به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در کارگاه آموزشی مدیریت و اداره امور در صحیفه سجادیه که در دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد، طی سخنانی با معرفی تفسیر صحیفه سجادیه آیتالله ممدوحی کرمانشاهی که با مقدمه آیتاللهالعظمی جوادی آملی در چهار جلد با عنوان شهود و شناخت چاپ شده است، گفت: تمام افراد جامعه میتوانند گمشده خویش را در صحیفه سجادیه پیدا کنند. صحیفه سجادیه بهعنوان کتابی اعتقادی و علمی نقشه راه بینالادیانی است که باید شناخت از آن گسترش یابد و به صورت کامل معرفی شود.
وی با اشاره به اینکه صحیفه سجادیه علاوه بر مسائل توحیدی و اعتقادی از دیدگاه مباحث علوم پایه نیز مورد توجه قرار گرفته است، افزود: بسیاری از رخدادها، حوادث و قوانین طبیعی مانند باروری ابرها، پیدایش شب و روز و منافع اینها و همچنین ارتباط با خود، خدا، خلق و خلقت در دعاهای صحیفه سجادیه مطرح شده است.
مدیر کانون نویسندگان نماز استان قم اظهار کرد: مرکز آموزش عالی امام سجاد(ع) و دوران امامت ایشان با چالش در سه عرصه سیاست، فرهنگ و اقتصاد روبهرو بود که امام(ع) هر سه را با موفقیت مدیریت کرد.
کارشناس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: امام سجاد(ع) با منشور، اساسنامه، خطابه، سخنرانی و آموزههای خود زمینه نزدیکی اقوام و کاهش مشکلات خانواده و جامعه را فراهم کرد و به ما آموخت که از سطحینگری در تربیت دینی پرهیز شود.
وی با اشاره به اینکه نقشآفرینی در عرصه فرهنگی و تبلیغی ضرورت امروز حوزههای علمیه، دانشگاهها، مدارس و مساجد است، افزود: صحیفه سجادیه مانع از ایجاد حاشیه امن برای دشمن شد. این کتاب به ما غیرت دینی و شجاعت، مردمدوستی، خدمت بیمنت به مردم و عدم انحراف از خط مستقیم ولایت را میآموزد.
حجتالاسلام لطفیان سرگزی با تأکید بر اینکه مواظب باشیم دشمن با فریب، تعریف و تمجید ما را سر سفره باطل ننشاند، ادامه داد: امام سجاد(ع) به دلیل دارا بودن شاگردان با انگیزه، مجرب و ممتاز در جهات نفسانی، رو به رشد، موفق و تأثیرگذار، دشمن را به وحشت انداخته بود.
وی بیان کرد: امروز با وجود کتب نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه، علم و دانش مسلمانان سرآمد در دنیا شده؛ و امید است با عمل به قرآن و پیروی از عترت، از تابعان و مخلصان و رهروان واقعی ولو کوچک قرار بگیریم.
مدیر کانون نویسندگان نماز استان قم با بیان اینکه مدیر بر افراد حکوت میکند ولی رهبر بر قلب افراد، اظهار کرد: روش و منش امام سجاد(ع) در هدایت جامعه بر اساس ضوابط قرآنی، تقسیم کار، نظم و انظباط، روح صمیمیت و یگانگی، کنترل نفس، رازداری، ارزشیابی، کنترل، نظارت، توکل، تفویض اختیار و ... بود. روح مدیریت مدنظر امام سجاد(ع)، مدیریت بر قلبهاست نه مدیریت بر اساس زور و استبداد و قدرتنمایی.
کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم افزود: امام سجاد(ع) با بهکارگیری مؤثر و کارآمد منابع مادی و انسانی در بسیج امکانات و هدایت و کنترل امور بهترین، پویاترین و بهرهورترین سازمان سیاسی ــ مذهبی را شکل داد.
وی با اشاره به نقش انگیزش در آثار نورانی امام سجاد(ع) که حاوی دستورات و مواعظ زندگیساز است، گفت: بدون شک کسانی که در حیات فردی و اجتماعی خود از منبع لایزال و دریای عظیم معارف صحیفه سجادیه بهره نبرده و از فروغ این خورشید فروزان گرمی نگیرند دچار خسران بزرگی میشوند. صحیفه سجادیه دریای بیپایانی است که محتوای آن مسائل علمی، ادبی، دینی، اجتماعی، اخلاقی و سیاسی است.
حجتالاسلام لطفیان سرگزی با اشاره به اخلاق عمومی اهل مسجد و کارکنان از منظر صحیفه سجادیه، اظهار کرد: توجه به نماز، اصلاح نفس، آخرتگرایی، پرهیز از دنیاطلبی، اطاعت از ولی فقیه، درستکاری، رعایت عدل و انصاف، وظیفهمداری، تلاش، سختکوشی، وجدان، نظم و ... از جمله خصوصیات رفتاری و عمومی اهل مسجد و کارکنان است.
مدیر کانون نویسندگان نماز استان قم در ادامه به آموزههای صحیفه سجادیه در سبک زندگی در عصر انتظار اشاره کرد و گفت: تقوی یعنی اطاعت از خدا. با تقوی میتوانیم به اهداف نایل و بر مشکلات غالب شویم، در تصمیمات و اقدامات خدا را در نظر آوریم، با قلب و زبان خود دین خدا را یاری دهیم تا خدا ما را یاری دهد، برای خدا کار کنیم که خدا دنیایمان را کفایت میکند.
وی بیان کرد: نفس به بدی فرمان و دستور میدهد. آنرا از لذتگرایی، شهوت و طغیان باز داریم. این دنیای فریبنده گذراست از آن برای خانه جاوید توشه برداریم. با زیردستان زورگو و مستبد نباشیم و با پیروی از ولی فقیه مسئولیتهای خود را با قاطعیت و خردمندانه پیش ببریم.
کارشناس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه طمع موجب سبکی و خواری است، یادآور شد: اگر کسی مشکلات خود را همه جا بازگو کند به ذلت خویش راضی شده است. زبان را بر خویشتن حاکم نکنید. آبرو جامد است و درخواست آن را ذوب میکند و میچکاند. از انجام کاری که مجبور به انکار یا پوزش از آن میشوید بپرهیزید و از ریاکاری و ظاهرسازی برحذر باشید.