کد خبر: 2731264
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۷
حمید محمدی خواستار شد؛

برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن معلولان در سال آینده

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در اولین نشست شورای عالی قرآن سازمان بهزیستی کشور،‌ گفت:‌ امیدواریم سال آینده سال آغاز مسابقات بین‌المللی قرآن معلولان توسط سازمان بهزیستی باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، اولین نشست شورای عالی قرآن سازمان بهزیستی ظهر امروز دوشنبه با حضور معاونان امور توانبخشی،‌ فرهنگی و اجتماعی، پیشگیری این سازمان و برخی از فعالان قرآنی کشور همچون ‌حجت‌الاسلام حمید محمدی،‌ دبیر شورای توسه فرهنگ قرآنی، مهدی قره شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و محمدرضا مسیب‌‌زاده،‌ مدیر کل قرآن،‌ عترت و نماز آموزش و پرورش برگزار شد.

برگزاری 33 دوره جشنواره قرآنی
در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام سیدمهدی سیدمحمدی،‌ رئیس دبیرخانه شورای فرهنگی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در این جلسه در مورد جشنواره قرآنی و نیز مسابقات بین‌المللی قرآن بحث خواهد شد، گفت: بحث قرآن کریم در سازمان بهزیستی دارای فراز و نشیب‌های فراوانی بوده و سابقه خوبی در برگزاری مسابقات دارد که برگزاری 33 دوره مسابقات قرآن ویژه جامعه هدف نشان دهنده این موضوع است.
وی با بیان اینکه شورای عالی قرآن در چند مرحله تشکیل شده بود و در این دوره تلاش داریم تا افراد محدودتر و تأثیرگذارتری را داشته باشیم،‌ افزود: در سال‌های گذشته سی و سه دوره مسابقات قرآن ویژه نابینایان، ‌هشت دوره ویژه کارکنان و خانواده‌های آنها،‌ هفت دوره کودکان و و مربیان مهدهای کودک، ‌پنج دوره ویژه شبه خانواده‌ها، شش دوره زنان سرپرست خانوار، دو دوره ویژه مراکز آسیب‌های اجتماعی و ... برگزار شده است.
رئیس دبیرخانه شورای فرهنگی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: این مسابقات چندین دوره است که به صورت تجمیع و در یک بازه زمانی برگزار می‌شود که آخرین دوره آن در خراسان رضوی برگزار شد. در این جلسه و جلسات آینده در مورد کیفیت برگزاری این جشنواره و مواردی از این دست بحث خواهد شد.
در ادامه این جلسه محمدرضا مسیب‌زاده، مدیر کل قرآن،‌ عترت و نماز آموزش و پرورش در سخنان کوتاهی با بیان اینکه آموزش و پرورش نیز همچون سازمان بهزیستی از طریق دانش‌آموزان استثنایی جامعه هدف مشترکی دارد،‌ گفت: ما نیز در سال‌های گذشته مسابقات قرآن را برای این افراد برگزار می‌کردیم. همچنین در بحث مسابقات بین‌المللی نیز چهار دوره مسابقات قرآن دانش‌آموزان جهان اسلام را برگزار کردیم که آخرین دوره آن در سال 1378 بود.

مخاطبان مغفول مانده سازمان را وارد جشنواره قرآنی کنیم
در ادامه این مراسم یحیی سخنگویی، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور نیز در سخنان کوتاهی بیان کرد: برای برنامه‌های فرهنگی و قرآنی بخشی از ظرفیت سازمان مغفول مانده است که سالمندان یکی از این بخش‌ها است. در این بخش 20 هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند،‌همچنین در بخش کم توانان ذهنی نیز افرادی تحت پوشش هستند که برخی از آنها تا مقاطع دبیرستان آموزش پذیر هستند این افرادی جمعیتی نزدیک به 33 هزار نفر را شامل می‌شوند. این بخش‌ها از جمله مغفول مانده‌ها هستند که باید برنامه‌های قرآنی خاصی را برای آنها در نظر بگیریم.
وی در ادامه به بیماران روانی اشاره کرد و افزود: بیماران مزمن روانی بخش دیگری از جامعه هدف سازمان بهزیستی هستند که بسیاری از آنها حتی در مقاطع بالای تحصیلی قرار دارند، ‌تعداد این افراد که با بهزیستی سروکار دارند نزدیک به 23 هزار نفر هستند که به اینها باید 16 هزار بیمار ضایعه نخاعی، 20 هزار دانشجوی معلول و ... نیز داریم که باید برای انها برنامه‌های قرآنی متناسب در نظر گرفته شود.
در بخشی دیگری از این نشست حبیب الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور به ارائه آماری از جامعه هدف سازمان بهزیستی پرداخت و گفت:‌ معاونت اجتماعی با گروه‌های مختلفی سروکار دارند، ‌زنان سرپرست خانوار در کشور 200 هزار نفر هستند که با فرزندان و همسران از کار افتاده جمعیت آنها به 700 هزار نفر نیز می‌رسد. کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست نیز جمعیتی 23 هزار نفر هستند که در برنامه‌هایی که برای آنها در نظر گرفته‌ایم بحث قرآنی نیز در نظر گرفته شده است.

برنامه‌های فرهنگی ویژه برای کودکان
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی اظهار کرد: در بحث مهدهای کودک نیز 700 هزار کودک حضور دارند  که آموزش آنها توسط 130 هزار مربی و مدیر مهد صورت می‌گیرد. ما جتی برای کودکان کل کشور که 90 درصد آنها در مهدها حضور ندارند نیز برنامه ویژه داریم که یکی از این برنامه‌ها تهیه برنامه‌های آموزشی و پخش از طریق صدا و سیما خواهد بود که خروجی آن شهریورماه آینده دیده خواهد شد.

توانمندسازی مخاطبان بهزیستی با انجام فعالیت‌های قرآنی
قاسم عبدالله زاده، قائم مقام توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور یکی دیگر از حاضران در این نشست بود که به بیان سخنانی در پرداخت،‌ وی گفت:‌ اینکه بهزیستی کمک هزینه‌ای را به جامعه هدف خود می‌دهد به این معنی است که مجوزی برای سامان دادن به خانواده از نظر معیشتی و فرهنگی دریافت کرده است. از دیدگاه من مهم‌ترین بخش توانمندسازی در بهزیستی از طریق همین فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی صورت می‌گیرد. مخاطب سازمان بهزیستی تنها نمی‌تواند از طریق خدمات بهزیستی مشکلات خود را برطرف کند و دستگاه‌های دیگر باید ما را در خدمات رسانی دعوت کنند چرا که این دستگاه‌ها در گرفتار شدن مردم نقش دارند.

نهادهای قرآنی تا کنون مطالبه‌ای قرآنی از بهزیستی نداشته‌اند
فرزاد حیدری،‌ معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان بهزیستی نیز با انتقاد از سازمان‌های قرآنی جهت مطالبه نکردن فعالیتی خاص از سازمان بهزیستی،‌ گفت:‌ بهزیستی 33 سال است که فعالیت‌های قرآنی را برای جامعه هدف خود انجام می‌دهد اما در این مدت هیچ یک از دستگاه‌های متولی امر قرآن نیامدند از بهزیستی این مطالبه را داشته باشند که چه کارهای قرآنی را برای جامعه هدف خودمان انجام داده‌ایم.

آیین‌نامه مسابقات قرآن بزبینی شود
در ادامه این جلسه نیکزاد،‌ رئیس اتحادیه تشکل‌های قرآنی استان اصفهان که روشندل نیز هست در سخنان خود به گستردگی حوزه فعالیت سازمان بهزیستی و جامعه هدف این سازمان اشاره کرد و گفت:‌ جشنواره قرآنی سازمان بهزیستی به دلیل اینکه گروه‌های مختلف را تحت پوشش قرار می‌دهد با حجم زیادی از شرکت کنندگان مواجه است که این حجم زیاد ممکن است باعث به وجود آمدن برخی مشکلات شود. هرچند این امر می‌تـواند یک مانور قرآنی بسیار مؤثر باشد اما اشکالاتی نیز دارد که باید به آن پرداخته شود.
سیدعلی سرابی،‌ قائم مقام شورای عالی قرآن ینز در این نشست در سخنانی تصریح کرد:‌ فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی تأثیر بسیار خوبی در تقویت روحیه جامعه هدف این سازمان می‌تواند داشته باشد. هر چقدر که برای عموم مردم انجام فعالیت‌های دینی و قرآنی ضرورت دارد، برای سازمان بهزیستی این ضرورت چندبرابر است. می‌تـوان با یک هماهنگی خاص که در قالب برگزاری چنین جلساتی به دست می‌آید می‌توان به یک هم افزایی رسید.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری محافل و برنامه‌های قرآنی اعتبارات خاصی را نزد برخی سازمان‌ها دارد که سازمان بهزیستی می‌تواند از این اعتبارات برای برگزاری محافل و برنامه‌های قرآنی استفاده کند. با توجه به اینکه برگزاری مسابقات می‌تواند انگیزه‌های روحی خوبی را برای مخاطبان به دنبال داشته باشد باید به این امر بیشتر و بهتر از این پرداخته شود. اگر این موارد در نظر گرفته شود خروجی کار بهتر خواهد بود.

همه مشکلات با اعتبارات برطرف نمی‌شود
مهدی قره‌شیخ‌لو، رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم نیز در این نشست در سخنان کوتاهی گفت: به نظر می‌رسد که همه مشکلات در سازما ن بهزیستی و برای برگزاری برنامه‌های قرآنی مربوط به اعتبارات نباشد،‌سؤال این است که آیا اگر اعتبارات خوبی اختصاص یابد برنامه‌های قرآنی تأثیرگذاری برای اجرا طراحی شده است. باید تصویر روشنی از آیند هفعالیت‌های قرآنی سازمان بهزیستی ترسیم شود تا مشخص شود که این سازمان در پنج یا 10 سال آینده چه جایگاهی را به دست اورده است.

سازمان بهزیستی افق روشن برای فعالیت‌های قرآنی داشته باشد
وی افزود: باید بررسی شود که آیا راه‌های بهتری برای تأثیرگذاری بیشتر جشنواره قرآنی وجود دارد یا نه،‌در دوره آینده به این مباحث بیشتر توجه شود، ما نیز در این زمینه همکاری خواهیم داشت و ظرفیت‌ها را در اختیار خواهیم گذاشت،‌ پیشنها دمن این است تا در جلسات آینده این شورا سمت سوی برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی به سمت محتوایی وکیفی سازی پیش برود.
پایان بخش این مراسم صحبت‌های حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی،‌ دبیر شرای توسعه فرهنگ قرآنی بود که به نوعی جمع‌بندی بحث‌های مطرح شده در اولین نشست شورای عالی قرآن سازمان بهزیستی کشور نیز به حساب آمد.
وی با بیان اینکه ترجمه کلمه بهزیستی در منطق اسلام همان حیات طیبه است،‌ گفت:‌ هیچ ایرادی به جایگاه قرآن در سازمان بهزیستی وارد نیست،‌اگر قرآن در این سازمان پای خود را باز نکند سایر فعالیت‌هایی که این سازمان انجام می‌دهد اثرگذاری خود را از دست خواهد داد.

باید از طریق بهزیستی پرچمدار مسابقات بین‌المللی قرآن معلولان شد
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: ما باید به اسم این سازمان پرچمداری ایران اسلامی در زمینه برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن ویژه معلولان را در دست بگیریم،‌ دستگاه‌ها و نهادهی دیگر وظیفه همکاری و کمک به سازما نبهزیستی را دارند،‌ اگر این همکاری صورت نگرفت خود بهزیستی باید به سمت نهادهای قرآنی برود و از آنها مطالبه داشته باشد.

تأکید بر تشکیل کمیته‌های ویژه برای گردآوری آیین‌نامه مسابقات
محمدی بیان کرد: آنچه که مهم است این است که برای برگزاری مسابقات بین‌المللی قران معلولان دنیای اسلام باید کمیته‌های فی ویژه‌ای تشکیل شده و آیین‌نامه‌های خاص معلوان و نابینایان را تدوین کنند، تا نه تنها در مسابقات قرآن سازمان بهزیستی بلکه در همه مسابقاتی که حتی یک معلول در آن شرکت دارد، این آیین‌نامه مورد استفاده قرار گیرد. برگزاری این مسابقات کار بسیار مهمی است و به همین دلیل بودجه‌ای که شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای بهزیستی اختصاص داد برای برگزاری این مسابقات بوده است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این نشست به اهمیت برنامه‌ریزی برای مهدهای کودک اشاره کرد و افزود: دشمن بیشتر شبیخون فرهنگی را برای کودکان در نظر گرفته است،‌بعد از یک سال و نیم گزارش دقیقی در این زمینه تهیه و به تبع آن سند جدید تهیه شده است که به زودی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب خواهد رسید.
وی با تأکید بر اینکه سال 1394 باید سال آغاز مسابقات بین‌المللی قرآن بهزیستی باشد، گفت:‌اکثر کشورهای اسلامی امادگی برگزاری این مسابقات را دارند،‌ طرح برگزاری این مسابقات در این شورا تهیه و برای تأیید نهایی به ستاد عالی مسابقات کشور ارسال شود. امیدواریم با تشکیل جلسات این چنین در سال آینده شاهد تحول فعالیت‌های قرآنی در سازما ن بهزیستی باشیم.

گزارش تصویری را اینجا ببینید!

captcha