کد خبر: 2993754
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۳

آسیب‌زدن به خود و دیگران؛ مخالفت با نص صریح قرآن/ تهران در صدر آمار مصدومان چهارشنبه سوری

گروه سلامت: رئیس گروه پیشگیری از سوانح وزارت بهداشت اظهار کرد: اگر از منظر دینی هم به این موضوع نگاه کنیم باید خانواده‌ها با فرهنگسازی این مسئله را که آسیب زدن به خود و مردم در مخالفت با نص صریح قرآن و دستورات پروردگار است، تبیین کنند.

علیرضا مغیثی، رئیس گروه پیشگیری از سوانح و حوادث مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بر لزوم نظارت والدین بر فرزندان خود در‌ روزها و ساعات منتهی به چهارشنبه سوری تأکید و عنوان کرد: در مورد آیین آخرین سه شنبه سال که ما آن را با نام چهارشنبه سوری می‌شناسیم به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر به سمت خشونت گرایش پیدا کرده؛ با توجه به آسیب‌هایی که ممکن است شهروندان را مورد تهدید قرار دهد و سال جدید را با اندوه و ناراحتی شروع کنند باید به خطرات این روز آگاه شد.

وی ادامه داد: آتش بازی و یا استفاده از مواد محترقه تنها استفاده‌کنندگان را تهدید نمی‌کند بلکه بسیاری از عابران و افراد بیگناه نیز از آسیب‌های ناشی از آن در امان نیستند، این مسئله که کودکان، جوانان و نوجوانان به عنوان بیشترین افرادی که در این رابطه آسیب نمی‌بینند نکته مهمی است که خانواده ها نباید از آن غفلت کنند.

رشد 35 درصدی مصدومان چهارشنبه سوری
مغیثی با اشاره به آمار مصدومان چهارشنبه سوری 92 اعلام کرد: سال گذشته بین 2700 تا 3 هزار در آتش بازی سال گذشته مصدوم شدند که نسبت به سال 91، 30 تا 35 درصد رشد را نشان می دهد.

وی ادامه داد: از سال 1387 تا به امروز آمار مصدومان آخرین چهارشنبه سال رشدی 2/5 برابری را نشان می‌دهد که در این زمینه تهران نسبت به جمعیت آن رتبه اول و آذربایجان ‌های شرقی و غربی رتبه دوم را دارا هستند.

اسلام انسان‌ها را از آسیب زدن به خود و دیگران منع کرده است
مغیثی با تأکید بر مخالفت صریح دین اسلام مبنی بر عدم آسیب زدن به خود و دیگران اظهار کرد: اگر از منظر دینی هم به این موضوع نگاه کنیم باید خانواده‌ها با فرهنگسازی این مسئله را که آسیب زدن به خود و مردم در مخالفت با نص صریح قرآن و دستورات پروردگار است را به فرزندان خود آموخته و از این منظر نیز به اعمال خشونت در چارشنبه سوری بپردازند.

مردم حتی المقدور در خانه‌ بمانند
رئیس گروه پیشگیری از سوانح و حوادث مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر با اشاره به هماهنگی‌های ایجاد شده با ارگان‌هایی مانند نیروی انتظامی مبنی بر روان‌سازی خیابان‌هایی که مراسم چهارشنبه سوری در آن برگزار می‌شود، پیشنهاد کرد: مردم حتی المقدور در خانه بمانند و خودروهای خود را در کنار خیابان پارک نکنند، با توجه به اینکه حدود 25 درصد آسیب دیدگان چهارشبنه سوری کسانی هستند که رهگذر بوده و متأسفانه در معرض تهدید قرار گرفته اند لذا مردم باید سعی کنند در خیابان حتی المقدور توقف نداشته باشند.

وی همچنین با اشاره به وجود آمارهای بالای آسیب چشمی در این روز توصیه کرد: در صورت مواجه  با مصدومانی که دارای آسیب چشمی هستند، کارهایی مانند مالش، شستن و یا اقدامات دیگر به هیچ عنوان انجام نداده و اجازه دهند نیروهای اورژانس مصدوم را به نزدیکترین بیمارستان و مرکز درمانی انتقال دهند.

captcha