به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، استاد مرحوم مصطفی اسماعیل از مشاهیر و نوابغ علم قرائت قرآن در جهان اسلام است که کلام خدا را با آهنگی بسیار لطیف و دلنشین و با الحانی منطبق با معانی و مفاهیم الهی تلاوت می کند.
وی استادی است بی بدیل که در فن قرائت سبکی بسیار ممتاز دارد. مصطفی را نه تنها قرائت او بلکه تواضع و جوانمردیاش دوست داشتنی میکند.
شیوهای را که مرحوم مصطفی اسماعیل در علم قرائات مبتکر آن بوده است، شاهکاری برجسته است که در آن قاری قرآن همزمان با تلاوت و بیان علم تجوید قادر است تا مفاهیم آیات الهی را به مستمعان برساند و تجسم عینی مفاهیم عمیق قرآنی را ایجاد کند.
سوره کهف
این سوره 110 آیه دارد که تمام آن - بجز یک آیه - ( آیه 28 ) در مکه نازل شده است. از آنجا که یکى از مهمترین بخشهاى این سوره داستان قیام جمعى از جوانان با شخصیت، بر ضد طاغوت و دجال زمان خود بود، قیامى که جان آنها را بخطر افکند و تا سر حد مرگ پیش رفتند، اما خدا آنها را حفظ کرد، توجه به این واقعیت مىتواند نور ایمان را در دلهاى آماده شعلهور سازد و او را در برابر گناهان و وسوسه دجالان و حل شدن در محیط فاسد حفظ کند.
توصیفهاى تکاندهندهاى که از مجازاتهاى دوزخ در آیات این سوره به چشم میخورد و همچنین سرنوشت شومى که در انتظار مستکبران است و در آیات این سوره انعکاس وسیع یافته و توجه به علم بى پایان خدا که در ضمن مثال جالبى در این سوره منعکس است همگى مىتواند این اثر را تکمیل کند.( تفسیر نمونه، ج 12، ص337)
این سوره با حمد و ستایش خداوند آغاز مىشود و با توحید، ایمان و عمل صالح پایان مىیابد. محتواى این سوره همچون سایر سورههاى مکى بیشتر بیان مبدأ، معاد، بشارت و انذار است و نیز به مسئله مهمى که مسلمانان در آن روزها سخت به آن نیاز داشتند، اشاره مىکند و آن اینکه یک اقلیت هر چند کوچک باشد، در برابر یک اکثریت هر چند ظاهراً قوى و نیرومند باشند نباید تسلیم شود و در فساد محیط حل شود، بلکه همچون گروه کوچک اصحاب کهف باید حساب خودشان را از محیط فاسد جدا کنند و بر ضد آن قیام کنند. آن روز که توانایى دارند به مبارزه ادامه دهند و در صورت عدم توانایى، هجرت کنند.(تفسیر نمونه، ج 12، ص338)
تلاوت سوره کهف، آیات ۱۳ تا ۳۱ و سُوَر ضحی، شرح و تین با صدای اسماعیل