کد خبر: 2914396
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۴
جواد روشن:

توجه به رویکرد کیفی برنامه‌ها بیش از نگاه آماری بوده است

گروه هنر: مسئول دفتر ارزشیابی، مطالعات و پژوهش مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اظهار کرد: مجموعه‌ای از فعالیت‌های مؤثر در زمینه هنرهای نمایشی منطبق با اصول حوزه هنری یعنی پرداختن به هنر دینی، ارزشی و انقلابی را در دستور کار قرار دادیم و بیش از نگاه آماری، رویکرد کیفی برگزاری برنامه‌ها مورد نظر بود.

جواد روشن، مسئول دفتر ارزشیابی، مطالعات و پژوهش مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: باید کارشناسانی خارج از ساختار مدیریتی این نهاد در مورد عملکرد یک ساله مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و اینکه برنامه‌های اجرا شده آن تا چه اندازه در سطحی مطلوب و منطبق با رویکرد اصلی حوزه هنری یعنی پرداختن به هنر ارزشی و انقلاب اسلامی بوده است داوری و قضاوت کنند.
وی ادامه داد: با این وجود سعی ما در این مرکز آن بوده است که با توجه به شرایط و امکانات موجود، گام‌های مؤثری در زمینه برنامه‌های پیش‌بینی شده حوزه هنری داشته باشیم و بیشتر از اینکه از دید آماری به کارهای انجام شده بنگریم، رویکرد کیفی و مطلوب را در دستور کار قرار دهیم.

پرداختن به مباحث علمی و پژوهشی را سرلوحه کار خود قرار دادیم

روشن تصریح کرد: در حیطه اختیارات دفتر پژوهش مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، پرداختن به مباحث علمی و پژوهشی را سرلوحه کارهای خود قرار دادیم. چند نشست نیز برگزار کردیم، در ضمن در حوزه پژوهش‌های نظری نیز فعالیت‌هایی صورت گرفت و اتفاقاً در قالب ایجاد تشکیلاتی از پژوهشگران جوان و صاحب ذوق برای پرورش برخی ایده‌های مورد نظر استفاده کردیم.
این کارگردان تئاتر در ادامه گفت: برای نخستین‌بار به ثبت تاریخ‌نگاری تئاتر انقلاب اسلامی با تأکید بر دهه اول انقلاب و مستند بر رویدادهای تئاتری که حوزه هنری خود بانی آنها بوده است پرداختیم و در عین حال با ایجاد کارگروه اقتباس، فعالیت مؤثری را در زمینه نگارش نمایشنامه‌هایی با موضوعات دینی و ارزشی و انقلابی آغاز کردیم که خروجی این کارگروه، دستیابی به مواد و منابعی بود که با دعوت از 15 نمایشنامه‌نویس جوان و صاحب قلم سعی کردیم آنها را به سرانجام برسانیم.
وی با اشاره به ایجاد کارگاه‌های ایده‌پردازی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری عنوان کرد: این دوره‌ها همچنان ادامه دارد و با پشتوانه بیش از یک ساله خود، جریانی مثبت در حوزه ایده‌پردازی نمایشی با محوریت آثار نمایشی دینی و انقلابی پدید آورده است.
مسئول دفتر ارزشیابی، مطالعات و پژوهش مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تأکید کرد: از جمله تأکیدات مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و این دفتر در یک سال کاری گذشته، برگزاری جلسات نقد و بررسی بود که با همکاری کانون منتقدان تئاتر منعقد شد و در قالب کارگاه نقد، مبانی نقد به عنوان یکی از اصولی‌ترین فنون درک تئاتر مورد بررسی قرار گرفت که خوشبختانه مورد استقبال واقع شد.

برگزاری همایش‌هایی با محوریت تئاتر انقلاب و دفاع مقدس

روشن گفت: یکی از فعالیت‌های مؤثر در حوزه تئاتر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در سال گذشته برگزاری همایش «یک شاخه گل سرخ» در بررسی تئاتر دفاع مقدس بود که همزمان با هفته دفاع مقدس شاهد آن بودیم و همایش تئاتر خیابانی «طلوع فجر» را نیز مبتنی بر اجراهای خیابانی همزمان با دهه فجر اجرا کردیم که در حاشیه آن چند نشست تخصصی هم به موضوع تئاتر انقلاب اسلامی پرداخت که همچنان این نشست‌ها تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: نشریه صحنه نیز بیشتر با رویکرد آموزشی طی این مدت منتشر شد تا خوراک مناسب علمی و آموزشی را در اختیار گروه‌های فعال تئاتری در استان‌های کشور قرار دهد تا به این واسطه شاهد رونق وجوه فنی هنرهای نمایشی در رویدادهایی همچون جشنواره تئاتر «سوره ماه» باشیم.
روشن در پایان گفت: یکی از فعالیت‌های مؤثر دفتر ارزشیابی تلاش برای برگزاری نخستین همایش «نمایش و جلوه‌های آیینی و نمادین مناسک حج» بود که مبانی نظری آن تدوین شد و توانستیم با جلب نظر مساعد مسئولان فراخوان این همایش را منتشر کنیم که امیدواریم با استقبال خوبی که از آن شده است، بابی تازه در زمینه پرداختن به موضوعات آئینی و نمایشی در حوزه پژوهش باز شود.

captcha