کد خبر: 2961978
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۱
رئیس مرکز آموزش، پژوهش و توسعه اسلامی نیجریه:

بانوان ایرانی الگویی برای بانوان مسلمان جهان هستند

گروه بین‌الملل: بانوان مسلمان جهان با الگو گرفتن از بانوان ایرانی می‌توانند جهان اسلام را به سمت وحدت و شکوفایی پیش‌ ببرند.

شفا گاربا، رئیس مرکز آموزش، پژوهش و توسعه اسلامی «زیمر» نیجریه و وکیل مسلمان فعال در فعالیت‌های توسعه اجتماعی، برنامه‌ریزی برای جوانان و توانمندسازی بانوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: ایران استانداردهای بالایی در قانون اساسی و حقوق بانوان دارد. اگر در جامعه‌ای بستر مناسب و قوانین درستی وجود نداشته باشد و حقوق بانوان به رسمیت شناخته نشود، هرچقدر هم که آنان تلاش کنند، دستیابی به موفقیت و پیشرفت بسیار به طول خواهد انجامید و تلاشی بیهوده خواهد بود.

وی افزود: قانون اساسی جمهوری اسلامی حقوق بانوان را به رسمیت شناخت. ما سطح تحصیلات بانوان را در ایران دیده‌ایم حتی تعداد بانوان ایرانی در دانشگاه‌ها بیشتر از مردان و سطح عمومی تحصیلات آنان بالاتر است؛ ما زنان دانشمند ایران را دیده‌ایم. ما می‌خواهیم دیگر زنان مسلمان نیز به این سمت پیش بروند زیرا به هر سمتی که بانوان بروند، کودکان و نسل آینده ما نیز به آن سمت خواهد رفت.
این وکیل مسلمان گفت: اگر بانوان مسلمان پیشرفت کنند، نسل آینده ما پیشرفت خواهد کرد و جایگاه اسلام در جهان از آنچه امروز هست، فراتر خواهد رفت. 

شفا گاربا ادامه داد: بانوان مسلمان که پرورش دهندگان نسل آینده ما هستند باید به کودکان و به خانواده خود مبانی وحدت را آموزش دهند. آنان باید کودکان را با داستان غم پیامبر در مواجهه با دشمنی مسلمانان با یکدیگر به خاطر دستاوردهای دنیوی آشنا کنند. باید این نکته را گوشزد کنند که پس از اینکه انسان از این دنیا می‌رود، از او سوال نمی‌شود که شیعه بوده یا سنی، بلکه از او سوال می‌شود که آیا تسلیم پروردگارت بوده‌ای؟ این آن چیزی است که بانوان مسلمان باید مرتباً توجه اعضای خانواده را به آن جلب کنند. وقتی کودکان تبعیت کنند، جامعه نیز تبعیت خواهد کرد.

وی گفت: باید از زنان ایران به خاطر اشتیاق و تلاششان برای مشارکت در اجتماع و تبدیل شدن به الگوهایی برای امت اسلام در سراسر جهان و وفاداری به انسانیت و نظام جامعه تقدیر کرد.

گاربا افزود: وفاداری، صلح و عدالت تعبیر به وحدت در امت می‌شود، اگر امتی به این مصادیق پایبند باشد، آن امتی خواهد بود که رسول‌الله آن را بهترین امت خواند اما متأسفانه به خاطر اهمال مسلمانان نه‌تنها مصداق آن امت نیستیم بلکه دارای مشکلات فراوانی نیز هستیم.

رئیس مرکز آموزش، پژوهش و توسعه اسلامی نیجریه عنوان کرد: ما باید به هم نزدیکتر شویم تا بتوانیم یکدیگر را بهتر بشناسیم و درک کنیم. ما نباید اجازه دهیم سیاست، وقایع اجتماعی و مشکلات اقتصادی که همواره وجود دارند، ما را از هم جدا کند.

لزوم اثربخشی مثبت همه مسلمانان در شرایط کنونی

وی ادامه داد: ما باید به یاد داشته باشیم که باید پاسخگوی کوچکترین کرده‌ها و نکرده‌های خود در برابر پروردگارمان باشیم. امت اسلام در مرحله خاصی است. همه ما موظفیم که در شرایط خاص امروز تأثیر مثبتی داشته باشیم. نوادگان ما از ما در مورد اینکه چه کرده‌ایم سوال خواهند کرد.

شفا گاربا افزود: امروز عصر فناوری و توسعه اطلاعاتی است. آنچه امروز ما می‌گوییم شاید برای جوانان معنایی نداشته باشد زیرا آن‌ها روش خاص خود را برای دریافت اطلاعات دارند و براساس دریافت‌های خودشان اعتقاداتشان را انتخاب می‌کنند به همین خاطر است که امروز شاهد گرایش جوانان به اسلام هستیم زیرا خودشان به مطالعه در اینترنت می‌پردازند و می‌فهمند که در صورت اعتقاد به اسلام مزایای زیادی شامل حال انان خواهد شد.

لزوم توجه به عرصه فناوری و اطلاعات برای هدایت جوانان

وی تأکید کرد: اما متأسفانه برخی جوانان مسلمان ما به خاطر عدم نظارت درست ما در حال انحراف و تخریب هستند. آن‌ها می‌خواهند جوانان مسلمان ما را تخریب کنند زیرا آن‌ها نقطه ضعف را می‌دانند و ما نیز اقدامات لازم را انجام نداده‌ایم. فعالیت اثر بخش در عرصه فناوری و اطلاعات امروز نیاز مبرم ما است.

این وکیل مسلمان گفت: رسول اکرم به عنوان رئیس جامعه اسلامی و یک فرمانده الهی فرمودند مراقب نوآوری باشید اما منظور ایشان نوآوری در زندگی نبود بلکه نوآوری در ایدئولوژی بود. نوآوری‌های انحرافی که امروز شاهد آن هستیم، سبب فاصله گرفتن از ایدئولوژی اصیل اسلام شده و دلیل اختلافات امروز ما است.

ایدئولوژی اسلام: عدالت، ایمان به معاد و عشق و محبت

گاربا ادامه داد: ایدئولوژی اسلام در عدالت، ایمان به زندگی پس از مرگ و عشق به یکدیگر خلاصه می‌شود که ما از آن فاصله گرفته‌ایم. این انحراف همان چیزی است که پیامبر در مورد آن هشدار دادند. ما باید به ریشه‌های خود برگردیم. در آن صورت باهم متحد می‌شویم. رسول الله بر یک امت حکومت می‌کرد  نه بر چندین انشقاق. این انشقاق مانع از پیشرفت ما مسلمانان شده است. مسلمانانی که دانشمندان زیادی را در رشته‌های مختلف علمی تحویل جامعه جهانی دادند امروز نام خاصی از آن‌ها در عرصه‌های نوین علمی برده نمی‌شود. ما باید دلیل این مسئله را مورد توجه قرار دهیم.

رئیس مرکز آموزش، پژوهش و توسعه اسلامی نیجریه گفت: امروز ما در یک دهکده جهانی زندگی می‌کنیم. بیایید بی‌طرفانه به تفاسیر مذاهب مختلف نگاه کنیم. بیایید تفاوت‌ها را بپذیریم. بیایید با هم پیشرفت کنیم. بیایید جوامع اسلامی را به‌روز کنیم. بیایید در بحث ارتباطات، اقتصاد و فناوری تلاش بیشتری داشته باشیم به طوریکه در پشت هر پیشرفتی مسلمانی باشد و انرژی خود را صرف تفرقه، بدبینی و بی‌وفایی خود نکنیم. بیایید در کنار هم جمع شویم و به آن امتی که خداوند و رسولش در قرآن به ما معرفی‌ کرده‌اند، تبدیل شویم.

captcha