کد خبر: 2860803
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۳
محمد رجبی:

بهره‌مندی از خاطرات، فرصتی برای دوباره زیستن است

گروه ادب: رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی بهره‌مندی از خاطرات دیگران را به منزله شریک شدن در تجربیات آنان و فرصتی برای زیستن دوباره برشمرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محمد رجبی، رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی، یکی از جذاب‌ترین زمینه‌های مطالعاتی را خواندن خاطرات دانست و گفت: جذابیت خاطره‌نویسی از سویی به خاطر لذت انسان از نقل و شنیدن داستان و از سوی دیگر به دلیل بهره‌مندی از اطلاعات مفید دیگران، به عنوان توشه حرکت به سوی آینده است.
رجبی با اشاره به اهمیت ثبت خاطرات گفت: انتقال تجربیات فردی، اجتماعی و کاری یک شخص که در حوزه‌های مختلف جامعه فعالیت کرده، بسیار ارزشمند و بااهمیت است. این خاطرات می‌تواند روشنگر راه آیندگانی باشد که هنوز بسیاری از اتفاقات را تجربه نکرده‌اند. افراد جامعه می‌توانند از این تجربیات معنوی استفاده کنند، از تکرار اشتباهات بپرهیزند و تجربیات آن را دستمایه کارهای بزرگتر کنند.
وی خواندن خاطرات دیگران را به «فرصت دوباره زیستن» تشبیه کرد و به ذکر نقل قولی از خواجه نصیرالدین طوسی در این باره پرداخت و افزود: به قول خواجه نصیر «انسان آرزو می‌کند که کاش دو بار به دنیا بیاید؛ یک بار برای کسب تجربه و دیگر بار، برای به کارگیری آن.» بهره‌مندی از خاطرات دیگران، به منزله شریک شدن در تجربیات آنان و فرصتی برای زیستن دوباره است.
این پژوهشگر به اهمیت بیان حقایق در ثبت خاطرات اشاره کرد و گفت: آنچه که خاطرات را ماندنی و تاثیرگذار می‌کند، بیان بی‌کم و کاست حقایق و انتشار بدون دستکاری آن است.
رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی، فعالیت نهاد کتابخانه‌ها را در برگزاری جشنواره خاطره‌نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه‌ها حرکتی مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: هر یک از افراد شاغل جامعه در طول زمان فعالیت خود شاهد اتفاقات تلخ و شیرین فراوانی است که کوچکترین اثر ثبت و انتقال آن، بهره‌گیری از تجربیات توسط سایر همکاران و ایجاد امکان مقایسه میان موقعیت‌های مشابه یا متفاوت کاری است.
این مقایسه باعث می‌شود که فرد شاغل در یک جامعه کاری، روش‌های متفاوت و موفق دیگر همکاران را در اختیار داشته باشد و انجام همه کارها با اتکا به ابتکار شخصی صورت نگیرد.

captcha