به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه نهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر عصر شنبه 16 اسفندماه با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب و شاعران در تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شعر ستون فقرات فرهنگ ماست، گفت: رازبانان فکر و فرهنگ در عصر ما ایمان را در دل شعر ریختند و آن را عرضه کردند تا پیامرسانان آینده باشند، چرا که شعر عرصه صمیمیت، راستی، آئین و انصاف است.
وی افزود: پاسداشت این میراث ملی، پاسداشت حکمت و حریت به شمار میرود و ما وارث تاریخی هستیم که از قرن چهارم تا اواخر قرن هشتم شاعرانش سرآمد اندیشه، حکمت و عرفان بودند. شعری که به این قله میرسد همانند هدهدی است که شاعر و مخاطبش را با هم به عنقا میبرد و شاعر آن نیز پیشاهنگ خلق در هستی است.
جنتی در ادامه شاعران را فاتحان فضیلت و صاحبان حریم حقیقت دانست و بیان کرد: آنها رهپویان سلوک اقامتند، لبریزند از انتظار و حکمت و حیاء و شرف. شاعران خنیاگران بزم بزرگی هستند که از بیت بیت اشعارشان گوهران عقیقه، نگین انگشتر بشری شدند. شاعران پارسیگوی گوهربینانی بیمثال در خرد و اندیشهاند و رسالت خود را در قالب گفتار و نوشتار نظم به جهان عرضه کردهاند. از این منظر، شعر فارسی همواره مظهر اعتدال طبع بوده است.
وی در ادامه گفت: اگر فلسفه هسته خردورزی است، اگر اخلاق نسخه سعادت است، اگر تاریخ سرگذشت آدمی است و اگر جامعهشناسی آزمایشگاه بشری است، شعر عصاره این همه را به کمال در خود دارد و به همین دلیل است که جلوهگاه اندیشه و طنینانداز عاطفه بوده و از سوی دیگر ارزشهای الهی به ما میدهد، هم در انگیزه فردی تأثیر میگذارد و هم در حرکت اجتماعی ما و هیچ چیز مانند شعر نمیتواند زبان را به شایستگی، صیانت و به نسل بعد منتقل کند.
جنتی تصریح کرد: روزی که مشیت الهی بر آن شد تا مردم ما با بانگ امام راحل(ره) از خواب غفلت برخیزند، افقی تازه پیش روی مردم و جامعه ما پدیدار شد که تجلی آن در شعر بیش از پیش نمایان شد و شعر فارسی به مدد انقلاب اسلامی دوباره درخشید و شاعرانی در آن ظهور کردند که توانستند شعر را بلندمرتبه کنند و به اوج برسانند. شاعران انقلاب در رجعت مردم ما به اصل خود سهیم شدند و خود و جهان را به اعتلا رساندند.
وزیر ارشاد با بیان اینکه شعر امروز ایران جایگاه تفنن چند نفره نیست بلکه آیینها و امیدهای آحاد مردم ماست، تأکید کرد: شعر امروز ایران تنها عرصه نشان دادن قدرت بیان شاعران نیست، بلکه طلایهدار عزت و کمال انسانی، آزادگی و آزاداندیشی و نوگرایی و پویایی است. شعر فارسی ایران تکرار گذشته نیست، بلکه نگاه آن به انسان و جهان تازه و نو بوده است و در سه دهه گذشته هیچگاه در انحصار فرد یا گروه خاصی نبوده بلکه همواره آیینهای بوده است که جلوهگر سرور و عشق، نفرت و آرمان و... است.
وی جشنواره شعر فجر را فرصت مغتنمی برای عرضه داوریهای بهحق و نقد سرودهها دانست و ادامه داد: شعر امروز ایران عرصه کثرت در عین وحدت است که نشانهای از رهیافتی نو در شعر فارسی است، اما آنچه امروزه در مقام داوری در شعر انقلاب میبینیم همگی یا در رد کامل آن است یا در تحسین کامل آن. رسانه ها و دانشگاه ها کمتر به نقد و بررسی علمی آن دست زدهاند و به اعتقاد من، جشنواره شعر فجر فرصتی است که میتوان با داوریهای دقیق و سنجیده این مسئله را محقق کرد.