نرگس معدنیپور، مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به برپایی سومین جشنواره تسنیم و آثار برگزیده جشنواره «مد و پوشش اسلامی ـ ایرانی» به تبیین ضرورت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه پرداخت.
وی با بیان اینکه حجاب از گذشته در فرهنگ ایرانی وجود داشته است، گفت: فرهنگ حجاب از گذشته نزد مردم شناخته شده بوده است اما در برحههایی از زمان به دلیل اقتضائات زمانه، تأثیر رسانهها و صنایع فرهنگی سبک زندگی دچار دستخوش شده است.
معدنیپور با تأکید بر اینکه انسان ذاتا طالب پوشش است گفت: اصل حجاب هیچ گاه مردود شمرده نمیشود بلکه جوان امروز نیاز به تبیین و آشنایی با نحوه و چگونگی پوشش در زمان و مکانهای خاص را دارد.
بهتر اندیشیدن برای بهتر پوشیدن
وی ادامه داد: در این راستا ادارهکل امور بانوان شهرداری تهران به برپایی جشنوارههای مختلف فرهنگی و هنری در این زمینه اقدام کرد. در جشنواره تسنیم نیز برپایی کارگاههای تخصصی «بهتر اندیشیدن برای بهتر پوشیدن» مدنظر قرار گرفت تا جوانان با ضرورت جلوههای مختلف پوشش در مکانهای مختلف آشنا شوند.
معدنیپور بر ضرورت ارائه الگو و مدل مناسب حجاب به جوانان در برابر تهاجم فرهنگی گستردهای که در این زمینه وجود دارد تأکید و تصریح کرد: مهمترین کاری که در این زمینه باید صورت گیرد این است که از خود جوانان برای طراحی مدل و الگوهای مناسب باید کمک گرفت.
وی موفقیت در زمینه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی را مستلزم استفاده از مشارکت عموم مردم از هر نوع جنس و سلیقهای دانست و گفت: در مرحله دوم نهادهای فرهنگی بجای هم پوشانی باید به هم افزایی در زمینه حجاب و عفاف بپردازند.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران از هم پوشانی فعالیتها در زمینه حجاب بین نهادهای فرهنگی انتقاد کرد و گفت: هر نهادی باید در حوزه مسئولیت خود عمل کند اما فعالیت در یک فرآیند مشخص زودتر به هدف نزدیک میشود.
برخی ارگانها خنثی کننده فعالیت سایر نهادهای فرهنگی هستند
وی تصریح کرد: هدف، شاخصها و معیارها باید مشخص شود و همه نهادها در این زمینه گام بردارند ولی متاسفتانه گاهی نه تنها این همکاری در رسیدن به هدف وجود ندارد بلکه فعالیت برخی نهادها از تأثیر فعالیت سایر ارگانها نیز میکاهد و خنثی کننده آن است.
یک نخ تسبیح برای وصل شدن نهادها به یکدیگر نیاز است
وی ایجاد شهربانوها، پارکها و مجتمعهای ورزشی ویژه بانوان را از جمله فعالیتهای صورت گرفته از سوی شهرداری تهران در زمینه سبک زندگی اسلامی و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب دانست و گفت: یک نخ تسبیح برای وصل شدن نهادها به یکدیگر نیاز است در غیر این صورت برخی نهادها خنثی کننده فعالیت سایرین هستند.