بهمن بهمنی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به این پرسش که جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان که از ماههای گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است منجر به چه نتایح عملیاتی در حوزه ازدواج میشود، گفت: این جشنواره در نظر دارد تا با درگیر کردن تمام سازمانها و مؤسسات دولتی و خصوصی در ایجاد کردن شرایط ازدواج برای کارمندان خود به فرایند ازدواج سالم و موفق سرعت ببخشد.
وی با بیان اینکه جشنواره ملی ازدواج از بهترین تئاترها، فیلم، کتاب و... که با محوریت ازدواج باشد حمایت میکند تصریح کرد: این جشنواره در تلاش است برای اولین بار در تاریخ فرهنگی کشور، برای تولید آثار برتر و مراجعه به این آثار انگیزه ایجاد کند.
آسیب امروز: مدعی فراوان و خروجی اندک
وی یکی از متغیرهای مؤثر در ازدواج سالم و شکل گیری خانوادههای پایدار و متعالی را فضای فرهنگی جامعه دانست و گفت: در سال 92 کتابی که بتواند در زمینه ازدواج و خانواد شایسته تقدیر خاص شود با این همه مدعی فرهنگی، وجود نداشت و این امر یک آسیب جدی فرهنگی محسوب میشود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: امروز سبک زندگی خانوادههای کرهای از تلویزیونهای خانگی ما ترویج میشود، در حالی که ما محصول داخلی ممتازی در این زمینه نداریم و یا آثار برتر برای عموم مردم بازنمایی و معرفی نمیشوند.
بهمنی با تأکید بر اینکه جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان وزن فرهنگی بالایی خواهد داشت گفت: جشنواره درصدد است با انتخاب کتاب، نمایشنامه، داستان، موسیقی در زمینه ازدواج و الگوهای زناشویی موفق عرصههای فرهنگی را فعال و افراد را با فعالیت این نهادها آشنا کنیم.
وی ابراز امیدورای کرد که روزی همچون جشنواره فجر، جشنوارهای نیز در خصوص ازدواج جوانان داشته باشیم تا افراد با محصولات جدید در این زمینه که میتواند به کمک آنان بیاید بیشتر آشنا شوند.
برای هزینههای بجا انتقاد نکنیم
مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان معتقد است؛ در این زمینه باید هزینه شود و در جایی که هزینهای به درستی صورت میگیرد انتقاد جایز نیست.
بهمنی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا مطالبهگری وزارت ورزش و جوانان آنچنان قوی نیست که منجر به نتیجههای عملیاتی مطلوب در زمینه ازدواج جوانان شود اظهار کرد: وظیفه این وزارتخانه رصد فعالیت سایر سازمانها و مطالبهگری از آنان است و در این زمنیه نیز بسیار قدرتمند عمل میکند اما سازمانها نسبت به موضوع جوانان بعضا بی توجه هستند.
وی ادامه داد: دستگاهها گاهی در ارائه گزارش عملکرد خود در حوزه جوانان دست به جعل گزارش میزنند و یا بیان میکنند که حوزه جوان نیز همچون حوزه خردسال و سالمند است و نیازی به توجه دو چندان ندارد. در مبارزه انتخاباتی توجه به مسائل جوانان در صدر اهمیت قرار میگیرد اما در عمل بازخورد جدی مشاهده نمیشود.