کد خبر: 2853954
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۰
مرادبیگی:

نگاه اسلام به زندانیان، تربیتی است/ وظیفه طلاب؛ احیای نفس خداجویانه مددجویان

گروه اجتماعی: مدیر حوزه علمیه ایلام با بیان اینکه نگاه اهل بیت و دین اسلام به زندان و زندانیان نگاه تربیتی است، گفت: وظیفه طلاب و روحانیان احیای ذات و نفس خداجویانه این مددجویان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از ایلام، حجت‌الاسلام والمسلمین وعد مرادبیگی، مدیر حوزه علمیه ایلام شنبه، 25 بهمن‌ماه در دیدار مدیر کل و رئیس اداره سلامت، اصلاح و تربیت زندان‌های استان ایلام، اظهار کرد: نگاه اهل بیت و دین اسلام به زندان و زندانیان نگاه تربیتی است.
وی با بیان اینکه از زمان‌های قدیم دشمنان اسلام برای زندان و زندانیان نقش‌های ضد دینی داشته‌اند، گفت: آشنا نمودن زندانیان با مسائل اعتقادی اهمیت فراوانی دارد و در این میان وظیفه طلاب و روحانیان احیای ذات و نفس خداجویانه این مددجویان است.
حجت‌الاسلام مرادبیگی مخاطب‌شناسی را برای ارتباط با زندانی و فراهم شدن زمینه اصلاح و تربیت ضروری برشمرد و افزود: داشتن اطلاعات کافی از وضعیت روانی مجرمان برای انجام امور اعتقادی ضروری است.
مدیر حوزه علمیه ایلام با بیان اینکه ظرفیت‌ها واستعداد انسان‌ها در ارتکاب جرم متفاوت است، گفت: برخی تحت توجهات الهی قرار گرفته و نیازی به تذکر ندارند و برخی به علت غفلت، نادانی و جهل مرکب گرفتار می‌شوند، لذا دین اسلام و شارع  جامعه اسلامی برای هر جرمی حد و حدودی در نظر گرفته است که حبس یکی از موارد بازدارنده است.
وی تأکید کرد: در زندان باید شخصیت زندانیان بازسازی و بازپروری شود تا در زمان حبس مقوله پشیمانی و عبرت‌آموزی مؤثر و درست اجرا گردد.
اکبر محبی، مدیرکل زندان‌های استان ایلام نیز در این دیدار به بیان ضرورت و اثربخشی فعالیت‌های فرهنگی-تربیتی پرداخت و اظهار کرد: طبق قانون وظیفه اجرای مجازات حبس از وظایف اصلی سازمان زندان‌هاست که در کنار آن اقدامات اصلاحی و تربیتی با رنگ و بوی فرهنگی و مذهبی به صورت تخصصی صورت می‌گیرد.
وی گفت: حضور طلاب و روحانیان در جمع زندانیان ضمن کاهش استرس و فشار روانی، کاهش جمعیت کیفری و همچنین ایجاد روحیه مضاعف در کارکنان، باعث می‌شود از نظرات کارشناسی و فنی آنها به منظور مرتفع نمودن نقاط ضعف بهره‌گیری شود.
مدیرکل زندان‌های استان ایلام در ادامه با اشاره به برنامه‌های تدوین شده فرهنگی از سوی سازمان زندان‌ها، بالا بردن سطح آگاهی دینی مدد جویان با برگزاری کلاس‌ها و اجرای برنامه‌های فرهنگی و دینی از اولویت‌های این سازمان برشمرد و افزود: این دستگاه قضایی با ایجاد ستاد اقامه نماز و دارالقرآن در ادارات کل و زندان‌های تابعه به اصلاح و تربیت مددجویان پرداخته و اجرای برنامه فرهنگی و اعتقادی با محوریت نماز و قرآن در سراسر زندان‌های کشور به طور جدی برگزار می‌شود.

captcha