به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مراسم افتتاحیه هشتمین دوره آموزش، ارزیابی و انتخاب قاریان و حافظان ممتاز جهت اعزام به مسابقات بینالمللی قرآن پیش از ظهر امروز، 20 اسفندماه، با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، سیدعلی سرابی، دبیر کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم، محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن و جمعی از اساتید قرآنی که در این دوره آموزشی تدریس خواهند داشت در ساختمان سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در این مراسم با بیان اینکه امسال هشتمین دوره آموزش، ارزیابی و انتخاب قاریان و حافظان ممتاز جهت اعزام به مسابقات بینالمللی قرآن برگزار میشود، گفت: در این دوره تلاش داریم تا ارزیابی دقیقی از توانمندی ممتازان قرائت و حفظ که در سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن رتبه به دست آوردهاند، داشته باشیم.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن افزود: برگزاری این دوره آموزشی کمک میکند تا تصمیمگیران اعزام قاریان و حافظان به مسابقات بینالمللی قرآن بتوانند انتخابهای بهتری داشته و فرآینده ارزیابی و انتخاب افراد را بهتر انجام دهند.
گاهی اوقات نتایج دلخواه در مسابقات بینالمللی قرآن به دست نیامده است
وی یادآور شد: برگزاری این دوره طی سالهای گذشته موجب شده تا دقت بیشتری در اعزامهای خارج از کشور صورت گیرد، هرچند که ممکن است گاهی اوقات نتایج دلخواه به دست نیاید.
میرزاجانی با اشاره به برگزاری هشتمین دوره آموزش، ارزیابی و انتخاب قاریان و حافظان ممتاز گفت: این دوره از صبح امروز آغاز و تا جمعه، 22 اسفندماه با حضور 12 استاد قرآن در زمینه آموزش صوت و لحن، تجوید، وقف و ابتدا، حسن حفظ و... ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: همچنین در این دوره آموزشی 21 نفر از قاریان و حافظان ممتاز قرآن که در سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن رتبههای اول تا سوم را به دست آوردهاند نیز حضور خواهند داشت تا آمادگی برای اعزام به مسابقات بینالمللی قرآن را به دست آورند.
لزوم اعزام اساتید راهنما در کنار قاریان و حافظان قرآن
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در این بخش از سخنان خود با عنوان این مطلب که اعزام استاد راهنما به همراه نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بینالمللی قرآن بسیار اثرگذار است، گفت: هرچند که در دورههای قبل نیز اساتید راهنما به همراه قاریان و حافظان به مسابقات بینالمللی اعزام میشدند اما امسال نیز از ریاست مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف درخواست داریم که اهتمام ویژهای نسبت به این امر داشته باشند.
وی در ادامه با تأکید بر اثرگذاری کلاسهای انفرادی و خصوصی برای قاریان و حافظان که به مسابقات بینالمللی قرآن اعزام خواهند شد، اظهار کرد: درخواست دیگری که از ریاست مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف داریم این است که امکان برگزاری کلاسهای انفرادی و خصوصی بعد از برگزاری این دوره آموزشی سه روزه را نیز فراهم کند.
حسینی ادامه داد: یکی از مواردی که مورد درخواست بوده، این است که عناصر اثرگذار در مسابقات قرآن جهان اسلام شناسایی و دعوت شوند و مذاکراتی صورت گیرد تا برخی از سوءتفاهمات حل شود تا قاریان و حافظان کشورمان که در مسابقات بینالمللی قرآن شرکت میکنند به خاطر این سوءتفاهمات متضرر نشوند و به حقشان برسند.
آغاز مطالعات جهادی در ستاد عالی مسابقات قرآن کشور
همچنین، حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در این مراسم با اشاره به فعالیت ستاد عالی مسابقات قرآن کشور، اظهار کرد: امروز در ستاد عالی مسابقات، مطالعاتی به صورت جهادی انجام میشود تا نظام مسابقات قرآن کشور متحول شده و ارتقا پیدا کند اما تا زمانی که برنامههای این ستاد اجرایی شود نخبگان قرآنی و برگزیدگان مسابقات قرآن نیز باید نسبت به ارتقای فعالیتهای قرآنی و مسابقات قرآن اهتمام داشته باشند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد: برگزاری مسابقات قرآن و دورههای آموزشی و آمادگی برای این مسابقات، مقدمه و بهانه است و هدف اصلی از اجرای این برنامهها، رفتار و گفتار قرآنی است که نباید از هدف اصلی غافل شویم.
وجه تشویقی بر وجه تبلیغی در اعزام به مسابقات قرآن غلبه کرده است
همچنین، سیدعلی سرابی، دبیر کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم با عنوان این مطلب که سیاست ما در اعزام، تبلیغی و ترویجی است نه تشویقی، گفت: در سیستم گزینش افراد برای اعزام به مسابقات بینالمللی قرآن تاکنون سیاست ما تشویقی بوده و وجه تشویقی بر وجه تبلیغی غلبه کرده است در حالی که باید برای اعزام قاریان و حافظان به مسابقات بینالمللی قرآن، افرادی را انتخاب کنیم که بتوانند برای نظام جمهوری اسلامی ایران رتبهای کسب کنند.
وی در ادامه گفت: یکی از سیاستهای جدید در مسابقات سراسری قرآن برای سال آینده شاید این باشد که دیگر نفرات اول، دوم و سوم نداشته باشیم بلکه قاریان و حافظان سطح یک، سطح دو و سطح سه داشته باشیم که البته تمامی این مباحث در حال بررسی و آُسیبشناسی است.