پیروز ارجمند، مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: امسال با وجود کمبود منابع اعتباری که در اختیار دفتر موسیقی ارشاد قرار گرفت، اما اقدامات به نسبت مهم و تأثیرگذاری را در زمینه سیاستگذاری و اجرایی عرصه موسیقی کشور شاهد بودیم که برگزاری سه جشنواره مهم از جمله آنها بود.
وی افزود: علاوه بر برگزاری سیامین جشنواره بینالمللی «موسیقی فجر» که هر ساله در اواخر بهمنماه برگزار میشود و امسال به موسیقی نواحی اهتمام ویژهای داشت، برای نخستینبار جایزه موسیقی آئینی «ققنوس» را برگزار کردیم که خروجی آن جمعآوری بیش از 70 درصد نماهنگ در عرصه موسیقی آئینی و ارزشی و مقاومت بود که هم در حوزه موسیقی و هم سینما اتفاق مهمی بود که البته آن گونه که باید و شاید دیده نشد.
ارجمند با اشاره به اینکه جشنواره «موسیقی جوان» را با هدف کشف استعدادهای جوان موسیقی برگزار کردیم، عنوان کرد: متأسفانه امسال موفق به برگزاری جشنواره «موسیقی مقاومت» نبودیم و دلیل آن هم کمبود بودجه و اعتباری بود که با آن روبرو شدیم؛ ضمن آنکه این جشنواره در سالهای برگزاری از مسیر اصلی خود منحرف شده بود که در نظر داریم در آینده نزدیک با اعمال سیاستهای تازه و تجدیدنظر در روند برگزاری شاهد از سرگیری مجدد آن باشیم.
راهاندازی سامانه مجازی شعر
مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد با اعلام این خبر که با حمایتهای به عمل آمده از موسیقی نواحی، جشنواره این ژانر موسیقی را نیز به زودی برگزار خواهیم کرد، تصریح کرد: راهاندازی سامانه مجازی شعر از اقدامات ویژه دفتر موسیقی در سال گذشته بود؛ ضمن آنکه با ایجاد دو شورا، یکی شورای رسانههای موسیقی و دیگری شورای صیانت از تخلفات، درصدد بودیم تا بخشی از دلنگرانیهای فعالان موسیقی در حفظ مالکیت مادی و معنوی آثار موسیقی را برطرف کنیم.
ارجمند در ادامه گفت: با مسافرتهای شخصی و یا اعزام گروههای کارشناسی به شهرستانها در جریان مشکلات موسیقی استانها قرار گرفتیم تا دفتر موسیقی ارشاد با رفع موانع البته به قدر بضاعت شاهد حضور هر چه پربارتر گروههای شهرستانی در رویدادهای موسیقی باشد.
مشارکت در برگزاری جشنوارههای خصوصی موسیقی
این هنرمند آهنگساز افزود: دفتر موسیقی ارشاد همکاری خوبی در سال گذشته با نهادهای خصوصی در زمینه برگزاری جشنوارههای خصوصی موسیقی داشت که ثمره آن برگزاری جشنواره استاد جلیل شهناز، جشنواره موسیقی استاد همایون خرم و جشنواره دوسالانه موسیقی احمد پژمان بود.
مدیر دفتر موسیقی ارشاد تأکید کرد: یکی از دستاوردهای چشمگیر این دفتر در سال گذشته سرعتبخشی در صدور مجوزها بود که برای اجرای کنسرتها از زمانی چندماهه به یک ماه و برای انتشار آلبومها از هفتهها به یک هفته تا 10 روز تقلیل پیدا کرد.
تنظیم سند موسیقی کشور
وی با اشاره به شکوفایی مطلوب موسیقی سنتی در سال گذشته گفت: با از سرگیری فعالیت ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی ایران که اولی اسفندماه اجرای برنامه خواهد داشت و اجرای دومی مربوط به اردیبهشت سال آینده است، به تقاضای بحق اهالی موسیقی و دلسوزان موسیقی ملی جواب مثبت دادیم. ضمن آنکه سند موسیقی کشور تنظیم و به مسئولان تسلیم شد و در عرصه موسیقی براساس برنامه ششم و سند توسعه ایران 1404، برنامههای مورد اجرا در عرصه موسیقی را اعلام کردیم.
این مدرس دانشگاه در ادامه عنوان کرد: در حوزه آموزش نیز بستر مناسبی ایجاد شد و صدور مجوزهای مراکز آموزشی به سرعت به انجام رسید، ضمن آنکه آئیننامههای آموزشی دوباره تنظیم شد و ما در عرصه اداری شاهد برقراری جریانی پویا در موسیقی علمی بودیم.
ارجمند با اعلام اینکه با تداوم برگزاری جلسات شوراها سعی در ساماندهی آئیننامههای اجرایی موسیقی کشور داریم گفت: گروههای موسیقی شرقی تعامل خوبی برای اجرای برنامه در ایران داشتند. حضور گروه موسیقی به سرپرستی کیتارو نمونه بارز این اتفاق بود؛ در راستای تحقق دیپلماسی فرهنگی، گروههای موسیقی سنتی و پاپ ایرانی حضور موفقی در کشورهای مختلف داشتند و حتی در مواردی توانستند رکورد حضور تماشاچی را با اجراهای موفق خود بشکنند.