حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم مقام رئیس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در تحلیل و ارزیابی وضعیت فعالیتهای قرآنی دانشجویان به تشریح دلایل نیازمندی دانشجویان جوان به ارتباط عمیق با قرآن پرداخت و گفت: دوران دانشجویی، مرحله رشد فکری و بالندگی شخصیتی است و اگر در این دوران با قرآن رابطه عمیق برقرار شود، دانشجو تبدیل به انسانی خبره و متخصص با سرمایه علمی و دلمایه قرآنی میشود. به بیانی دانشجو مجمع علم و ایمان میشود.
وی در ادامه به پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان اشاره کرد و ضمن تجلیل از برگزارکنندگان این مسابقات افزود: یکی از کارهای برجسته جهاد دانشگاهی، تاسیس مرکز فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور است که توانسته است با فعالیتهای موفق، گامهای خوبی بردارد که برگزاری این مسابقات یکی از آنها است.
تقویت اتحاد بر محور دفاع از قرآن؛ مهمترین کارکرد مسابقات
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر ضرورت نگاه راهبردی به مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان، بیان کرد: برگزاری این مسابقات یکی از وظایف جمهوری اسلامی در راستای رسالت الهی نظام در تقریب مذاهب و انسجام اسلامی جهت مقابله هوشمندانه با شرارتهای برنامهریزی شده و اقدامات ایرانهراسی و اسلامستیزی است که جهاد دانشگاهی طی چهار دوره گذشته و دور جدید با جدیت آن را برگزار میکند.
انس و ارتباط با قرآن؛ ضامن ارتقا و حفاظت از هویت دانشگاه
محمدی با بیان اینکه اگر دانشجو در دوران دانشگاه با قرآن و معارف قرآنی ارتباط بیشتر و انس داشته باشد میتواند بسیاری از شبهات فرهنگی و هجوم عقاید مخالف را پاسخ دهد خاطرنشان کرد: در زمان دانشجویی، دانشجو در فضای بازی قرار میگیرد و هر چند هم که از قبل دارای عقاید و پنداشتههای مذهبی باشد ولی چون محیط بازی همچون دانشگاه و عقاید و نظرات متنوع و متکثر را درک نکرده وقتی وارد دانشگاه میشود با چالشها و شبهات مختلفی روبرو میشود؛ دقیقاً مانند اینکه بدن انسان در فضای محدود زندگی، با میکروبهای زیادی مواجه نیست و وقتی وارد فضای گسترده و اجتماع میشود میکروبها و انواع بیماریها به بدن هجوم میآورد و بدن نیازمند دفاع میشود تا با بیماری و چالش مواجه نشود.
نقش مسابقات قرآن در ارتقای شاخصهای تعامل با قرآن در میان دانشجویان
رئیس ستاد راهبردی طرح ملی حفظ قرآن در ادامه این گفت وگو یکی از کارکردهای اصلی مسابقات قرآن را در ارتقای شاخصهای ارتباط با قرآن دانست و افزد: چنین مسابقاتی باعث رشد نرخ دانش قرآنی دانشجویان و ضریب انس و ارتباط پایه دانشجویان با قرآن خواهد شد و با ارتقای سطح آشنایی با معارف قرآنی زمینه بهره گیری بیشتر از قرآن را فراهم میکند.
وی تأکید کرد: پرهیز از ارتباط عوامانه یا عوام زده در مطالعات قرآنی دانشجویان بسیار مهم است لذا مطالعه آثار قرآنی دانشمندان و علما زمانشناس برجسته، اهمیت دارد.
ترویج و تعالی «فضای قرآنی» در آموزش عالی
محمدی با اشاره به نگاه و بینش راهبردی امام خمینی(ره) به دانشگاه به عنوان مبدأ همه تحولات، ادامه داد: هر تغییری در دانشگاه به دلیل آنکه نخبگان، روشنفکران، مدیران و تصمیمسازان جامعه در آن تربیت میشوند، منجر به تغییرات جدی در کشور میشود، یک محور اساسی دانشگاه اسلامی، تربیت قرآنی دانشجویان است. تربیت هنگامی اسلامی است که به لحاظ محتوا و روش براساس قرآن و سنت مفسر قرآن حرکت کند. تقویت «فضای قرآنی» با مختصات تربیتکنندگی قرآنی و نه صرف توجه به قرآئت و تجوید و صوت و لحن و حفظ و حتی صرف تفسیر قرآن، میتواند نقش بیبدیل در تربیت نسل جوان دانشجو ایفا کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در این فضا است که دانشجویان با قرآن ارتباط مستقیم برقرار کرده، در آن به مثابه یک کتاب تدبر کرده، در آن اندیشه میکنند، حول آن بحث میکنند، کاربردهای آن را در زندگی عملیشان جستجو میکنند، پاسخ مشکلات فکری و جهان بینی خود را از آن میخواهند و قرآن در متن زندگی آنها وارد میشود و جریان پیدا میکند.