حسن علیمردانی، تهیهکننده سینما در حاشیه برگزاری سی و سومین جشنواره فیلم فجر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره کیفیت فیلمهای حاضر در جشنواره اظهار کرد: من تا به امروز آن چنان چیز خاصی در جشنواره فجر ندیدهام و به نوعی میتوانم بگویم که مجموع کارها از ساختاری ضعیف و خسته کننده بهره بردهاند. حتی میتوان گفت که در برخی فیلمها فراموش شده است که آثار در جشنواره سینمایی حضور دارند، نه رویدادی مستند.
وی افزود: ضعف وارد بر فیلمهای جشنواره دو دلیل مهم دارد؛ اول آنکه آثار به شدت در بحث فیلمنامه ضعیف هستند، یعنی که اصل درام در فیلمها نادیده گرفته میشود. در ضمن پایانبندی که برای فیلمها انتخاب میشود به هیچ وجه راضی کننده نیست. مطلب دیگر مربوط به انتخابهای هیئت انتخاب جشنواره است؛ چون وقتی این هیئت آثار بزرگان را رد میکند، این توقع ایجاد میشود که فیلمهای خوبی را شاهد باشیم، اما در واقع چنین خواستهای روی نمیدهد.
این کارگردان در بخش دیگری از سخنانش درباره مضامین مندرج در فیلمها گفت: متاسفانه در جشنواره فجر کمتر میتوان موضوعات اخلاقی و دینی را مشاهده کرد. به نوعی میتوان گفت مضامین مورد نظر از اکثر تولیدات سینمایی رخت بسته است. این ضعف نیز از فیلمسازان نیست، بلکه از سیاستگذارانی است که برای سینما خط مشی تعیین میکنند.
تهیهکننده فیلم «ساکن خانه چوبی» ادامه داد: اگر مسئولان سینمایی سیاستی را به عنوان خط مشی در اختیار سینماگران قرار دهند، دیگر این وضعیت پیش نمیآید که ما جشنوارهای داشته باشیم که برخی به واسطه مضامین مندرج در آن، جشنواره را دوست نداشته باشند. با این توضیح متوجه میشویم که این گونه به نظر میرسد که خود مسئولان از نمایش چنین فیلمهایی رضایت دارند.
وی در پایان بیان کرد: جشنواره فجر در اصل اتفاق مثبتی در سینمای کشورمان است، بنابراین به بهانه دوری از ارزشهای دینی نباید آن را محکوم کرد، بلکه باید زمینهای فراهم آورد تا آثار به سوی مضامین مورد نظر هدایت شوند.