کد خبر: 2780950
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۶
معاونت نظارت و پایش محیط زیست استان تهران:

میزان سلامت سالانه هوای تهران بهبود پیدا کرده است

گروه سلامت: میزان سلامت سالانه هوای تهران با ورود بنزین‌های با کیفیت و اجباری شدن استاندارد یورو۴ برای خودروهای نو نسبت به سال گذشته تغیر چشمگیری داشته است.

محمد رستگاری، معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از بهبود میزان سلامت سالانه هوای تهران خبر داد و عنوان کرد: در سال جاری تعداد روزهای ناسالم هوای تهران98 روز بوده است که نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته که 135روز بود، به کمک بهبود تغیر کیفیت سوخت و اجباری شدن استاندارد یورو 4 برای خودروهای تازه تولید شده 37 روز دارای هوای ناسالم به سالم تبدیل شد.

وی افزود: این رقم گرچه امیدوار کننده و چشمگیر بوده، اما کافی نیست و باید با همکاری نهاد های مختلف از تعداد روزهای ناسالم کاست و بر روزهای سالم افزود. از سوی دیگر باید شرایط اقلیمی تهران را مد نظر قرار داد نباید انتظار داشت که تهران مانند شهر های کوهستانی همیشه دارای هوای پاکی باشد بلکه باید میزان آلودگی را از بحرانی شدن دور نگه داشت.

گشت های شبانه پایش و کنترل آلودگی، صنایع آلاینده را در اختیار دادگاه می‌نهد
رستگاری همچنین به وظایف نظارتی ارگان متبوع خود در رابطه با کنترل هوای تهران و برخورد با مراکز صنعتی آلاینده پرداخت و اظهار داشت: از نظر کنترل آلودگی کار روزانه این مرکز اندازه گیری و سنجش میزان آلودگی هوا است که در 24 ساعت شبانه روز این امر محقق می شود از سوی دیگر این مرکز یکسری وظایف نظارتی و عملیاتی نیز دارد از جمله برخورد با منابع آلوده کننده هوا  است؛ در این راستا گشت های روزانه نظارت و پایش را که از گذشته وجود داشته، ادامه داده و از اول دی ماه گشت ها و پایش های شبانه نیز به آن اضافه شده اند.

وی ادامه داد : یکی از دلایل افزودن گشت های شبانه این بود که ساعات غیر اداری نوعی احساس امنیت را برای برخی  صاحبان مراکز صنعتی ایجاد کرده است چنان که بتوانند با هر روشی کار کنند. در پی این گشت های شبانه  بسیاری از مراکز صنعتی مورد بازدید قرار گرفتند و برای متخلفان اخطاریه ای صادر و جهت برخورد به مراجع قضایی معرفی شدند همچنین تعدادی از این واحد های صنعتی به بیرون از تهران انتقال یاتند.

شرایط اضطرار و هشدار اعلام آمادگی دستگاه ها برای حفظ سلامت مردم است
رستگاری هچنین در پاسخ به این سؤال که وظیفه معاونت نظارت و پایش محیط زیست در زمان بحران چیست عنوان کرد: بر اساس ماده 7 قانون جلوگیری از آلودگی هوا شیوه نامه ای برای مواقع اضطرار وجود دارد این  شیوه نامه، جلسات کمیته اضطرار را با حضور دستگاههای مختلف از جمله استاندار و مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران، نماینده وزارت خانه های بهداشت و صنعت، معدن وتجارت، نیروی انتظامی تهران بزرگ شهرداری، صدا و سیما، خبرگزاری جمهوری اسلامی و جمعیت هلال احمر تشکیل می دهد که براساس میزان تداوم و پایداری غلظت آلاینده ها طی 24 تا 48 ساعت وظایف دستگاههای مختلف را برای انجام اقدامات پیشگیرانه در راستای حفظ سلامت مردم،مشخص می کند. در سال جاری تنها دوبار این کمیته در پاییز تشکیل جلسه داد خوشبختانه امسال میزان آلودگی هوا به حدی نبوده است که به شرایط بحرانی رسیده و تشکیل کمیته اضطرار را موجب شود.

وی تصریح کرد: شرایط هشدار و اضطرار نوعی اعلام آمادگی دستگاهها در حین بیشتر شدن وضعیت آلودگی هواست و در واقع شرایطی هستند که تکالیف دستگاهها را مشخص می کند.

لزوم اطلاع رسانی بیشتر به مردم و دخیل کردن آنان در کنترل آلودگی هوا
معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران در پایان خاطر نشان کرد: مرکز کنترل و پایش هوا شاخص ها و سنجه های هوای تهران را امسال اندازه گیری بر طبق سنوات گذشته اندازه گیری کرده و اطلاع رسانی مطلوبی هم در این زمینه داشته است و از برخی ظرفیت های اطلاع رسانی هم استفاده شده است مردم خوشبختانه با بحث آلودگی هوا آشنا شده و از شاخص های آن هم آگاهی دارند، اما این کافی نیست نهاد های دیگر نیز که به صورت سنتی با مردم در ارتباط اند باید وارد این کار شوند تا بتوان با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مردم را هرچه بیشتر در زمینه پایین آوردن میزان آلودگی هوا دخیل کرد.

احمد
|
-
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ - ۱۴:۵۰
0
0
خدا رو شکر
امیدواریم
امسال بارون و برف در تهران کمتر از پارسال بود و طبیعتا اگه اینجوری بود، آمار از 98 هم کمتر می شد
captcha