کد خبر: 2636192
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۹

نگاهی به فیلم‌های بخش نگاه نو جشنواره فیلم فجر

گروه هنر: در بخش نگاه نو جشنواره سی‌و‌سوم فیلم فجر ۱۱ فیلم حضور دارند که حاصل کار اولین تجربه فیلمسازانشان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بخش فیلم‌ اولی در جشنواره فیلم فجر معمولا همانند سودای سیمرغ دیده نمی‌شود، اما فیلم‌هایی که در آن به نمایش درمی‌آید، عمدتا کارهای درخور توجهی هستند، زیرا فیلمسازان جوانی پشت دوربین این آثار قرار می‌گیرند که با نواندیشی خود می‌خواهند ورودی درست به سینما داشته باشند. در  دوره سی‌و‌دوم نیز چنین وضعیتی وجود دارد. در این گزارش به معرفی کوتاه فیلم‌هایی حاضر در این بخش (نگاه نو) می‌پردازیم:

احتمال باران اسیدی

در خلاصه داستان این فیلم که کارگردانی آن را بهتاش صناعی‌ها بر عهده دارد، آمده: منوچهر شصت سال سن دارد، او بازنشسته اداره دخانیات است. ولی از سر بیکاری همچنان هر روز به اداره می رود. مادرش تا زنده بود آرزو داشت ازدواجش را ببیند. در حالی که منوچهر حتی دوستی هم در زندگی نداشته به جز خسرو...

شمس لنگرودی، مریم مقدم، پوریا رحیمی، ارسلان عبدالهی، عیسی حسینی، حبیب پور سیفی، پروین ملکی، امان رحیمی، سینوهه دانشمند، حسن حسینیان، سام جابر انصاری، سعید پیامی پور، علی نادربیگی، نیلوفر سیاری، احمد ذبیحی و الهه بخشی اشاره کرد.

بدون مرز

«بدون مرز» ساخته امیرحسین عسکری داستان پسری را روایت می‌کند که هر روز برای ماهی‌گیری به کشتی به گل نشسته‌‎ای در نقطه صفر مرزی پا می‌گذارد و آنجا را به محلی برای آرامش خود تبدیل کرده است، اما حضور غریبه‌ای این آرامش بر هم می‌زند. در این فیلم از نابازیگران در کنار عوامل حرفه‌ای سینما بهره گرفته شده است.

علیرضا بالدی، زینب ناصرپور، آرش مهربان، ارسلان علی پوریان بازیگران «بدون مرز» هستند. ابوالفضل جلیلی به عنوان مشاور کارگردان با این پروژه همکاری کرده است.

جامه‌دران

در اولین تجربه حمید رضا قطبی در مقام کارگردان، بازیگرانی چون مهتاب کرامتی، مصطفی زمانی،‌ پگاه آهنگرانی، باران کوثری، افسر اسدی، محمود بهروزیان، فرزانه نشاط‌خواه و الهام نامی به ایفای نقش می‌پردازند. «جامه دران» دربارهی زنی به نام شیرین است که در مراسم ختم پدرش به حقایقی تازه درباره‌ زندگی او پی می‌برد.

چاقی

در این فیلم سینمایی که کارگردانی آن را راما قویدل بر عهده دارد، علی مصفّا، لادن مستوفی، مهسا کرامتی و حضورِ حمید فرخ‌نژاد بازیگران نقش‌های اصلی هستند. دیگر بازیگران این فیلم هم عبارتند از؛ جمشید جهان‌زاده، حسین ملکی، امید روحانی، کریم قربانی، فریده دریامج، امیرحسین همّتی، نوید خدا‌شناس، سُ‌ها پورحاتمی، امیرحسین آصفی. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: این فیلم روایتی است از یک انتخاب؛ انتخابِ عشق یا وِجدان!

چهارشنبه 19 آبان

در خلاصه داستان «چهارشنبه 19 آبان» آمده است: یک آگهی غیرمتعارف در بخش نیازمندی‌های روزنامه همشهری، جمعیت کثیری را در روز مشخصی به خیابان می‌کشد. دخالت پلیس غائله را علی‌الظاهر پایان می‌دهد اما... امیر آقایی، شاهرخ فروتنیان، برزو ارجمند، آفرین عبیسی، سعید داخ، کتانه افشاری‌نژاد، میلاد یزدانی، سحر احمدپور، حشمت آرمیده و وحید جلیلوند دیگر بازیگران این فیلم هستند. این فیلم سینمایی را وحید جلیلوند کارگردانی کرده است.

حکایت عاشقی

داستان این فیلم  قصه عشق یک خبرنگار ایرانی به یکی از بازماندگان بمباران شیمیایی حلبچه است. «حکایت عاشقی» اولین فیلم بلند سینمایی احمد رمضان زاده محسوب می شود که تهیه کنندگی آن را مسعود جعفری جوزانی برعهده دارد. بخش‌هایی از این فیلم سینمایی در فرانسه و بخش هایی در حلبچه فیلمبرداری شده است

بهرام رادان، شیلان رحمانی، قطب الدین صادقی، بهمن زرین پور، شوان اتوف، ماندانا ممهد، کیمیا مرادیان، ژیار محمدزاده، بیتا هدایتی، دیلان دیاکو قادری، هلیا نوخاصی و... در این فیلم نقش آرینی کرده‌اند. این فیلم یادآور مظلومیت مردم بی‌دفاع حلبچه و روابط انسانی و برادرانه مردم ایران با آنهاست و همچنین گوشه‌ای از جنایات رژیم بعثی عراق و حامیان غربی‌شان محوریت این اثر سینمایی هستند.

در دنیای تو ساعت چند است؟

داستان این فیلم درباره شخصیتی به نام گلی است که بعد از بیست سال زندگی در فرانسه یک‌باره تصمیم می‌گیرد به ایران و به زادگاهش، شهر رشت سفر کند  این فیلم در بخش رقابتی جشنواره فیلم پوسان حضور دارد و اصغر فرهادی کارگردان سینمای ایران رییس هیئت داوران این بخش است. لیلا حاتمی و علی مصفا در این کار نقش آفرینی کرده‌اند. کارگردانی این کار بر عهده صفی یزدانیان است.

دو

پرویز پرستویی، مهتاب نصیرپور، سوگل خلیق، محمد ربانی، سارا قرچه داغی، مصطفی زند، پیمان جعفری، الهام شعبانی، سمیه برجی، رضا مسعودی، علی احسانی، جواد فراهانی، سارا پور صبری، امیر جنانی، با حضور مهرانه مهین ترابی، محمدعلی سجادی، ارد زند، حسام نورانی، سمانه وفایی، منیر شاهین در اولین تجربه سهیلا گلستانی نقش آفرینی کرده‌اند.

در خلاصه داستان آن آمده است: بهای هر لحظه وجد را باید با رنج درون پرداخت. به نسبتی سخت و لرزآور به میزان آن وجد. بهای هر ساعت دلپذیر را با سختی دلگزای سالها، پشیزهای تلخ و پر رشک. خزانه های سرشار از اشک...

ماهی سیاه کوچولو

در خلاصه داستان این فیلم که در دهه ۶۰می‌گذرد آمده است: اگر ناگهان پرنده‌ها به پرواز درآمدند، یعنی دشمن پشت بوته‌هاست اما اگر پرنده‌ای پرید شاید پی دانه‌ای می‌رود. جنگجویان خطاکار تنها به پیروزی فکر می‌کنند پس بدیهی است که به سمت هر جنبشی پشت بوته‌ها یورش می‌برند اما جنگجویان خردمند که حواس، درک و عکس‌العمل‌شان را یکپارچه کرده‌اند تفاوت پروازهای دسته جمعی و تنها را می‌دانند. آنها آگاهی بر نشانه‌ها را طی آموختن آئین دلاوری زیست کرده و می‌دانند موقعیت پس از پیروزی مهم است نه پیروز شدن.

«ماهی سیاه کوچولو» اولین تجربه سینمایی مجید اسماعیلی است که در شهر آمل و در برخی لوکیشن‌ها از جمله جنگ‌های شمال کشور فیلمبرداری شده است. این فیلم به تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی به قلم علی طالب آبادی به نگارش درآمده است. مریلا زارعی، مصطفی زمانی و همایون ارشادی از جمله بازیگران «ماهی سیاه کوچولو» هستند.

ناهید

در فیلم سینمایی «ناهید» به کارگردانی آیدا پناهنده و تهیه کنندگی بیژن امکانیان؛ ساره بیات، پژمان بازغی، نوید محمد زاده، پوریا رحیمی سام، نسرین بابایی، میلاد حسین‌پور و... نقش آفرینی کرده‌اند. داستان این فیلم سینمایی فاش نشده است، اما طبق گفته‌های کارگردان محوریت این اثر عشق است.

نزدیکتر

این فیلم داستان یک خانواده است که دوباره بعد از مدت‌ها دور هم جمع می‌شوند. در این فیلم سینمایی که اولین تجربه مصطفی احمدی است؛ پارسا پیروزفر، پگاه آهنگرانی، نازنین فراهانی، محمد بحرانی، شیرین یزدانبخش، فراز مدیری و ستاره اسکندری بازیگران این فیلم هستند.

در ضمن در این بخش (نگاه نو)،  فیلم انیمیشن «مبارک» به کارگردانی محمدرضا نجفی امامی و «شاهزاده روم» ساخته هادی محمدیان از نظر هیات انتخاب شایستگی حضور در بخش مسابقه نگاه نو را دارند اما به دلیل اینکه داوری آثار انیمیشن با داوری سایر آثار منتخب هم سنخ نیست لذا هیئت انتخاب پیشنهاد نموده 2 فیلم مذکور به عنوان خارج از مسابقه نمایش داده شوند.

مبارک

داستان پیرمرد نقالی را روایت می‌کند که با عروسک‌هایی که در اقتباس از شخصیت‌های شاهنامه ساخته شده‌اند، به کسب و کار مشغول است. پیرمرد بخش فراوانی از زندگی‌اش را در جهان اسطوره‌ها گذرانده و نگران روزی است که شخصیت‌های سیاه افسانه‌ای، دنیا را به سوی تاریکی و تباهی بکشانند. نگرانی او، عروسک‌هایش را وادار می‌کند که وارد عمل شوند.

«شاهزاده روم»

این انیمیشن درباره ازدواج نرجس خاتون مادر امام زمان (عج) با امام حسن عسکری (ع) است. عوامل تولید انیمیشن سینمایی «شاهزاده روم» عبارتند از: هادی محمدیان کارگردان، حامد جعفری تهیه کننده، مهدی پاکدل مدیر تولید و کارگردان فنی، هادی اسماعیلی مدیر روابط عمومی و نماینده سرمایه‌گذاران.

captcha