کد خبر: 2802870
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۶
رضا صابری:

رونق تولید نمایش‌های دینی نیاز به جذب سرمایه خارج از بدنه تئاتر دارد

گروه هنر: تئاتر هنر هزینه‌بری است و با توجه به افزایش حجم تولیدات نمی‌توان تماماً آن را وابسته به دولت و بودجه ناچیز فرهنگی و هنری دانست؛ برای رونق تولید تئاتر به‎ویژه با موضوعات فاخر ارزشی نیاز به جلب مشارکت و جذب سرمایه خارج از بدنه تئاتر داریم.

رضا صابری، نویسنده و کارگردان تئاتر، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: اختصاص بودجه کم برای جشنواره «تئاتر فجر» تنها یکی از مشکلات موجود بر سر راه این رویداد بزرگ نمایشی است که تأثیر بیشتر آن بر بعد کمّی جشنواره است و موجب می‌شود که از آثار کمتری در جشنواره به ویژه از گروه‌های خارجی برای اجرا دعوت شود.
وی گفت: مشکل اصلی جشنواره حتی با فرض افت کمّی آثار شرکت‌کننده در آن، عدم تأمین مناسب و مجتمع فضاهای نمایشی است؛ فضاها و سالن‌هایی که احداث و تجهیز آنها نیاز به زمان مناسب و بودجه کافی دارد که می‌توان در یک بازه زمانی نسبتاً طولانی به انجام برسد بدون آنکه برای تأمین این بودجه خواسته باشیم از نقدینگی موجود در بخش‌های دیگر نیز استفاده کنیم.
صابری تصریح کرد:  بخشی از آثار نمایشی ویژه جشنواره تولید و برای نخستین‌بار در این رویداد تئاتری به نمایش درمی‌آیند اما بخش اعظم آثار شرکت‌کننده در جشنواره مانند همه جای دنیا پس از پشت سرگذاشتن اجرای موفق عمومی، شانس حضور در فستیوال را پیدا می‌کنند، با این فرض چرا در جشنواره امسال شاهد تنوع مورد انتظار  در گونه‌های نمایشی نبودیم؟ این مسئله بدان دلیل است که اساساً در طول یک سال کاری نمایشی، سیاستگذاری در زمینه تولیدات فاخر نمایشی و سرمایه‌گذاری برای آن صورت نمی‌گیرد.
وی ادامه داد: هر ساله دم از  تلاش برای تحقق تئاتر خصوصی می‌زنیم که از نظر علمی هم درست است چرا که تئاتر با توجه به هزینه‌های جاری آن به ویژه در چرخه تولید، نمی‌تواند متکی تام و تمام به دولت و بودجه ناچیز فرهنگی و هنری باشد اما عملاً تلاشی در این زمینه صورت نمی‌گیرد، برای جذب سرمایه و حامی مالی در زمینه تولید تئاتر هیچ دستورالعمل کارشناسی وجود ندارد تا مثلاً به سبک و سیاق سینما، یک تئاتر علاوه بر تأکید بر وجوه فنی و تکنیکی خود ، مبلغ مختصات و ویژگی‌های یک جریان اقتصادی و یا یک کالای تجاری باشد.
این پیشکسوت تئاتر در پایان گفت: این مسئله ناشی از  فرهنگسازی نادرستی است که در زمینه تئاتر وجود دارد به این معنی که تئاتر نیز می‌تواند محمل خوبی برای بسیاری از تغییرات و تحولات فرهنگی،اجتماعی و حتی سیاسی باشد و کافی است با معرفی درست آن به افراد، تشکل‌ها و جریان‌هایی که تا اندازه زیادی با آن غریبه هستند، در صورتی که محتوای اثر نمایشی همسو با منظر و دیدگاه آنها به مسائل گوناگون باشد، شرایط پیش آید که سرمایه‌گذاری خارج از بدنه تئاتر در بهبود اقتصاد تئاتر را شاهد باشیم.

captcha