شیخ عدنان قاسم موسی الصالحی، داور رشته حسن حفظ پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان درگفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب گفت: قاریان و حافظان شرکتکننده در این مسابقات با وجود این که از نژادها و مذاهب مختلف هستند، اما ارتباط بسیار صمیمانه و دوستانهای دارند و تاکنون تعاملاتی خوبی در زمینه تبادل تجربیات قرآنی داشتهاند.
شیخ عدنان الصالحی تصریح کرد: متسابقین این مسابقات با وجود این که از مذاهب و نژادهای مختلف هستند، اما صمیمیت خاصی میان آنان حاکم است.
وی با استناد به کلام امام علی(ع) با عنوان « اِقرَؤُوا القرآنَ واسْتَظْهِرُوهُ فإنّ اللّهَ تَعالى لا یُعَذِّبُ قلباً وَعَى القرآنَ»( قـرآن را تـلاوت کـنـیـد و آن را به خاطر سپارید، زیرا خداوند متعال دلى را که قرآن را در خود دارد عذاب نمىکند»، گفت: برگزاری مسابقات قرآنی، اقدامی بسیار ارزنده است که زمینه را برای انس بیشتر جوانان با قرآن فراهم میکند.
مدیر دارالقرآن المجید شهر بصره عراق در ادامه گفتوگو اظهار کرد: در این دوره از مسابقات به عنوان داور رشته حسن حفظ حضور داشتم و شاهد رقابت نزدیک قاریان و حافظان در این مسابقات بودم.
عضو کمیته عالی دینی استانداری بصره در ادامه این گفتوگو، سطح متسابقین این رقابتها را با کیفیت بالا ارزیابی کرد و گفت: با وجود این که حفاظ این مسابقات رقابت بسیار نزدیکی داشتهاند، اما کمیته داوران در رشتههای مختلف حسن حفظ، تجوید، وقف و ابتدا و لحن بسیار دقیق عمل و علمی عمل کرده است و قاریان و حافظانی که در این مسابقات به عنوان نفرات برتر انتخاب میشوند، میتوان آنان را از قراء و حفاظ برتر در سطح جهان دانست.
وی به شعار مسابقات با عنوان «قرآن، منادی محبت، وحدت وکرامت انسانی» اشاره کرد و گفت: قاریان و حافظانی که در این مسابقات شرکت کردهاند، سفیران قرآنی کشورهای شرکتکننده هستند و این متسابقین قطعا این فضای مملو از روحانیت و معنویت نور قرآن که زمینهساز وحدت امت اسلام است را به کشور خود منتقل میکنند.
وی در آیه مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان را مصداق آیه قرآنی «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعاً وَ لاتَفَرَّقُوا» دانست و گفت: حضور نژادهای مختلف در این رقابتها و مشارکت گسترده نمایندگان اهل سنت از امتیازات مهم این مسابقات است و من روابط بسیار دوستانه، محبتآمیز و برادرانهای میان متسابقین شاهد بودم