هشدار پادشاه مالزی نسبت به تبلیغات داعش برای جذب جوانان
کد خبر: 2979710
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۳

هشدار پادشاه مالزی نسبت به تبلیغات داعش برای جذب جوانان

شعب خارجی: عبدالحلیم معظم‌شاه، از مردم این کشور خواست در مقابل تبلیغات تروریست‌های داعش برای جذب جوانان هوشیار باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، عبدالحلیم معظم‌شاه، پادشاه مالزی در نشست پارلمان از تلاش‌های انجام‌شده برای تقویت امنیت و نظم عمومی به‌ویژه در مقابل تهدیدهای ایالت «صباح» و جلوگیری از گسترش افراط‌گرایی مانند فعالیت‌های داعش استقبال کرد. 
پادشاه مالزی از مردم این کشور خواست در مقابل تبلیغات تروریست‌های داعش برای جذب جوانان هوشیار بوده و احتیاط کنند؛ این در حالی است که تعداد زیادی از شهروندان این کشور در سوریه و عراق با داعش همکاری می‌کنند و بیش از 65 نفر به این اتهام در زندان به سرمی‌برند.
بنا بر این گزارش، سیاست‌های دولت مالزی در حمایت از مبلغان دینی عربستان سعودی و دیگر کشورهای صادرکننده افراط‌گرایی دینی در سال‌های گذشته، حضور بی‌سابقه وهابیان در مساجد مالزی در ایام ماه مبارک رمضان، حضور تعداد بی‌شماری از دانشجویان مالزیایی در دانشگاه‌های عربستان، راه‌اندازی دانشگاه «المدینه» عربستان در شهر مهم «شاه علم»، آموزش چند هیئت از قضات مالزیایی در مراکز قضایی عربستان سعودی، شجاع‌خواندن داعش توسط نخست‌وزیر مالزی و فراخوان رئیس دانشگاه المدینه مالزی نسبت به پیوستن دختران دانشجو به جهاد نکاح در سوریه و عراق همگی از اشتباهات این کشور در برخورد با پدیده افراط‌گرایی دینی و پیوستن جوانان مالزیایی به گروه‌های تروریستی داعش در سوریه و عراق است.
 سخنان پادشاه مالزی در شرایطی بیان شده است که جوانان مالزیایی تحت تأثیر آموزه‌های سلفی و وهابی در طول سال‌های اخیر قرار گرفته‌اند و میزان سرمایه‌گذاری‌های عربستان و قطر در حوزه‌های دینی در حال افزایش است.
شبکه‌های اجتماعی توئیتر و فیس‌بوک متعلق به دانشجویان فعال عربستان نیز در حوزه تبلیغ وهابیت در مالزی توانسته‌اند در ایجاد جنگ روانی داعش و جبهه النصره علیه مخالفان خود نقش مهمی ایفا کنند.
سخنان معظم شاه، در زمانی ایراد شده است که طرفداران داعش در مالزی، اندونزی، جنوب تایلند و بخش مسلمان‌نشین فیلیپین جبهه متحدی را برای تشکیل دولت اسلامی تشکیل داده‌اند و در صورت شکست جدی داعش و افراط‌گرایان سنی در سوریه و عراق جبهه جدیدی در منطقه شرق آسیا شکل خواهد گرفت و در آن صورت تمامی این منطقه درگیر خشونت‌های افراط‌گرایان خواهد شد.
ادامه درگیری‌های داعش در خاورمیانه هم می‌تواند زمینه را برای فعالیت این جنبش در منطقه شرق آسیا در ماه‌های آینده فراهم سازد و هم می‌تواند فرصت خوبی برای دولتمردان منطقه باشد تا بتوانند با تغییر استراتژی خود نسبت به سیاست‌های افراط‌گرایانه عربستان و دیگر کشورهای خلیج فارس و سازمان‌های مدافع داعش و جبهه النصره زمینه را برای مبارزه جدی با این حرکات افراط‌گرایانه در منطقه فراهم سازند.
بدیهی است که اگر دولتمردان این منطقه نتوانند به یک نقشه راه دقیق برای مبارزه با عوامل خشونت‌گرائی دینی دست یابند، در آن صورت منطقه شرق آسیا جولانگاه بعدی خشونت‌گرایان افراطی و چالش جدی میان مسلمانان با اقوام چینی و هندو خواهد بود. 

captcha