کد خبر: 2897142
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۴
رئیس جمهور:

دولت نیازمند نظریه‎پردازی حوزه در عرصه‎های مختلف است

گروه حوزه‎های علمیه: رئیس جمهور در جمع طلاب و فضلای حوزه تاکید کرد: وظیفه اول نظریه‎پردازی حوزه در عرصه‎های مختلف علمی و فرهنگی و اجتماعی و سیاسی است.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) حسن روحانی شب گذشته، 6 اسفند ماه در مراسمی در جمع طلاب حوزه که در فیضیه برگزار شد گفت: به طور کلی در رابطه با حوزه و دولت دو وظیفه بسیار بزرگ بر عهده حوزویان است که باید به این دو رسالت مهم توجه شود.

رییس جمهور تصریح کرد: وظیفه اول نظریه‎پردازی حوزه در عرصه‎های مختلف علمی و فرهنگی و اجتماعی و سیاسی است و حوزه باید استقلال خود را از هر دولتی حفظ کند،زیرا اگر این استقلال حفظ نشود مردم ما از حوزه سوال خواهند پرسید.

وی گفت: افتخار من این است که بهترین لحظات عمر خود را در حوزه علمیه قم و مدرسه فیضیه گذارندم واگر همین الان به من بگویند که چه کاری را بیشتر دوست داری قطعا به آنها می‎گویم که دوست دارم باز به درس و بحث حوزوی خود برگردم.

نیازمند نظریه‎پردازی حوزه هستیم

روحانی بیان کرد: باید به عرصه نظریه‎پردازی حوزویان نگاهی جدید بیاندازیم باید به یاد بیاوریم که چگونه آرای بزرگان حوزه در مشروطه با گذشت صد سال هنوز قابل تامل و نو است.

وی گفت: باید به بزرگانی مثل شهید مدرس نگاه کنیم که با نگاهی نو به عرصه فقه و حوزه قضایی با نظریه امر به معروف و نهی از منکر مشکل دادگاه‎ها و قضاوت را حل کردند و یا فرمودند که باید کتب خارجی به زبان فارسی ترجمه شود و در اختیار طلاب نیز قرار گیرد و ایشان باب بسیاری از علوم جدید را به حوزه ما بازکردند.

رییس جمهور بیان کرد: نظریه انقلاب اسلامی و همچنین آرا و نگاه نو شهید بهشتی بود که باعث شد که نظام متحول اسلامی در قالب یک نظریه جامع شکل بگیرد و امام راحل با این اندیشه نو بسیاری از ابواب فقهی را از درون همین حوزه در یک شکل جدید اجتهادی به دنیای اسلام عرضه کنند.

وی گفت: امام راحل راه اجتهاد نو و جدید را به همه ما نشان داد و حوزویان را در مسیری تازه قراردادند که امروز شاهد آن هستیم.

رییس جمهور اظهارکرد: حوزویان باید مشکلات اقتصاد و اجتماع و فرهنگ و بانکداری و... را با استفاده از تفکرات ناب اسلامی و فقهی حل کنند. امروزه در حوزه سیاست خارجی و مسایل بسیار مهم و استراتژیک کشور دارای مشکلاتی هستیم که باید حوزه آنها را حل کند.

روحانی بیان کرد: دومین وظیفه حوزه شکل رابطه با حکومت و مردم است. هیچ چیزی جای تبلیغ چهره به چهره را نمی‎گیرد و امروزه در همه حوزه‎ها به روشنگری روحانیت و مراجع عظام نیازمندیم و حوزه باید شرایط و لوازم این ارتباط را برای مردم تبیین کند.

وی گفت: امروز شرایط سختی بر دنیای اسلام تحمیل شده است و در شرایطی که همه سعی می‎کنند از اسلام چهره‎ای خشن نشان دهند ولی نگاه اعتدالی جمهوری اسلامی که برگرفته از سنت اصیل اسلامی است دنیا را به این سمت متوجه کرد.

وی اظهارکرد: کاری کردیم که در سازمان ملل پیشنهاد ما به عنوان جهان بدون خشونت به اجماع رسید و چند کشوری که به دنبال مخالفت با این طرح ایران بودند به دلیل اینکه توان مبارزه با این منطق را نداشتند منزوی شدند.

شئون امر به معروف

رییس قوه مجریه کشور در پاسخ به خواسته رییس حوزه علمیه در خصوص اهتمام به امر به معروف و نهی از منکر گفت: امر به معروف وظیفه دولت است. وظیفه دولت صیانت از سلامت جامعه و همچنین ترویج شیعه اثنی عشری است ولی باید بدانیم که امر به معروف و نهی از منکر دارای شئون بسیاری است که نباید صرفا به یک شان آن توجه کرد.

وی اظهارکرد: آیا توسعه کشور، حفظ محیط زیست، مالیات و... مصداق امر به معروف نیست؟ آیا حرکت در جهت نفاق و برهم زدن وحدت کشور منکر نیست؟ چرا صرفا در حوزه امر به معروف و نهی از منکر صرفا در یک و یا دو مصداق همه چیز را خلاصه می‎کنیم.

اهتمام به نظر مراجع

رییس جمهور عنوان کرد: دولت همیشه اهتمام جدی به نظرات مراجع عظام دارد و قطعا مراجع هرچه می‎گویند حکم دین و از سر دلسوزی است و قطعا اگر دولتمردان نظری هم دارند باید برای مراجع عظام ویژگی‎های نظرات خود را تشریح کنند البته اعتقاد داریم که اگر این نظرات اول به دولت گفته شود بهتر است.

وی گفت: حضور مستمر و ارتباط مستمر غیر رسمی با حوزه و اهل قم و مراجع عظام مطلب به حقی است که امیدواریم به زودی این امر نیز محقق شود و این ارتباط بیش از پیش گردد.

یادآور می‌شود، روحانی شب گذشته همچنین با آیت‎الله‌العظمی صافی گلپایگانی دیدار و گفت و گو کرد و امروز نیز با چند تن از مراجع دیدار خواهد کرد.

captcha