به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، استاد مرحوم «شحات محمد انور» در ۱۵ سالگی قرآن را در همه روستاهای شمال مصر با دستمزد کمی میخواند و در این دوران بود که به شهرت خوبی دستیافته بود و از جاهای مختلف برای قرائت از او دعوت میکردند.
پس از شهرتش در سال ۱۹۷۵ همکاری خود را با رادیو مصر آغاز کرد و در طول عمر خود برای ترویج قرائت قرآن به بسیاری از کشورهای جهان سفر کرد.
او در ماه رمضان از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۶ بارها از طرف وزارت اوقاف مصر و بسیاری از اوقات به دعوتهای خصوصی میلیونها نفر از دوستداران قرآن در خارج مصر (لندن، لوس آنجلس، آرژانتین، اسپانیا، فرانسه، برزیل، کشورهای حاشیه خلیج فارس، نیجریه، زئیر، کامرون و بسیاری از کشورهای آسیائی چون ایران) به قرائت قرآن پرداخت.
تأثیرگذارترین قاری بر قاریان ایرانی است به طوری که کمتر قاری ایرانی را میشناسیم که از تلاوتها و سبک و هنر این استاد بزرگ در تلاوت قرآن تأثیر نپذیرفته باشد.
شاید خیلیها رمز و راز این تأثیرگذاری را در آرامشی که در تلاوتهای این استاد مشهود است جستجو کنند اما تسلط و آشنایی فوقالعاده این استاد بر مبانی و اصول موسیقی و حتی استفاده از بعضی از گوشهها و ردیفهای موسیقی ایرانی در تلاوت خود از نکاتی است که باعث شده او در بین قاریان ایرانی محبوب باشد.
تلاوت سوره طه، آیات 1 تا 52 با صدای مرحوم شحات محمد انور
محتوای سوره طه
این سوره در مکه نازل شده و 135 آیه دارد. محتواى این سوره نیز همانند سایر سورههاى مکى است که بیشتر سخن از مبدأ و معاد مىگوید و نتایج توحید و بدبختیهاى شرک را برمىشمرد.
در این سوره اشاره کوتاهى به عظمت قرآن و بخشى از صفات جلال و جمال پروردگار است. بیش از هشتاد آیه این سوره به بیان داستان موسى(ع) میپردازد؛ از آن زمان که به نبوت مبعوث شد و سپس با فرعون جبار به مبارزه برخاست و پس از درگیریهاى فراوان او با دستگاه فرعونیان و مبارزه با ساحران و ایمان آوردن آنها خداوند به صورت اعجازآمیز فرعون و فرعونیان را در دریا غرق کرد و موسى و مؤمنان را رهایی بخشید.
در ادامه ماجراى گوسالهپرستى بنىاسرائیل و درگیرى هارون و موسى را با آنها بیان مىکند.(تفسیر نمونه، ج 13، ص 154)
تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سهشنبه، جمعه یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوتهای ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای ایکنا قرار میگیرد.