آرش معیریان، کارگردان سریال «جلالالدین»، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره چگونگی ورودش به این سریال و اینکه چرا فیلمی که کارگردانی آن را شهرام اسدی آغاز کرده بود، به وی سپرده شد، اظهار کرد: از طرف سازمان صدا و سیما مقرر شده که بهزودی بیانیه و اطلاعات کافی درباره «جلالالدین» برای مردم ارائه شود و از ما نیز خواستهاند که تا آن زمان اظهار نظری درباره این مجموعه انجام ندهیم، بعد از آن من اطلاعرسانی لازم را درباره این کار انجام خواهم داد. تنها چیزی که درباره این سریال فعلاً میتوانم بگویم، این است که این کار که در دو فاز و توسط دو کارگردان جلوی دوربین رفته، اثری است که نیمی از آن را به پای من میباید نوشت و نیمی دیگر را شهرام اسدی کارگردانی کرده است.
این کارگردان سینما در پاسخ به این سوال که چگونه دو فیلم وی بلافاصله پشت هم روی پرده سینماها رفته است؟ گفت: من درباره نحوه اکران فیلمهایم، اطلاعات لازم را ندارم، چون این کار رسالت من محسوب نمیشود، اما همین اندازه میدانم که تهیهکننده دو فیلم «کالسکه» و «شانس، عشق، تصادف» هر دو از تهیهکنندگان بخش خصوصی هستند، اما اینکه این دو فیلم همزمان با هم اکران شده به نطر من کاملا تصادفی بوده است، البته باید بگویم که «کالسکه» تولید سال گذشته است و فیلم دیگر را امسال جلوی دوربین بردهام.
وی درباره وضعیت این دو فیلم در گیشه چنین توضیح داد: هر دو این فیلمها در گیشه حضور موفقی داشتهاند؛ به ویژه در شهرستانها، اما در تهران فروش فیلم «شانس، عشق، تصادف» از «کالسکه» بهتر بوده است. درباره اکران شهرستانها هم باید بگویم که وقتی فیلمی ساخته میشود، برای تمام ایران تولید میشود؛ پس باید خواست تماشاگر شهرستانی هم در تولید مد نظر قرار گیرد. نکته دیگر اینکه در شهرستانها رقابت اکران همانند تهران وجود ندارد، پس با کمی مخاطبشناسی میتوان به موفقیتهای خوبی در شهرستانها دست یافت. این اقدام هم به هیچ وجه مذموم نیست، بلکه کاملاً پسندیده است، زیرا به اقتصاد سینما کمک میکند.
وی درباره این دو فیلم گفت: هر فیلمی در سینما دارای مخاطبان خاص است، زیرا ممکن است برخیها فیلمهای دینی یا دفاع مقدسی را بپسندند و عدهای دیگر با فیلمهای اجتماعی ارتباط برقرار کنند، ولی درباره سینمای بدنه که اقتصاد سینما را تأمین میکند، باید بگویم که ژانر کمدی توانسته یکی از گونههای پرمخاطب سینما باشد که نمیتوان آن را نادیده گرفت. در این راستا من سعی کردم که دو فیلم اخیرم را در این حوزه تولید کنم تا بتوانم به نوعی بنا به خواست تهیهکننده بخش خصوصی فیلم کاری در جهت رونق اقتصاد سینما تولید کنم.
معیریان در پاسخ به این سؤال که حضور حمید عسگری به عنوان بازیگر نخست چگونه رخ داده است؟ آیا حضور وی تنها برای به دست آوردن گیشه بوده است؟ تصریح کرد: مگر میشود فیلمی ساخته شود و در آن به گیشه توجه نداشت، زیرا اگر غیر از این اندیشیده شود، آن فیلم در تعریف سینما نمیگنجد، اما همین اندازه میدانم که حمید عسگری توانست به خوبی از عهده نقشش برآید. در ضمن حضور وی به عنوان خوانندهای محبوب بر روی فروش خوب این کار تأثیر مثبت داشته است. نکته دیگر اینکه من از مدتها قبل صحبتهایی با حمید عسگری داشتم تا همکاری با وی داشته باشیم که خوشبختانه این خواسته محقق شد.
وی در جواب برخی نقدها که این فیلم را مخالف سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی میدانند و معتقدند که در «شانس، عشق، تصادف» پوشش و روابط غربی تبلیغ می شود، گفت: درباره هر فیلم سینمایی ممکن است نقدهای مختلفی انجام شود، اما همین اندازه میگویم که در این کار من چیزی جدا از جامعه نشان ندادهام که آن را بخواهم خارج از عرف و آنچه در جامعه است تصویر کنم. در این کار پوشش و رفتار بازیگرها تماماً منطبق به آنچه است که در جامعه میبینیم، حتی در این کار به نظر من در بحث حجاب ما بسیار بهتر است آن چیزی که در جامعه وجود دارد، عمل کردهایم. مطلب دیگر اینکه وقتی فیلمی اکران میشود این کار از وزارت ارشاد مجوز ساخت و نمایش پیدا کرده است؛ بنابراین وقتی به این کار مجوز داده میشود یعنی از ایراداتی که بیان شده، عاری است.
وی در پایان تصریح کرد: من به عنوان فیلمساز از آنچه در پیرامونم اتفاق میافتد، الهام میگیرم و هیچ کاری به جز آنچه قانون کشورم تأیید کرده نمیسازم؛ بنابراین نه در این فیلم بلکه در تمام کارهایم معتقد به ساخت فیلم بر مبنای اصول اسلامی – ایرانی هستم.