارج شده است، بیان کرد: ما از آغاز این دولت با دو معظل بزرگ مواجه بودیم که لازم بوده این دو معظل و مشکل را از پیش پای مردم برداریم اولین معظل تورم  بود که لازم بود با کمک مردم و به همت مسئولان قدم به قدم کاهش داده شود.

وی با بیان اینکه تورم از 40 درصد به 28 درصد و امروز تورم به 18.17 درصد رسانده‌ایم، ادامه داد: معنای آن این است که بعد از 16 ماه از آغاز دولت توانسته‌ایم تورم را از 40 درصد به 17 درصد کاهش دهیم.

رئیس جمهور بیان کرد: کنار تورم رکود از مسائل مهم بود که در سال 1393 در پایان سه ماهه اول با محاسبات بانک مرکزی توانستیم در محاسبات اولیه نسبت به سه ماه اول 92 دارای رشد و حرکت به جلو باشیم و در سه ماهه اول رشد بالای 4 درصد بود در حالی که در دو سال گذشته رشد ما منفی بوده است.

روحانی ادامه داد: در سه ماهه اول، کشور دارای رشد بوده در واقع از رکود عبور کرده و آغاز رونق شکوفایی و حرکت به جلو بوده است.

وی با بیان اینکه امروز افتخار داریم در خراسان جنوبی به ملت ایران اعلام کنیم که آماری که شب گذشته بانک مرکزی اعلام کرده در سه ماهه دوم نیز کشور دارای رشد مثبت بوده مجموعا در شش ماهه اول دارای 4 درصد رشد بودیم، گفت: در مقایسه با سال 91 که 6.8 رشد منفی داشته‌ایم و در سال 92 رشد منفی بعد از دو سال اولین سالی است که دارای رشد مثبت بوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه وقتی کشور دو سه ماه پشت سرهم رشد داشته باشد به‌معنای آغاز رونق اقتصادی در ایران است، بیان کرد: تمام پیشرفت کشور تنها به دست توانمند مردم ایران انجام شده و دولت به‌عنوان خادم به‌دنبال آن است تا اهداف و مطالبات و نظرات را با کمک مردم به پیش برده و اگر امروز پیشرفت داریم برگرفته از تلاش مردم است.

روحانی با اشاره به اینکه امروز به‌حمدالله در زمینه نفت و گاز، معدن و صنعت، خدمات و کشاورزی دارای حرکت و پیشرفت بوده‌ایم، بیان کرد: حتی در زمینه مسکن امسال نیز در بخش ساخت‌وساز به برکت بودجه‌های عمرانی حرکت رو به جلو داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه امسال تاکنون در 9 ماه گذشته برای بودجه استانی و عمرانی استان‌ها 94 درصد بودجه را پرداخت کرده‌ایم، یادآور شد: این در تاریخ سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده و حدود 22 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در سال جاری پرداخت شده است.

وعده‌های ریاست جمهوری به مردم خراسان جنوبی

رئیس جمهور در ارائه اخبار خوشی به مردم خراسان جنوبی وعده‌های خوبی داد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به اختصاص بودجه راه‌آهن، اجرای پروژه‌های بزرگراه، افتتاح چندین سد تا سال آینده و مجتمع‌های آبرسانی خبر داد.

روحانی با تأکید بر اینکه تمامی قول‌های دولت یازدهم در سه سال اخیر عملیاتی می‌شود، اظهار کرد: اولین قدم دولت یازدهم این است که تمام قول‌های داده شده در سال 93 و 94 و یا 95 اجرایی خواهد شد.

وی درباره مشکل آب و خشکسالی گفت: اینجا سرزمینی است که مردم  قدر آب را خوب می‌دانند و همراه در زمینه حفظ آب، قنوات، احداث قنوات تلاش شده، لذا قول می‌دهیم چند سدی که در دست اجراست از جمله سد سیاهو در سال 94 به اتمام برسد و سد فرخی قاین نیز به زودی افتتاح شود.

رئیس جمهور از اجرایی‌شدن مجتمع آبرسانی روستایی به‌منظور تأمین آب 25 هزار نفر خبر داد و گفت: تا پایان سال 94 این طرح افتتاح می‌شود.

روحانی با بیان اینکه تصفیه خانه آب شرب بیرجند در ماه‌های پیش‌رو اجرایی و به اتمام می‌رسد، بیان کرد: طرح انتقال آب با لوله حدود 600 کیلومتر برای بخش کشاورزی در سال 93 و 94 اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

وی اجرای طرح گلخانه‌ای را در رفع مشکلات کشاورزی استان مؤثر دانست و یادآور شد: در زمینه طرح‌های کشاورزی طر‌ح‌های آبخیزداری سیار وسیع مدنظر است که در تهران بحث کردیم لذا در حد توان دولت در بودجه 94 و 95 به کمک مردم  8 طرح گلخانه‌ای و 18 واحد دامپروری با هدف حراست از آب‌های موجود استان و توسعه کشاورزی با کمک بخش خصوصی تا اوایل سال 94  اجرایی خواهد شد.

رئیس جمهور راه را از مشکلات اساسی مردم خراسان جنوبی عنوان کرد و افزود: راه‌های استان باید در مسیر‌های اصلی به بزرگراه تبدیل شود، تمام راه‌ها بررسی شده و 100 کیلومتر در سال 94 و 95 تبدیل به بزرگراه خواهد شد که  مشخصات آن توسط وزیر راه اعلام می‌شود.

روحانی اجرای این پروژه را بر مبنای اولولیت‌ها اعلام کرد و گفت: قطعاً به این میزان بسنده نخواهد شد و ادامه خواهد داشت.

وی درباره مسئله راه آهن نیز گفت: اصل اینکه در خراسان جنوبی باید طرح راه‌آهن اجرایی و عملیاتی شود مورد اتفاق جمع هیئت دولت و هیئت وزیران است.
رئیس جمهور با درک اهمیت استان از نظر راه آهن، اظهار کرد: در بودجه سال 94 هم ردیف برای راه‌آهن پیش‌بینی شده و هم 10 میلیارد تومان پول در بودجه گذاشته‌ایم و راه آهن را دنبال می‌کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه البته چون در برخی از بخش‌ها درگیر بحث و مذاکره هستیم؛ قول می‌دهیم دولت با تمام همت راه‌آهن را دنبال کند تا بیرجند و خراسان جنوبی به راه‌آهن سراسری متصل شود.، مطرح کرد: هر قدمی که در این راه برداریم به اطلاع مردم خواهیم رساند.

وی از حضور چند ماهه خود در بیرجند حدود 40 سال قبل یاد کرد و گفت: با مشکلات این استان و شهر بیرجند آشنایی داریم.

رئیس جمهور یادآور شد: خراسان جنوبی استان مقاومت، علم، فرهنگ، شعر، وحدت شیعه و سنی است و  همه گزارشات نشان از این دارد که بیرجند یکی از پاکیزه‌ترین شهرهای ایران است.

روحانی در ادامه اظهار کرد: در راستای امنیت غذایی قشرهای محروم سبد کالای غذایی امسال و سال اینده ادامه دارد.

وی با رشد مطلوب کشور در زمینه گاز اشاره کرد و افزود: روزانه 100 میلیون متر مکعب به تولید گاز کشور افزوده خواهد شد.

رئیس جمهور ادامه داد:  در زمینه نفت نیز گرچه شرایط جهانی و به‌ویژه توطئه برخی از کشورها باعث کاهش قیمت نفت شده اما ما به همت تلاش و کوشش مردم به‌خوبی از آن عبور خواهیم کرد.

قیمت نفت به قیمت فعلی باقی نمی‌ماند

روحانی افق آینده را روشن خواند و بیان کرد: قیمت نفت به قیمت فعلی باقی نمی‌ماند.

وی با بیان اینکه ملت ما در تمام صحنه‌ها پیروز خواهد بود، عنوان کرد: باید امیدمان را حفظ کنیم و انسجام و یکپارچگی‌مان را روز به روز بیشتر کنیم.

رئیس جمهور با تأکید بر کناره‌گیری از اختلافات در مسائل جزئی اظهار کرد: ما همه اهل یک کشوریم پس باید زیر خیمه ایران همه به رهبری و وحدمت و انسجام مان پایبند باشیم.

روحانی بیان کرد: ملت بزرگ ایران بداند دولت در زمینه نفت و گاز، آب، محیط زیست، کشاورزی، گردشگری، فرهنگ، دانش، علم، اقتصاد دانش بنیان و در زمینه پیشبرد سیاست خارجی برای به کرسی نشاندن حقوق ملت ایران هرگز از حرکت باز نمی‌ایستد.

وی از تحت پوشش قرار گرفتن تمامی مردم زیر پوشش بیمه درمانی خبر داد و گفت: این اتفاق برای اولین بار در کشور ایران به دست دولت یازدهم و به همت مردم و حول و قوه الهی عملیاتی شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه سلامت گام بسیار بلندی را برای کم کردن آلام همه بیماران به عنوان یک وسیله در مسیر شفای بیماران برداشته شده است، اظهار کرد: هنوز این راه را به کمک مردم با طرح تحول سلامت ادامه می‌دهیم.

روحانی ادامه داد: در بخش صنعت و معدن برخی از کارخانه‌های استان به‌دلیل مسائل مالی و سرمایه در گردش، دچار رکود شده که برای این امر 60 میلیارد تسهیلات در اختیار مراکز تولید به عنوان سرمایه در گردش قرار خواهد گرفت.

خراسان جنوبی از نظر معادن دارای ظرفیت زیادی است

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از نظر معادن دارای ظرفیت زیادی است، افزود: در این سفر توسعه راه‌آهن و معادن استان دنبال می‌شود و طرح‌هایی در شورای اداری نیز در زمینه صنعت و معدن مطرح خواهد شد.

رئیس جمهور ادامه داد: در مسائل زیست محیطی، بوته‌کاری و ماسه‌پاشی را امسال اجرا و عملیاتی می‌کنیم و در سال‌های بعد نیز ادامه خواهد داشت.

روحانی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در این سفر افتتاح و فعال خواهد شد، ادامه داد: در زمینه مسئله سلامت و بیمارستان بیرجند طرحی در تهران ارائه و بودجه‌ای که اختصاص یافته در سال 94 ساختمان این بیمارستان تکمیل خواهد شد که بلافاصله باید به دنبال تجهیز بیمارستان باشیم.

وی از تکمیل سه بیمارستان استان که در بحث نیروی انسانی مشکل داشته خبر داد و اظهار کرد: اعتبارت لازم پیش‌بینی خواهد شد تا این سه بیمارستان از نظر پرسنل تکمیل شود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در این سفر 21 طرح و پروژه به تصویب دولت رسیده که در شورای اداری اعلام و تمام این طر‌ح‌ها عملیاتی خواهد شد، بیان کرد: 270 میلیارد تومان اعتبار برای این طرح‌ها مدنظر قرار داده شده و به دنبال اجرای این طرح‌ها برای این استان خواهیم بود.

روحانی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی استانی است که در زمینه کشاورزی، صنعت و معدن استعداد فراوان دارد، یادآور شد: در تمام این طرح‌ها استاندار موظف بوده طرح‌ها را دنبال و گزارش را برای دولت اعلام کرده تا پایان دولت شاهد اتمام این طرح‌ها باشیم.

captcha