ناصر شوشتریزاده، نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت در مدینه منوره، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به حضور زائران از ملیتها و قومیتهای مختلف در عمره مفرده و وجود برخی ویروسها که شاید برای این زائران آسیبرسان نباشد اما برای سایر زائران بیماریزا است، گفت: به همین دلیل بهترین راه برای پیشگیری از بیمار نشدن زائران طی حضور در مکه و مدینه این است که زائران بهداشت فردی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: زائران وقتی به هتل باز میگردند حتماً باید دستهای خود را بشورند اگر این مسئله ساده را رعایت کنند و از دست دادنها و روبوسیکردنهای بیمورد و خرید مواد غذایی از بیرون هتل خودداری کنند قطعاً بسیاری از بسیاری مشکلات ویروسی و سرماخوردگی جلوگیری میشود.
نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت در مدینه منوره از انجام روزانه هزار و 100 ویزیت در مطبهای داخل هتلها خبر داد و گفت: یک پزشک نیز در ایستگاه بینراهی جده مستقر است و در مسجد شجره نیز یک آمبولانس با تیم فوریتهای پزشکی مستقر شده تا در صورت بروز مشکل خدمات پزشکی به زائران ارائه شود.
وی در پاسخ به این سؤال که در عمره دوره قبل شاهد برخی برخوردها از سوی مسئولان عربستانی با درمانگاههای ایرانی مستقر در هتلها بودیم، آیا در سال جاری نیز چنین برخوردهایی اتفاق افتاده است، گفت: در سال جاری چون با رعایت احتیاط کار را شروع کردیم و به گستردگی سال گذشته اقدامات آغاز نشد، اگرچه در همه شش مطب همان نیروهای تخصصی و امکانات وجود دارد اما تا کنون مشکلی بروز نکرده است.
کاهش خرید سوغاتیهایی که از نظر بهداشتی مشکلدا هستند
شوشتریزاده از کاهش خرید سوغاتیهایی که از نظر بهداشتی مشکلدارند خبر داد و گفت: زائران در این خصوص آگاهیهای لازم را پیدا کردهاند و کمتر به دنبال لوازمی هستند که از نظر بهداشتی مورد تأیید نیست.
بیماری خاصی در عربستان سلامتی زائران ما را تهدید نمیکند
وی در ادامه عنوان کرد: عربستان همچنان مانع ورود زائران از کشورهایی که در آنها بیماری ابولا وجود دارد، میشود و بیماری خاصی اکنون در عربستان وجود ندارد که سلامتی زائران ما را تهدید کند.
نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت در مدینه منوره با اشاره به نظارت این مرکز بر بهداشت هتلها و آشپزخانههای مرکزی در مدینه گفت: کارشناسان بهداشتی ما بر کل مسائل بهداشتی هتلها از نحوه ارائه غذا تا نظافت هتلها، شستوشوی ملافهها و حتی نحوه تهیه آبی که برای استحمام در هتلها استفاده میشود نظارت دارند و تاکنون مشکل خاصی از نظر بهداشتی در هتلها وجود نداشته و موارد جزئی هم تذکر داده و اصلاح شده است.
وی اعلام کرد: در حال حاضر در مدینه یک تیم 40 نفره شامل پزشک عمومی، پزشک متخصص، پزشک زنان، پزشک داخلی، پرستارهای خانم و آقا، تکنسینهای فوریتهای اورژانس، پزشکان رابط بین مرکز پزشکی و بیمارستانهای سعودی و کادر اداری مستقر هستند.
2 زائر ایرانی در بیمارستانهای مدینه بستری هستند
شوشتریزاده افزود: طی مدت برگزاری عمره تعدادی از زائران ایرانی در بیمارستانهای مدینه بستری شدند که نیاز به عمل جراحی داشتند از جمله بیماران قلبی، ترومایی و شکستگی که اقدامات لازم برای آنها انجام و مرخص شدند و در حال حاضر دو بیمار بستری در بیمارستانهای مدینه داریم که به زودی مرخص میشوند.
وی در پایان سخنانش به زائران توصیه کرد نکات بهداشتی را جدی بگیرند و منتظر نشوند تا بیمار شوند و بعد درمان کنند بلکه از بیماری پیشگیری کنند به ویژه سالمندان و افرادی که بیماری مزمن دارند استراحت بیشتری داشته باشند تا آمادگی جسمانی آنها برای انجام مناسک عمره حفظ شود و در صورتی که داروی خاصی مصرف میکنند حتماً داروی خود را بدون نگرانی به عربستان بیاورند چرا که به جز داروهای مخدر بقیه داروها هیچ ممنوعیتی ندارند.