کد خبر: 2645756
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶
مفتون:

باید گزینه دعا به درمان اضافه شود

گروه سلامت: عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی با اشاره به انجام تحقیقات مختلف در خصوص تأثیر دعا بر سلامتی و درمان بیماری‌ها عنوان کرد: ثابت شده است که طب مدرن به تنهایی نمی‌تواند برای درمان کافی باشد، لذا باید گزینه دعا به درمان اضافه شود.

فرزانه مفتون، عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از ارائه پروپوزالی با موضوع «خود مراقبتی به وسیله دعا» خبر داد و گفت: سال گذشته این مبحث در پژوهشگاه مطرح شده بود اما پس از اینکه سازمان بهداشت جهانی سال 2014 را به عنوان سال خودمراقبتی اعلام کرد، مصمم شدیم به موضوع خود مراقبتی به وسیله دعا بپردازیم.

وی در تشریح این موضوع گفت: یعنی بیماران و افراد سالم بدانند به وسیله دعا چه کارهایی می‌توانند انجام دهند که بیمار نشوند و یا اگر بیمار هستند، بیماری آنها کنترل شود. در اصل به کمک دعا خودایمن و خود مراقب شوند.

پژوهشگر مقاله « بررسی دیدگاه و عملکرد پزشکان درباره کاربرد دعا در درمان» در ادامه گفت: شاید زمان‌هایی مانند انتظار در اتاق‌های انتظار پزشکان فرصت‌های مناسبی برای آموزش خود مراقبتی به کمک دعا باشد به ویژه اگر بتوانیم جزوه‌های آموزشی کوچکی در این زمینه تدوین کنیم تا بیماران در خلوت خودشان به دعا بپردازند.

وی از فعالیت 10 پژوهشگر در خصوص این پروژه خبر داد و اظهار کرد: ما به عنوان پزشک روش‌هایی داریم که پزشک و درمانگر می‌تواند از دعادرمانی برای بیمار استفاده کند. اما بیمار گاهی ممکن است به این روش‌ها دسترسی نداشته باشد، یا منبع موثقی در این خصوص نداشته باشد اما تهیه بسته‌ای از دعاهای مفید برای سلامتی می‌تواند به بیمار کمک کند.

هر روز مستندات علمی جدیدی در اثبات تأثیر دعا ارائه می‌شود
مفتون ضمن یادآوری وجود منابعی غنی از دعا در دین و مذهب ما اظهار کرد: هر روز مستندات علمی جدیدی از سراسر جهان در اثبات تأثیر دعا، کلمه و صوت بر روی بیماری‌ها ارائه می‌شود و چه کسی دلسوزتر از بیمار برای خود است، بر همین اساس وقتی بیمار شروع می‌کند برای دعا کردن برای خودش و این را به شکل سیستماتیک انجام می‌دهد، راه‌های درمانش برای خودش شفاف می‌شود.

وی تشریح کرد: دعاکردن موجب می‌شود بیمار به شکل صمیمی‌تر با خودش ارتباط برقرار کند، موانعی که نمی‌گذارد بیماری خوب شود و شاید حتی پزشک هم نتواند آن موانع را تشخیص دهد، متوجه شود تا به درمان بیماری کمک کند.

این عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی ادامه داد: توانمند شدن فرد در این خصوص که وقتی می‌خواهد برای خودش دعا کند بر چه ابعادی از وجودش تمرکز کند، به کمک پزشک و درمانگر یک طب مکمل را موجب می‌شود. ما نمی‌گوییم که طب رایج را باید کنار گذاشت، اما ثابت شده است که طب مدرن به تنهایی نمی‌تواند برای درمان کافی باشد. لذا باید گزینه دعا به درمان اضافه شود.

captcha