حجتالاسلام حسنزاده، مدیرعامل مؤسسه امیرالمومنین(ع) کاشان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اعلام این خبر گفت: با پایان یافتن حفظ خطبههای نهجالبلاغه حضرت علی(ع)، حفظ حکمتهای این کتاب شریف توسط موسسه امیرالمومنین(ع) کاشان از امروز، 25 بهمنماه در نخستین مدرسه شبانهروزی حفظ یکساله قرآن و نهجالبلاغه کشور در این شهرستان آغاز شد.
وی در ادامه گفت: شرکتکنندگان، دوره اصلی حفظ خود را از روز شنبه 11 مردادماه آغاز و در تاریخ 10 مهرماه در مدت 50 روز حافظ کل نامههای نهجالبلاغه شدند و همچنین حفظ خطبههای نهجالبلاغه را از یکشنبه 13 مهرماه آغاز که درمدت 4 ماه و در روز چهارشنبه 22 بهمن ماه به پایان رساندند وهم اکنون مشغول به حفظ حکمتهای نهجالبلاغه شده اند.
مدیرعامل مؤسسه امیرالمومنین (ع) کاشان در خصوص جزئیات برنامه روزانه طرح حفظ یکساله نهج البلاغه تصریح کرد: رهپویان علوی هر روز در نوبت صبح، 6 ساعت آموزشی حضور در کلاس را دارند که شامل تحویل صفحات جدید، مرور 10 درس قبل از صفحات جدید و دوره اجزای گذشته است که همراه با ترجمه و تفسیر است.
حجت الاسلام حسنزاده افزود: رهپویان علوی در بعد از ظهرهر روز استماع صفحات جدید، حفظ و مباحثه را دارند که علاوه بر برنامه روزانه، در طول هفته در کلاسهای اخلاق، امامشناسی و فصاحت نیز شرکت میکنند که همراه با برنامههای اردویی، فرهنگی و ورزشی است.
وی ایجاد تنوع در برنامه مدرسه شبانه روزی را از الزامات این طرح دانست و در خصوص جزئیات برنامههای اردویی که تاکنون برای حافظان اجرا شده است گفت: سفر زیارتی به شهر مقدس قم و مسجد جمکران و بازدید از کتابخانه آیت الله مرعشی، اردوی زیارتی آستان مقدس هلال بن علی(ع) در شهرستان آران و بیدگل است.
وی به دیگر برنامههای این موسسه اشاره کرد و افزود: بازدید از شهر تاریخی نوشآباد، اردوی زیارتی آقاعلی عباس(ع) در بادرود و... از جمله این موارد است، که حافظان علاوه بر برنامههای اردویی به صورت هفتگی برنامه ورزشی داشته و در برخی مراسم عمومی، ادعیه و مناجات و... موسسه نیز شرکت میکنند.
وی بابیان این مطلب که موسسه امیرالمومنین علیه السلام کاشان اولین موسسهای است که در کشور حفظ یکساله هر دو کتاب قرآن و نهج البلاغه را همراه با ترجمه و تفسیر به صورت شبانهروزی و به صورت مجزا برای آقایان و بانوان برگزار میکند گفت: همزمان با شروع به کار سال تحفیظی جدید در مدارس شبانه روزی حفظ یکساله قرآن و نهج البلاغه در تابستان 93، این شهرستان میزبان علاقهمندان از 24 استان کشور قرار گرفت.
حسنزاده در ادامه خاطرنشان ساخت: دوره آزمایشی از نیمه مرداد ماه به مدت یک ماه ادامه داشت که داوطلبان در دوره آزمایشی باید 2 جزء از نهج البلاغه را به صورت روزانه حفظ میکردند که همراه با کلاسهای ترجمه و تفسیر، فصاحت، اخلاق و برنامههای اردویی و فرهنگی بود که در پایان دوره آزمایشی از داوطلبان آزمون کتبی و شفاهی گرفته شد و افرادی که حد نصاب نمره را کسب نمودند به دوره یکساله حفظ یکساله نهج البلاغه ورود پیدا نمودند.
وی در ادامه اعطای گواهینامه پایان دوره، تجلیل از نفرات برتر و استعدادهای درخشان دوره و اعطای کمک هزینه سفر حج عمره و عتبات عالیات به نفرات برگزیده دوره را از مزایای این طرح عنوان کرد.
وی همچنین در خصوص هدف تشکیل مدرسه شبانهروزی حفظ یکساله نهج البلاغه در کاشان گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و تأکیدات ایشان در خصوص نهج البلاغه و به دنبال ابراز علاقه از سوی حافظان قرآن و علاقهمندان آشنایی به معارف اهل بیت(ع ) از سراسر کشور، این موسسه، اولین مدرسه شبانهروزی حفظ یکساله نهج البلاغه کشور را که به «شهر نهج البلاغه» معروف شده راهاندازی کرده است.
وی به مربیان این دورهها اشاره کرد گفت: منیره ناصریان حافظ کل قرآن و نهج البلاغه که مربیگری اصلی دوره شامل حسن حفظ، آموزش ترجمه و مفاهیم و فصاحت را برعهده دارد؛ طاهره دوست، مربی درس تفسیر، منصوره رجبی مربی کلاس امامشناسی و حجه الاسلام حسنزاده نیز درس اخلاق رهپویان علوی را برعهده دارند.