به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیین پایانی نخستین مسابقه سراسری حفظ و قرائت قرآن ویژه نابینایان و کمبینایان، امروز، هفتم اسفندماه در سرای محله زرگنده برگزار شد. متسابقان در این دوره از مسابقات در رشتههای قرائت تحقیق، ترتیل، حفظ 5، 10 و حفظ کل طی دو روز از ششم تا هفتم اسفندماه با داوری علیاکبر ملکشاهی، علی فربین و حسن ربیعیان باهم به رقابت پرداختند.
در ابتدای این مراسم که با حضور علیاکبر جمالی، رئیس انجمن نابینایان ایران، احمد حاجیشریف، معاون چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم، حجتالاسلام حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالله مقدسی، معاون روابط عمومی بانک تجارت، مینو یثربی، رئیس مرکز توانبخشی نابینایان خزانه و سایر اساتید، قاریان و پیشکسوتان قرآن همراه بود، احمد بهرامی، حافظ روشندل به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت.
در ادامه علیاکبر جمالی، رئیس انجمن نابینایان ایران به سخنرانی پرداخت و ضمن خیرمقدم به حاضران در جلسه گفت: اگر برای زمینههای مناسب و مطلوبی برای نابینایان فراهم شود قطعاً در هر گونه رشته فعالیتهای مؤثری خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه صحبت کردن در این محفل نورانی و در محضر قرآنیان مشکل است، ادامه داد: در انجمن نابینایان ایران در پی برنامههای فرهنگی که داشتیم توانستهایم برنامههای فرهنگی را برای افراد نابیناو کمبینا در این مدت دو سال اخیر گسترش دادهایم.
جمالی با اشاره به افزایش انتشار کتاب گویا ویژه نابینایان اظهار کرد: چنانکه 12 واحد کتاب در 12 استان در این مدت اخیر منتشر شده است. همچنین برای حسن ختام فعالیتهای فرهنگی این انجمن یک دوره مسابقات حفظ و قرائت قرآن را برگزار کردیم.
حضور 64 شرکتکننده
رئیس انجمن نابینایان ایران با اشاره به اینکه امیدواریم از برکت این مسابقات قرآن ادامه برگزاری برنامهها و فعالیتهای قرآنی ویژه روشندلان باشد، ادامه داد: حدود 120 نفر از 15 استان برای حضور در این مسابقات نامنویسی کردند که از آن تعداد و طی آزمونی که از متقاضیان اخذ شد، حدود 64 نفر به این دوره از مسابقات راه یافتند.
وی اضافه کرد: طی برنامهریزیهایی که با ارگانهای مختلف کردهایم در نظر داریم برای سال آینده برنامهها و جشنوارههای مختلف قرآنی را با همکاری مساجد محلاتی که در آن نابینایانی سکونت دارند، برگزار کنیم.
جمالی با اشاره به علت برگزاری جشنوارههای قرآنی متعدد در محلات، افزود: اولاً نابینایان از این طریق در محلاتشان شناخته میشوند و این باعث میشود تا شرایط سهلتری از طریق کسبه و سایر اهالی محله برای آنان به وجود آید و از سوی دیگر ساکنین محلات با توانمندیهای این افراد نابینای محلهشان آشنا میشوند.
اجرای گروه همخوانی «آوای آسمانی» از مرکز توانبخشی خزانه
رئیس انجمن نابینایان ایران همچنین ادامه داد: در نظر داریم تا با همکاری اتحادیه تشکلها این برنامهها و جسنوارههای قرآنی متعدد را ویژه نابینایان در سراسر استانهای کشور برگزار کنیم.
سپس گروه تواشیح و همخوانی نابینایان «آوای آسمانی» از مرکز توانبخشی خزانه به اجرای برنامه پرداختند.
در ادامه احمد حاجیشریف، معاون چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم به سخنرانی پرداخت و ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه گفت: سازمان دارالقرآن الکریم حوزه شاخص قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی است که فعالیتهای مختلفی را به ویژه در زمینه آموزش، تبلیغ و ترویج قرآن انجام میدهد.
وی ادامه داد: از دیگر وظایف این سازمان صدور مجور برای مؤسسات مردمی که تمایل به فعالیتهای قرآنی دارند و همچنین امر نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم است.
حاجیشریف با تأکید بر اینکه قبل از پیروزی انقلاب نظارتی بر چاپ قرآن نبوده است، عنوان کرد: طی بررسیهایی که انجام شده متوجه شدیم که در آن زمان هیچ قرآنی نبوده است که چاپ شود اما غلطی در آن نباشد اما به برکت انقلاب اسلامی و پس از پیروزی انقلاب این مسئولیت برعهده سازمان تبلیغات اسلامی نهاده شد.
سپس حجتالاسلام حشمتی، معاونت قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنرانی پرداخت و ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع این محفل قرآنی، گفت: افراد روشندل عاملتر به قرآن هستند تا افراد عادی. امیدواریم خداوند توفیق درک و فهم قرآن را به ما عنایت کند تا از این طریق عامل به قرآن شویم و اینگونه جلسات ما را تشویق کند تا در انجام وظایفمان بهتر عمل کنیم.
حشمتی عنوان کرد: معاونت قرآن وعترت به عنوان یک وظیفه باید از همه تشکلها و مؤسسات قرآنی ـ مردمی حمایت کند و به میزان استطاعت و توانایی خودش به برنامههای آنان اهتمام داشته باشد.
وی بیان کرد: یکی از انجمنها که از روز اول شکلگیریاش کار قرآنی را در دستور کار خودش قرار داده است، انجمن نابینایان ایران است که تعداد حافظان و قراء نابینای زیادی دارد و استقبال خوبی هم از فعالیتهای این انجمن در زمینه حفظ، قرائت قرآن شده است که در زمینه کتابت قرآن یکی از مؤسسات در اصفهان وجود دارد که کار کتابت قرآن به خط بریل را انجام داده است.
معاونت قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آیاتی از سوره واقعه «إِنَّهُ لَقُرْآنٌ کَرِیمٌ*فِی کِتَابٍ مَّکْنُونٍ* لَّا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»، گفت: اهل طهارت به معانی قرآن دست پیدا میکنند و به عظمت قرآن واقف میشوند و در این جا گفته نشده که اهل طهارت شامل چه افرادی است ظاهراً اهل طهارت افرادی هستند که خودشان را از آلودگیها پاک میکنند. این پاکی، شرط درک مفاهیم قرآن است و انشاء الله ما بتوانیم با دوری و اجتناب از گناه، غبار دلهایمان را پاک کنیم تا بیشتر آیات قرآن در دل و جان ما نفوذ کند.
ارائه جمعبندی هیئت داوران این دوره از مسابقه
سپس نکاتی درباره جمعبندی داوران از نخستین دوره مسابقات حفظ و قرائت نابینایان توسط علیاکبر ملکشاهی ارائه شد. وی با اشاره به اینکه این مسابقات در رشتههای قرائت تحقیق و ترتیل و حفظ 5، 10 جزء و حفظ کل قرآن برگزار شد، گفت: امیدواریم با گسترش این فضاهای قرآنی در ترویج فرهنگ قرآنی تلاش روزافزون داشته باشیم.
ملکشاهی عنوان کرد: ارزیابی هیئت داوران از برپایی این دوره از مسابقات مطلوب بوده است نه به لحاظ کمیت بلکه به لحاظ کیفیت.
وی با اشاره به اینکه هربار که در محافل قرآنی این افراد حضور پیدا میکنیم میبینیم که با همت بالای این افراد چگونه از این فرصت به نحو فوقالعاده استفاده کردهاند، بیان کرد: در این دوره از مسابقات این افراد در بخشهای مختلف فنون قرائت موفق عمل کردند و آنچه که در این دو روز دیدیم این بود که در حفظ کل و هم در امر تلاوت، متسابقان به لحاظ فنی بسیار خوب قرائت کردند.
ملکشاهی با تأکید بر اینکه به اتفاق نظر هیئت داوران برگزیدگان این دوره از مسابقات در سطح مسابقات سراسری سازمان اوقاف هستند، بیان کرد: در سایر بخشها همچون تحقیق، حفظ 5، 10 جزء قرآن نیز شاهد حضور خوب افراد روشندل بودیم که امیدواریم با تمهیداتی که رئیس انجمن نابینانان ایران انجام میدهند، بتوانیم سطح مسابقات را در سالهای آینده بهتر ببینیم.
سپس حسن ختام این برنامه معنوی، اعلام اسامی نفرات برتر و تجلیل از آنها با اهدای لوح تقدیر و جوایز بود.