به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از پیشکسوتان شورای موسیقی شهرستان تربتجام و برخی از هنرمندان از نورمحمد درپور، استادی که همه ساله در این روزها در وصف پیامبر اکرم(ص) و هفته وحدت مردم را شاد میکرد و اکنون در بستر بیماری است، عیادت کردند.
درپور در مثنویخوانی و روایتهایی که با دوتار زیبایش قرائت میکرد، بیشتر به اشعار عرفانی بهویژه ستایش خداوند و رسول گرامی اسلام حضرت محمد(ص) میپرداخت. شهید راه قلم؛ سید مرتضی آوینی، استاد نورمحمد درپور را «تجسم همه خوبیها» توصیف کرد.
نورمحمد درپور، استاد آواز محلی و اشعار عارفانه، آرام و صبور و کمحرف، اما غوغا برانگیز در صحنههای هنر و آوازخوانی است. تنها برای خدا میخواند و به علت سکتههای مکرر و ضعف عمومی بدن در بستر بیماری سخت و نیمهبیهوش است. شاید اکنون بتواند خاطراتش را در ذهنش مرور کند و بیصدا دوباره برای خدا، در مدح پیامبر اعظم(ص) و عشق و عرفان بخواند.
این دیدار دوستانه در منزل درپور واقع در روستای یادگار از بخش پایین جام شهرستان تربتجام انجام و باعث خوشحالی و دلگرمی خانواده این استاد عرفان و هنر شد.
فیاض، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربتجام با اشاره به جایگاه اساتید و پیشکسوتان هنری این شهرستان در سطح کشور و بینالملل گفت: متأسفانه در این چندماهه چندتن از اساتید برجسته موسیقی مقامی و عرفانی ایران اسلامی را در این شهرستان از دست دادیم و دیگر اساتیدی همچون زندهیادان استاد سرور احمدی، پورعطایی و عسکریان را به این راحتی نمیتوان بدست آورد.
وی افزود: این اساتید هنرمندانی جهانی و صاحب سبک بودند که جامعه به درستی در زمان حیاتشان نتوانست آنان را درک کند و متأسفانه به تاریخ هنر مملکتمان پیوستند. این هنرمندان همیشه در عرصههای کشوری و بینالمللی باعث افتخار تربتجام و ایران اسلامی بودند.
در ادامه این دیدار فرزندان استاد از وعدههای برخی مسئولان گله داشتند و عنوان کردند: در سال گذشته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بعد از دیداری که از استاد داشتنتد، قرار بود منزل مسکونی استاد که ایمنی مناسب نداشت را بهسازی و ایمنسازی کنند که متأسفانه هنوز محقق نشده است.
نورمحمد درپور، خواننده خراسانی متولد سال 1310 در روستای «سرخ سـرا» است. درپور استاد آوازهای عرفانی در تربتجام است و از معدود بازماندگان صاحب سبک و لحن است. نورمحمد درپور طی سفر به کشورهای آلمان و هلند توانست موسیقی عرفانی تربتجام را به خوبی به عالمیان معرفی کند. از درپور آثار زیادی در آرشیو واحد موسیقی مرکز خراسان رضوی موجود است که از آن جمله میتوان مقامهای «خالق یکتا» و «حکایت احمد جامی» را نام برد.
نورمحمد درپور، یکی از دو باقیمانده اصیل موسیقی مقامی تربتجام است؛ کسی که در طول عمر خود، به گنجینه بینظیری از نواهای تربتجام بدل شده و از آن جایی که موسیقی مقامی در طول این سالها، دچار بیمهری مدیران موسیقی کشور بود، مرگ درپور میتوانست پایانی بر این زنجیره آموزش سینه به سینه باشد.
درپور حالا با دستی که دیگر روی کاسهساز نمیرود به زادگاه خود، شهر غولهای عرفان قرن ششم بازگشته و شاید نتواند دیگر «چه سازم به خاری که در دل نشیند» را با همان لهجه و همان مضرا ها بخواند اما رفت و برگشت او به سوی مرگ، یک پیام مهم دارد و آن وقت اندک ما در حفظ آهنگها و مقامهایی است که جز در سینه استاد در هیچ کتاب و مکتبی، وجود ندارد. درپور، سرمایهای است که دوباره به ما بخشیده شده اما ساکت و غم زده!
اساتید درپور یاسین مریدار، ملا دادخدا کبودانی، حاجحمید رسولی و حاجلطفالله هزاره بودهاند. همچنین وی چندین سفر به کشورهای مختلف از جمله هلند و آلمان؛ درجشنواره موسیقی مقدس برلین در سال 2002 میلادی به همراه محمدرضا درویشی و فرید سلمانیان برای اجرای موسیقی داشتهاند که بسیار هم مورد استقبال قرار گرفت و تقدیرنامههای فرهنگی و هنری زیادی هم به وی اعطا شده بود. آثاراین استاد موسیقی محلی با ساز زندهیاد استاد ذوالفقار عسکریپور در بازار موجود است.
فعالیت وی با صدا و سیما و وزارت فرهنگ از سال 52 و به واسطه خانم فوزیه مجد شروع شد که در همان سال بهعنوان غزلخوان عرفانی خاورمیانه معرفی شد.
شرکت در اولین جشنواره هفته وحدت در سال 59، شرکت در اولین جشنواره دهه فجر سال 64 و دریافت لوح تقدیر، شرکت در جشنواره فجر سال 71 و انتخاب وی به عنوان خواننده عرفانی آسیای میانه (عکس وی در همان سال به عنوان پوستر جشنواره انتخاب شد) و لوح تقدیر دریافت کرد، شرکت در جشنواره ذکر ذاکرین شهر برلین آلمان در سال 81 و شرکت در کنگره شاه نعمتالله ولی هلند در سال 82 از جمله فعالیتهای وی بوده است.
همچنین او در اکثر شهرهای کشور از جمله اصفهان، سنندج، زنجان، مشهد، سمنان، ساری، بابل، بندرانزلی، بیرجند، نیشابور، کاشمر و بردسکن اجرای برنامه داشته و لوحها و افتخارات زیادی را کسب کرده است و شاگردان زیادی تربیت کرده است.