حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به امضای تفاهمنامه حمایتهای بیمهای از فعالان قرآنی، گفت: این تفاهمنامه روز گذشته، 12 بهمنماه در محل صندوق اعتباری هنر و با حضور مدیرعامل این صندوق به امضاء رسید.
پایان توقف بیمهای فعالان قرآنی
وی در ادامه با بیان اینکه بیمه فعالان قرآنی از قبل دچار وقفهای شده بود و بیمه تکمیلی نیز به طور کلی قطع شده بود، گفت: بعد از اینکه مدیرعامل صندوق اعتباری هنر تغییر کرد، مدیر جدید توقفی را در همه فعالیتها و از جمله حوزه فعالان قرآنی ایجاد کرد.
آغاز فعالیتهای گذشته با امضای تفاهمنامه
حشمتی با اشاره به اینکه بعد از این تفاهمنامه تقریباً تمام فعالیتهایی که در گذشته بوده است مجدداً برقرار شده و موانع این کار برطرف شده است، افزود: ثبت نام برای اضافه شدن به فهرست فعالان قرآنی که مشمول حمایتهای بیمهای میشوند قرار بود از اول بهمن ماه آغاز شود اما به دلیل اینکه این تفاهم نامه روز 12 بهمن ماه به امضا رسیده، عملاً ثبت نام از بعد از این تفاهم نامه و همزمان با آغاز دهه فجر آغاز شده است. بعد از پایان ثبت نام نیز فهرستی از افراد تهیه و معرفی خواهند شد.
معرفی فعالان قرآنی براساس ضوابط خاص
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: ضوابط و آییننامهای برای این کار در نظر گرفته شده و قبل از این به استانها نیز ابلاغ شده است، که معرفی افراد برای حمایتهای بیمهای براساس این ضوابط خواهد بود.
تأیید نهایی افراد توسط معاونت
حشمتی با اشاره به اینکه پس از ثبت نام فهرست افراد برای تأیید نهایی در اختیار معاونت قرآن و عترت قرار خواهد گرفت، بیان کرد: ثبت نام از طریق سایت صندوق اعتباری هنر (http://www.honarcredit.ir/) خواهد بود که از روز گذشته نیز آغاز شده است.
بیمه تکمیلی فعالان قرآنی
وی گفت: در زمینه بیمه تکمیلی نیز صحبتهایی شده است و مقرر شده است تا خود بیمهشونده درصدی را پرداخت کند و درصدی را نیز کارفرما که معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد است، پرداخت خواهد کرد تا بیمه تکمیلی فعالان قرآنی نیز صورت بگیرد.
تولید محصولات فاخر قرآنی
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد بیان کرد: در این تفاهمنامه به موارد دیگری همچون تولیدات محصولات فاخر قرآنی که صندوق اعتباری هنر به آن تمایل دارد، اشاره شده است. در کنار این نیز ارائه برخی خدمات به فعالان و پیشکسوتان قرآنی در نظر گرفته شده است که قرار شد تا این خدمات تعریف شوند و از طریق این صندوق صورت بگیرد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین تصریح کرد: با کمک صندوق هنر طرحهایی را برای تولید محصولات قرآنی در قالبهای هنری و تولید بازیها و نرمافزارهای قرآنی به اجرا خواهیم گذاشت که در این عرصه، محتوا را معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه خواهد کرد تا با حمایتهای مالی بخشهای اقتصادی بتوانیم به تولید این محصولات و رفع نیازهای جامعهمان مطابق با شأن نظام جمهوری اسلامی ایران بپردازیم.
حشمتی در ادامه با تأکید مجدد بر اینکه اجرایی شدن ثبت نام فعالان قرآنی برای استفاده از خدمات بیمهای باید از ابتدای بهمن ماه صورت میگرفت، گفت: با توجه به تأخیری که در امضای تفاهم نامه به وجود آمد این ثبت نام نیز به بعد از امضای تفاهمنامه موکول شد.
تصمیم دولت برای تشکیل صندوق جداگانه ویژه فعالان قرآنی
یادآور میشود غلامرضا خلیلارجمندی، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در نشست روز گذشته با معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، که مشروح آن بر روی پایگاه اطلاعرسانی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد قرار گرفته است به تصمیم دولت برای تشکیل صندوق اعتباری جداگانه برای حمایت از فعالان قرآنی اشاره کرده و گفته است؛ در ابتدای کار دولت جدید تصمیم بر این گرفته شد که صندوق اعتباری جداگانهای برای حمایت از فعالان قرآنی در نظر گرفته شود که تعیین سازوکارهای آن شروع شده و کارشناسان مربوطه در حال مطالعه آن هستند، اما تا زمانی که آن صندوق آماده شود وظیفه ما بود که به این موضوع اهتمام داشته باشیم.
وی با بیان اینکه به دلیل توقفی که به وجود آمد، بیمه تامین اجتماعی هیچ فردی که تحت بیمه فعالان قرآنی قرار داشت قطع نشد، ادامه داد: اعتقاد جدی صندوق اعتباری هنر ارائه خدمات به فعالان قرآنی است و ما باید برای این گروه یک فضای بهتر و با طراوت را در نظر بگیریم.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: با توجه به فضای موجود در سطح جهان در رابطه با قرآن و عترت، ما با کمک معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1394 در این حوزه چند محصول جدید در قالبهای آی تی، فیلم کوتاه و انیمیشن و همچنین چاپ و نشر ارائه خواهیم داد.
خلیل ارجمندی افزود: از فردا کارگروه مشترکی میان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق اعتباری هنر ایجاد میشود تا مسایل مختلف میان آنها مورد بحث قرار گرفته و اجرایی شوند.