کد خبر: 2708607
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲
فتاحی:

نگارش «پناهگاه بی‌پناه» ادای دین به شهدای مظلوم کرمانشاه است

گروه جهاد و حماسه: یکی از نویسندگان کشورمان درباره کتاب جدید «پناهگاه بی‌پناه» اظهار کرد: این اثر ادای دین به شهدا و مجروحانی است که در بمباران پناهگاه پارک شیرین آسیب دیدند.

مهناز فتاحی، نویسنده کشورمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره نگارش کتاب جدیدش با عنوان «پناهگاه بی‌پناه» گفت: نگارش این کتاب را به پایان برده‌ام و هم‌اکنون این اثر در انتشارات سوره مهر در نوبت چاپ است.
نویسنده «اردیبهشت دیگر» اظهار کرد: این کتاب درباره ماجرای پناهگاهی در پارک شیرین کرمانشاه است که در سال 66 توسط هواپیماهای عراقی بمباران شد و بسیاری از افرادی که در آنجا پناه گرفته بودند شهید و زخمی شدند.
وی با اشاره به 300 نفر از افرادی که در این پناهگاه مجروح یا شهید شدند، گفت: اغلب این افراد زن و کودک بودند. درباره این ماجرای بزرگ که رویدادی ملی نیز به شمار می‌آید، کتابی تاکنون منتشر نشده است.
نویسنده این اثر توضیح داد: اکنون این پناهگاه به موزه جنگ تبدیل شده است و من بعد 27 سال به سراغ آن رفتم و سعی کردم تا تمام وقایعی را که در آنجا روی داده است بازگو کنم.
فتاحی ادامه داد: تلاش کردم تا افراد کهنسال یا جوانانی که در آن زمان کودک بودند و از این حادثه جان سالم به در بردند و بازمانده این رویداد به شمار می‌روند را پیدا کنم و با آنها به گفت‌وگو بپردازم.
وی با بیان اینکه این افراد ناظران واقعه بمباران پناهگاه بودند، اظهار کرد: این اثر نوعی کتاب پژوهشی و خاطره است و کاری سنگین به شمار می‌آید و سه سال نگارش آن به طول انجامیده است.
فتاحی از در دست چاپ بودن این کتاب یاد کرد و درباره اینکه ابعاد واقعه آنقدر فراوان هستند که بتوان آن را در قالب کتاب خاطرات بیان کرد، گفت: واقعه پناهگاه، حادثه مظلوم، بزرگ و ملی است که حتی با گذشت نزدیک به 30 سال از آن، هنوز هم کتابی درباره آن نوشته نشده است.
این نویسنده بیان کرد: احساس می‌کنم زمانی که این کتاب منتشر شود، بسیاری از خوانندگان بخواهند محل این پناهگاه را ببینند. وسعت فاجعه آنقدر زیاد و مظلوم بود که نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت.
فتاحی یادآور شد: در جنگ، بمباران مناطقی همچون پناهگاه‌ها ممنوع است و این حادثه بیانگر مظلومیت مردمی است که در این مکان پناه گرفته بودند. این کتاب نشان می‌دهد که این مردم چطور مظلومانه بمباران شدند و به شهادت رسیدند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون اثری در این باره نوشته نشده است، از این اثر به عنوان کتابی مرجع برای پژوهش‌های بعدی در این باره یاد کرد و ادامه داد: روی بقایای این پناهگاه بازسازی صورت گرفته است و تبدیل به موزه جنگ اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس شده است.
فتاحی گفت: اردوهای اعزامی به راهیان نور کرمانشاه را به محل این موزه می‌برند، ولی متاسفانه بقایای آن حادثه مشخص نیست.
این نویسنده در پایان اظهار کرد: امیدوارم روزی برسد که این کتاب در محل پناهگاه رونمایی شود؛ چرا که تمام شهدا و مجروحان آن حادثه و مردمی را که طی این سال‌ها رنج کشیدند را ناظر می‌دانم و احساس می‌کنم باید به آنها ادای دین کنم.

captcha